28 dní poté: Pokračování si vyhlédlo režisérku

28 dní poté: Pokračování si vyhlédlo režisérku | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Do apokalyptického zombie světa se chystá zajímavá sbírka tvůrců.

Začátkem letošního roku vyšlo najevo, že se chystá celá nová trilogie navazující na 28 dní poté, kde přinejmenším první z filmů se bude jmenovat 28 let poté (28 Years Later). První část trilogie zrežíruje Danny Boyle, režisér prapůvodního snímku z roku 2002. A podle magazínu Deadline už má produkce vyhlédnutou také režisérku pro druhý díl trilogie.

Tou se má stát Nia DaCosta, dosud podepsaná pod snímky Little Woods, Candyman: Ďábelský přízrak a Marvels. Smlouva ještě není podepsaná, ale studio Sony se podle Deadline snaží zajistit co nejdříve režiséry pro celou trilogii. 28 let poté se totiž má začít natáčet ještě letos a natáčení navazujícího filmu má přijít hned potom. A produkce chce, aby byli všichni režiséři vybraní dopředu a ještě před první klapkou měli příležitost spolu celou trilogii probrat a postarat se o to, aby vše přirozeně navazovalo a pasovalo.

Víme, že novou trilogii celou píše scenárista původního snímku Alex Garland, který aktuálně chystá do kin svou novinku Občanská válka. Jednotlivé snímky trilogie mají mít rozpočet kolem 70 milionů dolarů a nedávno se objevila zvěst, že by se mohl vrátit Cillian Murphy, jako kurýr Jim, protagonista 28 dní poté. Insider Daniel Richtman od té doby přišel s tvrzením, že se o možné herecké účasti jedná také s Jodie Comer (Na mušce, Poslední souboj) a Charlie Hunnam (Gentlemani, Pacific Rim), ale žádný jiný zdroj to zatím nepotvrdil, tak uvidíme.

28 dní poté byl postapokalyptický zombie horror Dannyho Boylea, který vznikl v roce 2002 a odehrával se teprve necelý měsíc po propuknutí "zombie" epidemie. Děj byl zasazený do Británie, kde skupinka přeživších postupně utíkala před nebezpečím až na odříznutý venkov. V závěru filmu zombie začaly umírat hladem a do Británie přilétaly síly NATO. V pokračování 28 týdnů poté se lidé pod vojenskou ochranou snažili znovu osídlit vyčištěné oblasti Británie, avšak kvůli chybě se nákaza opět začala šířit a lidé umírali. V závěru snímku se nákaza rozšířila do kontinentální Evropy.

Foto je ilustrační, z předchozího dílu

Zdroje: Deadline, Daniel Richtman

Galerie: 2

28 dní poté: Pokračování si vyhlédlo režisérku | Fandíme filmu 28 dní poté: Pokračování si vyhlédlo režisérku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest