Reactor Motors: Režisér 96 hodin chystá futuristické závody

Reactor Motors: Režisér 96 hodin chystá futuristické závody | Fandíme filmu
Reactor Motors
Inspirace pro chystaný akční thriller je extrémně divná, ale třeba dostaneme solidní závodní eko-zábavu.

Francouzský režisér Pierre Morel se v posledních letech moc nepředvedl. Bodyguard na volné noze, Al Kameen ani Peppermint: Anděl pomsty nejsou nijak nadšeně přijaté filmy. Na začátku svojí kariéry nám nicméně Pierre dal Okrsek 13 a 96 hodin a to už mu nikdo nevezme. A kdo ví, třeba zase pořádně hrábne do strun a opět natočí nějakou lahůdku.

Příležitost bude mít spolu s chystaným snímkem Reactor Motors. Hrdinkou je geoložka Eva Mason, která při výzkumu geotermální energie na Islandu náhodou objeví úplně nový minerál, který pojmenuje reykium. Minerál energeticky reaguje při sloučení s kovem. Spolu se svým týmem s využitím reykia připraví závodní auto, které jezdí na zcela čistou energii. Doufají, že tam technologii zpropagují a bude zpřístupněna celému světu. Jak ale auto s jejich technologií začne vyhrávat, upoutá to pozornost energetického konglomerátu, který je při svojí snaze o získání reykiového motoru schopný naprosto čehokoliv.

Film vychází z NFT Reactor Motors, tedy z virtuálních aut, která byla naprogramována v omezeném množství, prostřednictvím technologie blockchain je u každého kusu garantována jeho jedinečnost, autenticita a pravost. Jednotlivé kusy jsou tak unikátní, vlastně „vzácné“ a v rámci boomu NFT se prodávaly (a nadále přeprodávají) za vysoké částky. Následně bylo vlastníkům virtuálních aut umožněno, aby spolu závodili ve videohře.

Reactor Motors se vedle filmu snaží prosadit například na komiksovém poli a zjevně je chystaný snímek především snahou prodat víc virtuálních autíček (už se chystá nová kolekce). To nám ale asi nakonec může být jedno – podstatné je, zda se Morelovi podaří natočit dobrý biják. Spoluautorem snímku je Mike Bundlie, jenž stojí za původními NFT auty.

Foto: Reactor Motors

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest