Mickey 17: Velká sci-fi s klonovaným Pattinsonem dorazí příští rok

Mickey 17: Velká sci-fi s klonovaným Pattinsonem dorazí příští rok | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Nákladná novinka oscarového režiséra Bong Joon-ho oznámila datum premiéry.

Po výtečném Parazitovi filmový svět napjatě sledoval, co korejský režisér Bong Joon-ho připraví příště. Nakonec bylo oznámeno, že natočí sci-fi Mickey 17 s Robertem Pattinsonem v hlavní roli. Nejde přitom o žádnou komorní vesmírnou konverzačku, jako je například High Life z roku 2018, kde Pattinson bloumal po několika málo chodbách vesmírné stanice. Podle informací magazínu Variety je Mickey 17 nákladný velkofilm, který přišel na 150 milionů dolarů.

Začátkem letošního roku byla premiéra odložena na neurčito. Už se stačily objevit drby, podle kterých není vedení studia Warner Bros. se snímkem úplně spokojené, ale třeba nejnovější zpráva serveru Deadline trvá na tom, že k odkladu došlo především proto, že se přípravy protáhly kvůli loňským hollywoodským stávkám a tvůrci potřebovali víc času na dokončení.

Před pár dny byl konečně oznámený nový termín premiéry, stanovený na 31. ledna 2025. To na první pohled může vyvolávat obavy, na leden Hollywood často sype jako na skládku filmy, se kterými si neví rady a hlavně je chce mít z krku. V tomhle případě jde nicméně o trochu jinou situaci. Bong je velkou hvězdou doma v Koreji, kde jeho filmy dokážou utržit desítky milionů dolarů. A na konec ledna v zemi připadají oslavy lunárního nového roku, kdy se návštěvnost kin výrazně zvyšuje.

Mickeyho 17 režíruje Bong Joon Ho, který jej napsal na základě knižní předlohy Mickey7. V hlavních rolích vystupují Robert Pattinson, Steven Yeun, Mark Ruffalo, Toni Collette, Naomi Ackie. 

V knižním sci-fi thrilleru od Edwarda Ashtona je Mickey7 tzv. „Postradatelný“. Je to zbytný zaměstnanec na lidské expedici vyslané kolonizovat ledový svět Niflheim. Kdykoliv je potřeba splnit nějakou misi, která působí příliš nebezpečně, nebo snad dokonce sebevražedně, posádka se obrátí na Mickeyho. Když jedna verze zemře, regeneruje se v novém těle i s většinou dosavadních vzpomínek. Po šesti smrtích Mickey7 velice dobře chápe svůj úděl a to, proč tahle koloniální pozice byla jediná neobsazená, když se hlásil o práci.

Během rutinní průzkumné mise se Mickey7 ztratí a je považovaný za mrtvého. Původní živá forma planety Niflheim mu překvapivě pomůže najít cestu zpátky na základnu, ale když se tam konečně dostane, jeho osud už je zpečetěný. Do služby se jako nový Postradatelný už stačil nahlásit příští klon, Mickey8. Na duplicitní Postradatelné se všeobecně hledí s despektem, a pokud by se nějaký takový objevil, pravděpodobně bude vhozený do recyklátoru, aby se využil jako zdroj proteinu.

Mickey se tak snaží svého dvojníka před zbytkem kolonie utajit. Život na Niflheimu se mezitím mění k horšímu. Atmosféra přestává být pro lidi snesitelná, docházejí zásoby jídla a teraformování se příliš nedaří. Domorodý život zkoumá svoje nové sousedy se stále větší zvědavostí a velitel Marshall má z té zvědavosti celkem obavy. Přežití obou dvou druhů bude nakonec záviset na Mickeym7. Tedy, za předpokladu, že se mu podaří vyhnout definitivní smrti.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: Variety, Deadline

Galerie: 2

Mickey 17: Velká sci-fi s klonovaným Pattinsonem dorazí příští rok | Fandíme filmu Mickey 17: Velká sci-fi s klonovaným Pattinsonem dorazí příští rok | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest