Úsměv 2: Děsivá kletba se bude šířit masově

Úsměv 2: Děsivá kletba se bude šířit masově | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
Od skromných začátků míří strašlivé úsměvy do světa všemi sledovaných hudebních hvězd.

Od chvíle, kdy bylo jasné, že hororový hit Úsměv (Smile) má šanci na pokračování, scenárista a režisér Parker Finn zdůrazňoval, že chce publikum překvapit. Nechce prostě zopakovat stejný děsivý příběh s novými obětmi. Teď se na filmové výstavě CinemaCon promítal první teaser a vypadá to, že se Finnovi povedlo dodržet slib. Dvojka opravdu míří úplně jiným směrem.

Upoutávka začíná na koncertě, na němž vystupuje velká popová hvězda (Naomi Scott). Následně zpěvačce neznámý muž (Lukas Gage) vtrhne do šatny, jen aby se na ni začal děsivě usmívat. V další scéně ke zpěvačce přijde malá holčička s culíčky, které se hrdinka ptá, zda si přišla pro autogram. Ale dívenka opět jen otevře pusu, odhalí zoubky s rovnátky a zkroutí ústa do zlověstného šklebu, jaký tak dobře známe z prvního snímku.

Víc toho ochutnávka neodhalila, ale už tak nám dává poměrně jasný obrázek toho, že tentokrát dostaneme výrazně odlišný zážitek. Hrdinka se pohybuje v prostředí, kde jsou falešné úsměvy běžné. Kde se stává, že se do její blízkosti snaží dostat nejrůznější sociopati. Možná tedy bude hrdince déle trvat, než pochopí, že je něco špatně. Příležitostí se „nakazit“ bude daleko více. Zatímco v prvním filmu přeskakovala kletba z osoby na osobu, tady se může šířit masově, jako když pošlete infikovaného člověka na skutečný koncert. A jakmile bude nakažená zpěvačka, co se bude dít potom? Může šířit kletbu globálně, jako když vůdce kultu přenáší své jedovaté myšlenky k davu posluchačů? Dvojka tak rozhodně bude mít potenciál posunout látku novým směrem.

Datum premiéry je v českých kinech oznámeno na 17. října 2024. Režíruje a scénář píše Parker Finn. Hlavní roli ztvárnila Naomi Scott, dále hrají Lukas Gage, Rosemarie DeWitt, Dylan Gelula, Raúl Castillo a Miles Gutierrez-Riley. Z prvního snímku se vrací Kyle Gallner jako Joel, který se v úplném závěru příběhu nakazil kletbou a mohl ji tedy přenést dál.

Foto je z prvního dílu

Zdroje: Collider, Slashfilm

Galerie: 3

Úsměv 2: Děsivá kletba se bude šířit masově | Fandíme filmu Úsměv 2: Děsivá kletba se bude šířit masově | Fandíme filmu Úsměv 2: Děsivá kletba se bude šířit masově | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest