Peter Five Eight: Kontroverzní Kevin Spacey jako zabiják s puškou

Peter Five Eight: Kontroverzní Kevin Spacey jako zabiják s puškou | Fandíme filmu
SPI International
Zobrazit další 2 obrázky
Po letech skandálů bude bývalá herecká hvězda k vidění v béčkové kriminálce. Pusťte si trailer.

Kariéra oscarového herce Kevina Spaceyho se zhroutila v roce 2017, po obvinění ze sexuálního napadení. Okamžitě byl vyhozený ze seriálu Domek z karet a jeho part ve snímku Všechny prachy světa byl přetočený s jiným hercem. Již dokončený film Klub miliardářů byl uvedený v naprosté tichosti v roce 2018, jinak ale byla Spaceyho kariéra dlouhou dobu pozastavená a akorát se čas od času objevují zprávy o jeho nejrůznějších soudních stáních.

Když se v polovině června ukázal v Londýně u dalšího soudu, řekl pro ZEITmagazin, že jakmile bude osvobozen od svých obvinění, tak v tu chvíli s ním bude chtít řada lidí ve filmovém průmyslu pracovat. Zatím je to však takové nesmělé oťukávání. Italům Spaceyho pověst nevadí a natočili s ním snímek L'uomo che disegnò Dio, který byl bez větší pozornosti uvedený v Itálii a Rusku. Dokončené jsou také filmy Gore a Control. Druhý jmenovaný bude snad uvedený letos na VOD a Spacey v něm má pouze hlasovou roli. V Gore hraje ústřední roli Gorea Vidala a vlastně vůbec není zřejmé, zda snímek spatří světlo světa.

Podobně nejisté to dlouho bylo se snímkem Peter Five Eight. Ten se natáčel už na podzim 2021, na jaře 2022 byl dokončený. Od té doby se čekalo, co vlastně s filmem bude a nakonec se jej teď v červnu chopila firma SPI, jež jej hodlá poslat do světové distribuce. V USA má premiéra přijít letos v srpnu, v dalších regionech se plánuje.

Zveřejněný byl trailer (možná ne oficiálně, protože obrazová kvalita je mizerná), v němž můžete sami posoudit, jestli nebylo lepší nechat tenhle biják prostě někde shnít ve skladu. Jasně, není ode mne fér odsuzovat snímek na základě rozmazaného traileru, ale co naplat, v tom Peter Five Eight vypadá jako laciný balast, plný scenáristických klišé a slabých hereckých výkonů. Nebýt Spaceyho v hlavní roli, prošuměl by film zcela bez povšimnutí.

Peter Five Eight je popisovaný jako komediální thriller, v němž Spacey ztvárnil Petera, charismatického muže v černém sedanu, jenž se z ničeho nic objeví v malém horském městečku. Tam jej vysílá jeho tajuplný šéf Lock (Jake Weber), aby tam získal důležité informace od jisté Brendy (Rebecca De Mornay). Jet Jandrenau ve snímku vystupuje jako Sam, makléřka s luxusními nemovitostmi, která má problémy s alkoholem a tajuplnou minulosti. Film natočil Michael Zaiko Hall, jenž natočil několik prakticky neznámých snímků, ale také dělal vizuální efekty pro řadu velkofilmových animáků, jako jsou Úžasňákovi 2, Auta 3 či Hledá se Dory.

Foto: SPI International

Zdroje: SPI International, The Hollywood Reporter, ZEITmagazin

Galerie: 3

Peter Five Eight: Kontroverzní Kevin Spacey jako zabiják s puškou | Fandíme filmu Peter Five Eight: Kontroverzní Kevin Spacey jako zabiják s puškou | Fandíme filmu Peter Five Eight: Kontroverzní Kevin Spacey jako zabiják s puškou | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest