Potvrzeno: V příštím roce dorazí pouze dvě Marvel série

Potvrzeno: V příštím roce dorazí pouze dvě Marvel série | Fandíme filmu
Marvel Studios
Roky marvelovského nadbytku jsou pryč, začíná doba úsporná.

Možná si ještě vzpomenete na roky, kdy jsme o Marvel prakticky zakopávali. Ať jste vyrazili do kina nebo zapnuli televizi, odevšad na vás vybafnul někdo v barevných elasťácích. Těm dobám odzvonilo. V příštím roce uvidíme pouze jeden celovečerní film od Marvel Studios a dvě série pro Disney+.

Tohle aranžmá bylo už delší dobu očekávatelné, teď to znovu potvrdila Disneyho tisková zpráva. Ta se konkrétně zaměřuje na nabídku streamovací platformy Disney+ pro příští rok. Už 10. ledna diváci dostanou minisérii Echo, spin-off Hawkeye s Mayou Lopez v čele. Výjimečně budou zveřejněny všechny epizody naráz, namísto běžného uvádění jednotlivých dílů s týdenními rozestupy. Dohromady bude epizod pět.

Pak dlouho nebude nic, až na podzim (podle neoficiálních předpokladů na Halloween) dorazí Agatha: Darkhold Diaries. Opět jde o spin-off, tentokrát série Wandavision. Ústřední postavou se stává někdejší antagonistka Agatha Harkness. V tomhle případě očekáváme devět epizod, s týdenními rozestupy.

Vedle hraných sérií zasazených do provázaného Marvel Cinematic Universe nabídne Disney+ někdy během příštího roku ještě animovaný seriál X-Men '97, avšak tím komiksové novinky hasnou. Aktuálně rozpracované série Ironheart, Daredevil: Born Again a Wonder Man dorazí nejdřív v roce 2025. Konkrétně Ironheart tak může dorazit až tři roky poté, co se minisérie začala natáčet a čtyři roky poté, co jsme naposledy potkali ústřední postavu Riri Williams v celovečerním filmu Black Panther: Wakanda nechť žije.

Důvodů prořídnutí nabídky je hned několik. Byly tu hollywoodské stávky, které u řady projektů protáhly nebo vyloženě odsunuly natáčení. Disney+ si nevede tak zázračně, jak by studio doufalo a začala doba šetření, kdy se má vyrábět menší množství levnějšího obsahu. A šéfové Disneyho i Marvelu už veřejně hovořili o tom, že pro provázaný komiksový vesmír musí vznikat menší množství projektů, protože diváci už jsou přehlcení a zároveň se v takovém objemu nedaří dosahovat dřívější kvality.

Titulní foto: Ironheart v Black Pantherovi: Wakanda nechť žije

Zdroj: Disney

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest