Wicked: Pohádkový muzikál v prvním traileru snoubí ta nejhorší klišé

Wicked: Pohádkový muzikál v prvním traileru snoubí ta nejhorší klišé | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit dalších 5 obrázků
Ohraný příběh se nás snaží oslnit (nebo snad oslepit?) záplavou slabých triků a populární předlohou.

Během Super Bowlu jsme dostali trailery pro řadu filmů, které si odbydou premiérou během několika nejbližších měsíců. Studio Universal se nicméně rozhodlo lákat také na muzikál Wicked, jenž bude uvedený až koncem listopadu. V marketingovém oddělení se zřejmě domnívají, že má film tak velký potenciál, že se vyplatí jej propagovat co nejdůkladněji. Snímek vychází z Čaroděje ze země Oz, který je v USA extrémně populární. Druhou inspirací je divadelní muzikál Čarodějka (Wicked), který patří mezinárodně mezi ty vůbec nejúspěšnější. Předvánoční období pohádkovým filmům pro celou rodinu obecně svědčí a konkrétně Wicked má navíc hvězdné obsazení, v čele s popovou ikonou, Arianou Grande.

Jestli se kýžený úspěch skutečně dostaví, to ukáže čas. Osobně asi nedokážu potenciál zhodnotit úplně objektivně, protože jsem nikdy nedokázal zcela docenit, co (obzvlášť) americké publikum na Čaroději ze země Oz vlastně vidí a přitažlivost neviňoučkých pohádkových muzikálů mi také uniká. Ale pojďme k tomuto konkrétnímu zpracování. Projekt je ve vývoji od roku 2012, prošel si mnoha variacemi a je na první pohled zřejmé, že film nevzniká z nějakého tvůrčího zápalu, ale pouze jako snaha vyždímat známou značku. To dál potvrzuje skutečnost, že je příběh rozdělený na dvě části! Letos v listopadu uvidíme Wicked - Part One a o rok později Wicked - Part Two. Oba dva snímky točí nepříliš zajímavý řemeslník Jon M. Chu, který má za sebou nevýrazné kusy jako Let's Dance 3D, G.I. Joe 2: Odveta nebo Podfukáři 2.

No a teď je tu trailer, který vypadá jednoduše řečeno...hrozně. Podle něj je Wicked další z řady moderních pohádek, kde se míchají ošklivé kulisy s ošklivými triky, vše je křiklavé, přeplácané a souběžně neskutečně prázdné. Vzpomeňte si na filmy jako Alenka v říši divů: Za zrcadlem, Jack a obři nebo Mocný vládce Oz. Wicked v prvním zveřejněném traileru vypadá úplně stejně jalově. Přehršel efektů bez chuti a zápachu. Příběhy o lidech, kteří se liší, začnou kvůli tomu být odstrkovaní a potenciálně se jim začne vkrádat do duše stín, jsou jednoznačně důležité, nicméně v podobném pohádkovém provedení jsou dost nadužívané a často i docela bezzubé, bez nezbytné odvahy se do tématu skutečně obout.

Samozřejmě budu rád, když se v listopadu ukáže, že jsem Wicked viděl zbytečně černě, ale zatím si to příliš nedovedu představit. Dejte vědět, jaký dojem muzikál zatím dělá na vás. Koukněte na trailer a dolů do galerie na fotky. Další trailery uveřejněné během Super Bowlu jsou zde.

Wicked je doposud utajený příběh čarodějnic ze země Oz. Mladá Elphaba (Cynthia Erivo) je kvůli své zelené kůži nepochopená a teprve má zjistit, jaká je její skutečná moc. Mladá Glinda (Ariana Grande) je oblíbená, žije bezstarostným životem plným výsad. Je ambiciózní a teprve se má dozvědět, co leží v jejím srdci. Obě dvě se setkávají na univerzitě Shiz v zemi Oz a nečekaně se mezi nimi vytvoří hluboké přátelství. Po setkání s úžasným čarodějem ze země Oz (Jeff Goldblum) se jejich přátelství dostává na rozcestí a každá se vydávají vlastní životní cestou. Glinda tak moc touží být oblíbená, až se nechá svést nabízenou mocí. Elphaba chce tak moc zůstat sama sebou, že to bude mít nedozírné následky na její budoucnost. V zemi Oz na ně čekají neskutečná dobrodružství a obě nakonec naplní svůj osud jako dobrá čarodějka Glinda a zlá čarodějnice ze Západu. Dále hrají Jonathan Bailey, Michelle Yeoh a Ethan Slater. Scénář napsali Winnie Holzman a Stephen Schwartz. V českých kinech bude novinka uvedena 28. listopadu.

Podklady a foto: Universal Pictures

Galerie: 6

Wicked: Pohádkový muzikál v prvním traileru snoubí ta nejhorší klišé | Fandíme filmu Wicked: Pohádkový muzikál v prvním traileru snoubí ta nejhorší klišé | Fandíme filmu Wicked: Pohádkový muzikál v prvním traileru snoubí ta nejhorší klišé | Fandíme filmu Wicked: Pohádkový muzikál v prvním traileru snoubí ta nejhorší klišé | Fandíme filmu Wicked: Pohádkový muzikál v prvním traileru snoubí ta nejhorší klišé | Fandíme filmu Wicked: Pohádkový muzikál v prvním traileru snoubí ta nejhorší klišé | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest