Aquaman 2: Drama houstne, do problematického natáčení strkal prsty i Elon Musk

Aquaman 2: Drama houstne, do problematického natáčení strkal prsty i Elon Musk | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 6 obrázků
Drahá podmořská komiksovka podle poslední porce zákulisních zpráv zažila opilství, osobní spory i další potíže.

Aquaman a ztracené království se točil v několika etapách, odkládal se, podstoupil přetáčky, byl velmi nákladný, je to poslední celovečerní film dosavadní éry filmového světa DC, pokračování obřího hitu a jeden z posledních velkofilmů letošního roku. Ten je na ně kvůli hollywoodským stávkám chudší, než se původně čekalo. Snímku předcházejí vysoká očekávání a rozhodně před sebou nikdy neměl jednoduchou cestu. Ale aby toho druhý Aquaman neměl na bedrech málo, je tu další porce nepříliš hezkých zákulisních zpráv, které Ztracenému království potenciálně mohou dělat špatnou reklamu, popřípadě na sebe budou vázat nepříjemnou pozornost, až bude režisér během reklamní kampaně hovořit s novináři.

Soupis negativních zpráv přinesl prestižní hollywoodský zpravodaj Variety. Report vedle zákulisních zpráv obsahuje výběr z toho, co řekla Amber Heard (herecká představitelka Mery) svému terapeutovy. Lékařovy zápisky se staly součástí soudního sporu mezi Heard a jejím exmanželem Johnnym Deppem. Následně se letos v září dostaly na internet.

V minulosti bylo podle zákulisních zdrojů Variety na stole, že Heard vůbec nebude v Aquamanovi 2 vystupovat. Studio Warner Bros. ji po dohodě s režisérem Jamesem Wanem chtělo z pokračování vyškrtnout. Objevila se zvěst, podle které důvodem pro propuštění měl být údajný nedostatek společné chemie mezi Heard a Jasonem Momoou, představitelem hlavní role. S jistotou tenhle důvod nejde potvrdit, nicméně podstatné je, že Wan i studio chtěli, aby herečka už nevystupovala v pokračování (To bylo ještě před tím, než se Heard začala velmi veřejně soudit s Deppem).

Podle informací Variety k propuštění Heard nedošlo proto, že se za ni tehdy postavil její bývalý přítel, Elon Musk. Ten měl skrz jednoho ze svých právníků studiu Warner Bros. silně vyhrožovat, že mu začne dělat peklo, pokud Heard nebude vystupovat v pokračování Aquamana, tak jak s ní bylo původně dojednáno. Muskův mediální zástupce se pro Variety odmítl vyjádřit. Studio se rozhodlo, že Heard v pokračování vystoupí.

Její role byla od počátku upozaděna a následně se zmenšila ještě víc. Podle zdrojů Variety byly z filmu vystřiženy minimálně dvě její scény: Souboj se záporákem Black Mantou (Yahya Abdul-Mateen II) a milostná scéna s Aquamanem. Natáčení, které Heard podstoupila, zřejmě neprobíhalo úplně hladce. Ve zmíněných zápiscích terapeuta herečka mluví o tom, že prostředí při natáčení Aquamana 2 bylo „nepřátelské“. Jason Momoa údajně měl v prosinci 2021 přijít na natáčení pod vlivem, navíc oblečený jako Johnny Depp. Měl dál tlačit na to, aby byla herečka z projektu vystrnaděna. Zástupce Momoy se odmítl vyjádřit, mluvčí Warneru tvrdí, že Momoa se vždy choval během natáčení profesionálně. Některé zdroje také tvrdí, že spolu Heard a Momoa vycházeli během natáčení dobře, ačkoliv je zároveň pravdou, že letos v létě Jason přestal Amber sledovat na Instagramu, což lze v současnosti chápat jako signál ochladlých vztahů.

V zápiscích terapeuta stojí také to, že Heard necítila podporu režiséra Jamese Wana. Od té doby, co se začala veřejně soudit s Deppem, se k ní prý začal chovat jako k vyvrhelovi. Například jí vyčítal, že nemůže na sociálních sítích sdílet nic o natáčení Aquamana 2, protože každý takový příspěvek automaticky jako magnet přitáhl fanatické zastánce Johnnyho Deppa, kteří v té době spamovali všude na internetu, kde šlo k herci hledat byť jen vzdálenou vazbu. Také zástupci Wana i Heard se k článku Variety odmítli vyjádřit.

Ovlivní zákulisní situace výsledek filmu v kinech? Těžko říct. Ale vliv bude mít rozhodně kvalita. Už byla řeč o přetáčkách, Variety dále zmiňuje, že Aquaman a ztracené království během testovacích projekcí dost nízké skóre, což signalizuje, že diváci nebyli spokojení. To neznamená, že nakonec film nebude stát za to. První Aquaman si také prošel složitou přípravou a nakonec se jej v postprodukci podařilo dostat do takové formy, že jej diváci přímo v kinech ocenili dobře. Dopadne to nakonec dobře i se Ztraceným královstvím? Rané analýzy naznačují přinejmenším to, že divácký zájem existuje.

Aquamana 2 režíruje opět James Wan. Scenáristou je David Leslie Johnson-McGoldrick. Jason Momoa se vrací jako Aquaman, Amber Heard jako Mera, Yahya Abdul-Mateen II jako Black Manta, Dolph Lundgren jako Nereus a Patrick Williams jako Orm. Nově obsazený byl do zatím blíže neurčené role Pilou Asbæk.. České a slovenské datum premiéry je stanovené na 21.12. 2023.

Foto: Warner Bros.

Zdroj: Variety

Galerie: 7

Aquaman 2: Drama houstne, do problematického natáčení strkal prsty i Elon Musk | Fandíme filmu Aquaman 2: Drama houstne, do problematického natáčení strkal prsty i Elon Musk | Fandíme filmu Aquaman 2: Drama houstne, do problematického natáčení strkal prsty i Elon Musk | Fandíme filmu Aquaman 2: Drama houstne, do problematického natáčení strkal prsty i Elon Musk | Fandíme filmu Aquaman 2: Drama houstne, do problematického natáčení strkal prsty i Elon Musk | Fandíme filmu Aquaman 2: Drama houstne, do problematického natáčení strkal prsty i Elon Musk | Fandíme filmu Aquaman 2: Drama houstne, do problematického natáčení strkal prsty i Elon Musk | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest