Sprosťárny: Jason Bateman kazí děti a ničí jejich sny

Sprosťárny: Jason Bateman kazí děti a ničí jejich sny | Fandíme filmu
Obvykle hraje uťáplého slušňáka, tentokrát je z něj hajzlík, který beze studu vyhrává dětské soutěže, kleje a nechá malého kluka sahat na prsa.

Filmovým fanouškům jistě není třeba zeširoka představovat jméno Jason Bateman (Arrested Development, Šéfové na zabití). Co si však představení žádá, je jeho nový film, který vzal naše kina oklikou a ve formě DVD se usadil rovnou v obchodech, kde je k dostání již od 8.10..

Bateman, herec a režisér v jedné osobě, nám servíruje film pojmenovaný jednoduše Sprosťárny (Bad Words). Naštěstí ale nejde o až tak vulgární záležitost, jak by to mohlo na první pohled vypadat. Bateman zde hraje chlápka jménem Guy Trilby, který si z nějakého důvodu zamane, že vyhraje národní soutěž v hláskování. Takové soutěže jsou sice určeny dětem, ale Guy má eso v rukávu ve formě pravidel soutěže, které mu za určitých podmínek přece jen umožní pokoušet se o titul.

Ve filmu Batemanovi sekunduje mnoho dětských herců, ze kterých bude pro děj důležitý zejména Rohan Chand v roli neodbytného chlapce Chaitanyy Chopry. Rohan se ve filmu prvně objevil v nezdařilé komedii Jack a Jill a od té doby je více méně pravidelně někde obsazován. Co se týče dospělých herců, ve vedlejších  rolích zde uvidíme Philipa Bakera Halla (Pan Popper a jeho tučňáci), Stevea Wittinga (Prokletý ostrov), či Allison Janney (Tisíc slov). 

Ohlasy jsou kladné, Bateman po dlouhé době nehraje upjatého slušňáka a je vidět, že si roli nezodpovědného vyčůránka strašlivě užívá. Zbývá jen doufat, že se sled nekorektních skečů nakonec nezvrhne v klasicky smířlivý závěr, jak už to tak u podobných komedií bývá. V případě zájmu si můžete film rovnou objednat.

Sprosťárny: trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest