Box Office: Divoká Kniha džunglí

Box Office: Divoká Kniha džunglí | Fandíme filmu
Co je v amerických kinech? Nejlepší animovaný svět od Avatara, nejlepší černošská komedie poslední let, nejhorší film s Wonder Woman a Deadpoolem a Profesor X s partou skinheadů.

Parádních 103 milionů a k tomu nadšené recenze dělají z Knihy džunglí režiséra Jona Favreaua korunovanou klasiku knižních adaptací. Film se hned vystřelil do nejlepší dubnové trojky, sice za Rychle a zběsile 7 (debut 147 mil.), ale před Captain America 2 (debut 95 mil.). Adaptace animované adaptace knižní klasiky je podle kritiků technologickým zázrakem a přináší jeden z nejpůvabnějších digitálních světů od Avatara. Film si pochvalují i diváci napříč demografickými skupinami a 300 milionů z Ameriky ho zřejmě nemine. Takových 300 milionů celosvětově, to je jiná, protože tam už se to téměř podařilo, za výrazného přispění 50 milionů z Číny. (Snímek dosud utržil skoro 291 milionů).

Druhou novinkou je černošská komedie s Ice Cubem a Nicki Minaj nazvaná Barbershop: The Next Cut. Jde o třetí film v sérii Holičství a pokud čekáte podle první věty tupou uprděnou frašku, tak hanba vám. Kritici totiž Barbershop chválí podobně jako Knihu džunglí a hovoří o sympatické komedii, která se nebojí dotknout aktuálních amerických témat jako Black Lives Matter. Film odstartoval s 20 miliony, což je bez inflace stejná suma jakou měly první dva filmy. S inflací jde ale o určité zklamání, na druhou stranu film stál právě 20 milionů, takže pokud se nezhroutí jako Batman v Superman, tragédie z toho nekouká.

Naprosto bez povšimnutí kiny projde drama Criminal, a to je nepochybně dobrá zpráva pro většinu zúčastněných, protože ve filmu o zločinci, kterému implantují vzpomínky a schopnosti agenta CIA, si zahráli mimo jiné Gal "Wonder Woman" Gadot, Ryan "Deadpool" Reynolds, Gary Oldman, Kevin Costner nebo Tommy Lee-Jones. Film je podle amerických kritiků naprostá tragédie, která neuspokojí ani ty nejméně náročně akční fandy. S debutem 5 milionů a rozpočtem 31,5 mega jde o další z propadáků s Kevinem Costnerem v hlavní roli. Tak uvidíme, jaké producenty Kevin přesvědčí příště.

Ve svém druhém týdnu docela vyhořela The Boss. Nová komedie Melissy McCarthy spadla o 57 % a má tak kulatých 10 milionů za víkend a kulatých 40 milionů celkově z Ameriky. Tammy před dvěma lety spadla ve druhém víkendu jen o 41 % a celosvětově to dotáhla na stovku, ale The Boss by se i přes horší výsledky měla bez problémů zaplatit a s Melissou se určitě bude točit dál. Nic dobrého tenhle týden nekoukalo ani pro Batmana v Supermana, kteří přišli díky Knize džunglí o prémiová kina včetně IMAXů. Tenhle víkend tedy jenom 9 milionů při 61% propadu. Deadpool (aktuálně 360 mil. v Americe) ve stejnou dobu mířil k 35 - 40% propadům, aby s nimi další týdny různorodě koketoval. Tohle Úsvit spravedlnosti zřejmě nečeká. S aktuálními 311 americkými dolary se může film maximálně pokusit zdolat 336 milionů třetího Spider-Mana z roku 2007. Celosvětově jsme na 827 milionech a pokud bude chtít Warner vystoupat přes 900 mega, asi mu opravdu nezbude nic jiného, než nasadit do kin prodloužený sestřih filmu.

Nejhůře je na tom zřejmě Disney, který neví, co dělat se všemi svými hity. Zootropolis pořád padá "jenom" o 40 % a tento víkend stihla i navzdory konkurenci 8 milionů a překročila tak v Americe metu 300 milionů. Celosvětově zaznamenáváme 882 milionů. Žádná kina neztratil akčňák Hardcore Henry natočený z pohledu hlavního hrdiny a stejně spadl o krutých 70 %. Koho film zajímal, stavil se minulý víkend, opozdilci nechali v kinech tento víkend ještě 1,5 milionu a s nějakými 8 nebo 9 miliony celkově to vypadá, že film kina i brzo opustí.

Z malých filmů nejvíce září mix hororu a thrilleru Green Room, ve kterém Patrick Stewart a parta skinů terorizují mladou punkovou kapelu na jejich neúspěšné šňůře. Prvních 91 000 dolarů ze třech kin a výrazná šuškanda značí, že diváci by docela chtěli vidět tenhle kousek ve více kinech. Distributor A24 jim snad to potěšení dopřeje.

Příští týden nás čeká zatím dost zle hodnocený Lovec: Zimní válka a komedie Elvis and Nixon s Michaelem Shannonem a Kevinem Spaceym.

Hardcore Henry

13.03.2016 | USA, Rusko
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest