Naruto: Režisér Shang-Chiho zfilmuje jeden z nejúspěšnějších japonských komiksů

Naruto: Režisér Shang-Chiho zfilmuje jeden z nejúspěšnějších japonských komiksů | Fandíme filmu
Shueisha
Zobrazit další 4 obrázky
Celosvětově oblíbené příběhy o dospívání nindži s démonickými schopnostmi dostanou hrané zpracování.

Hollywood si všímá toho, jak jsou celosvětově populární japonské komiksy a animované seriály. A zkouší je zadaptovat do hrané podoby. Zpracování se tak postupně dočkali například Speed Racer, Oldboy, Na hraně zítřka, Ghost in the Shell, Death Note nebo Alita: Battle Angel. Případně seriály Alice in Borderland nebo One Piece. Teď si studio Lionsgate brousí zuby na jeden z vůbec nejznámějších titulů. Hraného zpracování se dočká Naruto.

Hraný celovečerní film pro kina připravuje Destin Daniel Cretton, známý jako režisér Shang-Chiho nebo ceněného dramatu Dočasný domov. Zatím není vůbec známo, jakým způsobem Cretton Naruta zpracuje. Oznámený ještě nebyl ani scenárista. Nicméně tisková zpráva říká, že se na vývoji filmu podílí autor předlohy Masashi Kishimoto. Ten uvedl, že Destina považuje za vhodného režiséra pro Narutovo zpracování: Shang-Chim předvedl, že zvládá natáčení velkolepých rvaček se superschopnostmi a ve svých předchozích dramatech prokázal, že dovede vyprávět silné lidské příběhy. Zatím nevíme, kdo napíše scénář nebo kdy se bude točit. Stále to vypadá, že by měl Cretton točit dalšího Shang-Chiho, ale nevíme kdy.

Původní manga (komiks) vycházela v letech 1999-2014 a se čtvrtmiliardou prodaných výtisků jde o jeden z pěti celosvětově nejúspěšnějších manga komiksů vůbec. U nás Naruta vydává nakladatelství CREW. Vznikly také různé spin-offy a volná pokračování, animé seriál se stovkami epizod, animé celovečerní filmy nebo knižní romány. Pokud by byl Crettonův film úspěšný, rozhodně je tedy kde čerpat při přípravě dalších pokračování.

Děj je zasazený do fantasy světa, který připomíná feudální Japonsko, ačkoliv v něm najdeme i některé moderní technologie. Hlavním hrdinou je titulární Naruto, mladý nindža, který by se rád stal vůdcem svojí vesnice, jako byl jeho otec. Získat si důvěru ostatních je však pro Naruta extrémně těžké. Když byl ještě malý, zaútočila na ves démonická devítiocasá liška, téměř ji zničila a nakonec byla uzamčena v Narutově těle. Ostatní jej od té doby trochu odstrkují. Jen postupně se mladý sirotek učí získat jejich důvěru a přátelství, stát se dobrým nindžou a ovládnout síly, které může z démona čerpat. Krom nejrůznějších akčních dobrodružství nabízí Naruto svým fanouškům především příběhy o přátelství, dospívání, odvaze, vytrvalosti a osobním růstu.

Titulní foto je ilustrační, z komiksové předlohy

Zdroj: Lionsgate

Galerie: 5

Naruto: Režisér Shang-Chiho zfilmuje jeden z nejúspěšnějších japonských komiksů | Fandíme filmu Naruto: Režisér Shang-Chiho zfilmuje jeden z nejúspěšnějších japonských komiksů | Fandíme filmu Naruto: Režisér Shang-Chiho zfilmuje jeden z nejúspěšnějších japonských komiksů | Fandíme filmu Naruto: Režisér Shang-Chiho zfilmuje jeden z nejúspěšnějších japonských komiksů | Fandíme filmu Naruto: Režisér Shang-Chiho zfilmuje jeden z nejúspěšnějších japonských komiksů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest