Kung Fu: Legendární bojový seriál čeká filmové zpracování

Kung Fu: Legendární bojový seriál čeká filmové zpracování | Fandíme filmu
Warner Bros. Television
Zobrazit další 1 obrázek
Donnie Yen nastupuje do role, která proslavila Davida Carradina. Novinku chystá režisér Johna Wicka.

Před čtyřmi lety jsme poprvé psali o tom, že se chystá filmový remake slavného seriálu Kung Fu, v němž David Carradien hrál v 70. letech minulého století šaolinského mnicha, jenž přijíždí bojovat s bezprávím na divoký západ. Teď je se přípravy projektu hnuly kupředu.

Do hlavní role byl totiž obsazený Donnie Yen, sám už dávno legendární hvězda bojových filmů. Startoval už v 80. letech, v těch 90. si jej všimlo i širší mezinárodní publikum díky filmům jako Tenkrát v Číně 2 nebo Železný opičák. Po přelomu letopočtu pronikl i do západního mainstreamu, když vystupoval v Hrdinovi, Bladeovi 2 či Rytířích ze Šanghaje. Svůj status bojového mistra utvrdil sérií Ip Man a snímky jako Wu xia nebo Zóna smrti. V posledních letech jej znovu můžeme vídat v anglicky mluvených filmech Tygr a drak: Meč osudu, Rogue One: Star Wars Story, xXx: Návrat Xandera Cage, Mulan nebo John Wick 4.

Teď tedy naváže s filmovým zpracováním Kung Fu. To připravuje David Leitch, sám akční specialista. Dlouhá léta pracoval jako kaskadér a režisér akčních scén. Spolu s Johnem Wickem z roku 2014 začal režírovat celovečerní filmy. Má na kontě snímky jako Deadpool 2, Atomic Blonde, Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw či Bullet train. Kung Fu bude minimálně produkovat, nejspíš i režírovat. Mezi výkonnými producenty figuruje jeden z tvůrců původního seriálu, David Leitch. Scénář napsal Stephen Chin (Týpci a zbraně)

Původní seriál Kung Fu se objevil na televizních obrazovkách v sedmdesátých letech minulého století. David Carradine v něm vystupoval jako šaolinský mnich Kwai Chang Caine. Ten vykonal pomstu na císařově synovci, jenž zavraždil jeho učitele. Caine následně opouští Čínu a jeho kroky vedou do Spojených států, kde se hodlá usadit a pomáhat lidem v nouzi. Jenomže nájemní vrazi císařské rodiny jsou mu v patách… Z dnešního pohledu už je seriál poněkud naivní, ale tehdy působil jako zjevení, když do westernového prostředí vnášel bojová umění a východní filosofii. Díky tomu, jak hojně byl seriál citován a reprízován dodnes patří mezi kousky se silným nostalgickým nábojem. Značka se ještě několikrát vrátila, s televizními filmy, volně navazujícím devadesátkovým krimi seriálem Kung Fu: Legenda pokračuje a seriálovým remakem z let 2021-2023. Celovečerní film pro kina vznikne po touto značkou vůbec poprvé.

Titulní foto je ilustrační, David Carrradine v seriálu Kung Fu

Zdroj: Deadline

Galerie: 2

Kung Fu: Legendární bojový seriál čeká filmové zpracování | Fandíme filmu Kung Fu: Legendární bojový seriál čeká filmové zpracování | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest