Superman: Legacy: Natáčení začalo, film mění název, první pohled na kostým

Superman: Legacy: Natáčení začalo, film mění název, první pohled na kostým | Fandíme filmu
DC Studios / James Gunn
Zobrazit dalších 6 obrázků
Režisér vyvrátil drby o nafouknutém rozpočtu, herci ukazují svaly a možná se sejde Justice League.

Včera, 29. února, oslavil komiksový Kal-El svoje narozeniny. Na Zemi jako Clark Kent slaví své narozeniny v červnu, kdy jeho loď přistála v Kansasu, avšak v roce 1966 bylo vyjeveno, že na planetě Krypton den hrdinova narození odpovídá našemu 29. únoru.

DC Films oslavily narozeniny hned dvěma způsoby. Tak především, začalo natáčení nového celovečerního hraného filmu. Ten byl dlouho znám pod názvem Superman: Legacy, avšak režisér James Gunn teď odhalil, že nakonec se film bude jmenovat zkrátka a jednoduše Superman. K rozhodnutí dospěl, když psal závěrečnou verzi scénáře.

Gunn také spolu s oznámením zveřejnil první pohled na Supermanův hrudník. Na výřezu kostýmu vidíme především ikonické „S“ (přesněji řečeno kryptonský symbol rodiny Elů). Jak je v moderních dobách zvykem, kostým má hezkou strukturu, je to tkanina s jasně viditelnými vlákny, žádný hladký elastan s nalepeným žluto-červeným erbem. Přes hrudník se převalují vločky i větší chuchvalce sněhu. Nejspíš jsme tedy na pólu, u Supermanovy „Pevnosti osamění“, anebo vysoko v mracích.

Esko jsme mohli už dříve vidět na fotkách z hereckého čtení scénáře (viz přiložený tweet níže) a už tehdy si fanoušci říkali, že je symbol dost podobný vyobrazení, jaké měl v komiksové sérii Kingdom Come. Teď James Gunn potvrdil, že se skutečně nechal při navrhování kostýmu inspirovat Alexem Rossem, výtvarníkem Kingdome Come.

Krom detailního pohledu na kostým najdete v galerii také několik fotek herců. David Corenswet (Superman), Isabela Merced (Hawkgirl), María Gabriela de Faría (The Engineer) a Edi Gathegi (Mr. Terrific) předvádějí, do jaké kondice se kvůli natáčení dostali. Poslední fotografie v galerii je společný snímek obsazení s režisérem. Na fotce můžete vidět, že Nicholas Hoult už kvůli roli Lexe Luthora stačil oholit hlavu. Gunn také při zveřejnění fotky potvrdil, že Terence Rosemore hraje ve filmu Otise, což je tradičně Luthorův poskok, kterého jsme mohli vidět v hraném Supermanovi z roku 1978.

Gunn také vysvětlil, že množství známých komiksových postav nejsou camea, nejsou to pomrknutí pro fanoušky nebo nutně odrazové můstky pro nějaké budoucí filmy. Všechno jsou to zkrátka vedlejší postavy. Filmy mají vedle hlavního protagonisty vedlejší postavy zcela běžně (jako dobrý názorný příklad může sloužit loňský Oppenheimer) a tady jsou těmi vedlejšími postavami zkrátka nadlidé, protože jsme ve světě, kde nadlidé žijí. Gunn také vyvrátil nedávný drb, že rozpočet přesáhl 300 milionů dolarů a upozornil na to, že fotky Supermana v kostýmu, které začaly kolovat po internetu, jsou zcela falešné.

Když se ještě vrátíme k personálu, tak můžeme dodat, že hudbu ke snímku složí John Murphy, jenž Gunnovi dělal hudbu pro Strážce Galaxie 3, Strážce Galaxie: Vánoční speciál, Sebevražedný oddíl a seriál Peacemaker. Předtím skládal doprovod pro filmy jako Kick-Ass, 28 dní poté, Sunshine, Miami Vice či Sbal prachy a vypadni. Jeho tracky In the House - In a Heartbeat (z 28 dní poté) a Sunshine (Adagio in D Minor) začaly žít vlastním životem a objevují se i v dalších filmech, reklamách nebo jinde.

Ačkoliv podstatná část natáčení bude probíhat v ateliérech v Atlantě, na déle než měsíc se štáb vypraví také to Clevelandu a Cincinnati ve státě Ohio. Lze předpokládat, že se zde budou točit exteriéry velkoměsta Metropolis a filmaře sem nalákaly také štědré finanční pobídky, které od úřadů dostanou. Nicméně fanoušci už začali spekulovat o tom, jestli se náhodou nebude točit také na nádraží Union Terminal, které je inspirací pro komiksovou The Hall of Justice, základnu týmu Justice League. Že bychom také v novém Supermanovi viděli nějakou pěknou schůzku Justice League?

Nový film bude zaměřený na Supermanovu snahu vybalancovat své kryptonské kořeny s pozemskou výchovou. Kal-El je zosobněním pravdy, spravedlnosti a amerického přístupu k životu. Je ztělesněním laskavosti v čase, kdy má svět pocit, že je laskavost staromódní. Je to idealistický kluk z farmy, jehož největší slabinou je, že by nedokázal ublížit živé duši. Snímek bude volně inspirovaný duchem komiksové série All-Star Superman. Scénář napsal a režíruje James Gunn. V hlavních rolích vystupují Rachel Brosnahan a David Corenswet. Nicholas Hoult představuje Lexe Luthora. Dále hrají Isabela Merced, Nathan Fillion, Anthony Carrigan, María Gabriela de Faría, Skyler Gisondo a Edi Gathegi. Datum české premiéry je stanoveno na 10. července 2025.

Titulní foto: DC Studios / James Gunn

Zdroje: James Gunn, James Gunn II, James Gunn III, Paolo Masciatti, Isabela Merced, DC Film News,

Galerie: 7

Superman: Legacy: Natáčení začalo, film mění název, první pohled na kostým | Fandíme filmu Superman: Legacy: Natáčení začalo, film mění název, první pohled na kostým | Fandíme filmu Superman: Legacy: Natáčení začalo, film mění název, první pohled na kostým | Fandíme filmu Superman: Legacy: Natáčení začalo, film mění název, první pohled na kostým | Fandíme filmu Superman: Legacy: Natáčení začalo, film mění název, první pohled na kostým | Fandíme filmu Superman: Legacy: Natáčení začalo, film mění název, první pohled na kostým | Fandíme filmu Superman: Legacy: Natáčení začalo, film mění název, první pohled na kostým | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest