Box Office: Odtajněný život mazlíčků

Box Office: Odtajněný život mazlíčků | Fandíme filmu
Nenápadný animák sbírá kasovní rekordy a Dory tak musela po čtyřech týdnech vyklidit světla reflektorů.

Studio Illumination dalo světu Mimoně a jestli je to pozitivum nebo negativum, to se rozhodněte sami. Tento víkend animátory ale čekala zatěžkávací zkouška, která měla ukázat, jestli jsou schopni vydat se mimo svět padoucha Grua. Ukazuje se, že s tím nemají v Illumination problém, protože jejich Tajný život mazlíčků otevírá se 103 miliony dolary. To je nejlepší tržba všech dob u původního námětu, šestý nejlepší debut animáku, sedmý nejlepší debut mládeži přístupného filmu a čtvrtý nejlepší otvírák pro studio Universal. A tak jako jsou Disney, Marvel a Pixar značkou, tak se začínají pomalu prosazovat i Illumination, kteří dali na svůj další film 75 milionů a ty se jim vrátí hned v prvním týdnu promítání. Je to hodně jednoduchý koncept mluvících zvířátek nadabovaných z větší části stand-up komiky, recenze byly pozitivní a šuškanda velká, všechno prostě do sebe hezky zapadlo. Ze světa zatím máme 42 milionů, celkově může film cílit bez uzardění přes půl miliardy.

Zklamáním je komedie Mike i Dave sháněj holku. Film je hodně oldschoolový balíček tvořeným malým rozpočtem (35 milionů), hvězdnými jmény (Effron, DeVine, Kendrick, Plaza) a jednoduchou premisou (dvojice bratrů hledá doprovod na svatbu jejich sestry, ozvou se jim jako na potvoru dvě vychytralé podvodnice). Debut se zastavil na 16,7 milionech, což není zlé. Velká škoda ale je, že film není lepší, protože celý námět je prý zabitý infantilními vtípky a hulákáním. Těžko říct, na jakou sumu se Mike a Dave dostanou, ale i Děda je lotr to tenhle rok dotáhl na 94 mega celosvětově a šlo o ještě horší film. Mezinárodně jsou to zatím necelé 4 miliony.

Ustoupit Mazlíčkům, tak musela Dory, která má ve čtvrtém týdnu 20 milionů a s 422,6 miliony z Ameriky je jenom o sto tisíc pod Lvím králem. Celkově to ale bude Disneyho nejúspěšnější animák v USA a Shreka 2 s 441 miliony bezpochyby také zdolá. Celosvětově jsme na 642 milionech. Relativně dobře se udržela Legenda o Tarzanovi s 46% úbytkem diváků a taktéž 20 miliony. V Americe má tak film 81,7 milionů, ve světě 54 mega, což dohromady dělá 135 milionů. Film se určitě drží lépe než se čekalo, ale stejně. Rozpočet 180 milionů není málo a články kasovních analytiků hovoří o 400 milionech, které film celosvětově potřebuje, aby producenti začali otevírat šampaňské...

Očista: Volební rok ztratila 65 % diváků jako normální sequel, takže vysokých -83 % jedničky se naštěstí nekoná. Film má v Americe už 58 milionů pod dvou víkendech. Špatné je to s Obrem Dobrem, který je dalším skvělým Spielbergovým filmem, ale i dalším Spielbergovým propadákem po několika letech. Film má po dvou víkendech v USA dohromady 38,7 milionů a skončí ve Státech na nějakých 50 až 55 milionech. Celosvětově jsme na 50 milionech, ačkoli na většině zahraničních trzích film ještě neodstartoval. I tak je ale s velkým rozpočtem na konci potřeba alespoň šestkrát tolik.

V limitovaném nasazení se hrálo především Tohle je náš svět o otci (Viggo Mortensen), který vychovává mimo civilizaci šest dětí. Je to taková americká obdoba českého dokumentu Stále spolu, který měl premiéru už před notnou dobou, takže se můžete sami přesvědčit o jeho kvalitách a ve čtvrtek (kdy má českou premiéru Tohle je náš svět) pak oba pohledy na téma porovnat. V Americe přišlo ze čtyř kin zatím 98 000 dolarů, což je relativně průměr a uvidíme, jestli film půjde alespoň do nějaké třístovky kin.

Příští týden nás čeká jeden z nejočekávanějších filmů roku, na který mnoho lidí čeká a mnoho se zapřísáhlo, že na něj budou čekat doma. Tím filmem jsou Krotitelé duchu, které měl český distributor nazvat Krotitelkami duchů, protože starou partu střídají nové ženské posily. Bryan Cranston pak bude The Infiltrator.

Zdroj: Forbes

Hledá se Dory

17.06.2016 | USA
Komedie, Dobrodružný, Animovaný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest