Studio Sony ohlásilo dva nové spidermanovské filmy

Studio Sony ohlásilo dva nové spidermanovské filmy | Fandíme filmu
Marvel Studios
Tom Holland poodhalil, jak pokračují přípravy Spider-Mana 4.

Před pár dny Marvel Studios ohlásila celou řadu posunů ve svých premiérách. S vlastní troškou do mlýna přispěchalo také studio Sony, které drží práva na Spider-Mana a s ním spojené postavy. Aktuálně v kinech řádí animovaný Spider-Man: Napříč paralelními světy, avšak ohlášeny byly termíny pro dva hrané snímky.

Konkrétně jeden z filmů uvidíme 7. listopadu 2024 a druhý 26. června 2025. Ani k jednomu z termínů není oficiálně přiřazený žádný film, ale pojďme spekulovat. První snímek by mohl být Venom 3. Nedávno se objevila zpráva, že jej uvidíme v říjnu 2024. Ale třeba šlo o chybu, nebo už se stačil termín Venoma posunout. Pokud Venom 3 opravdu dorazí v říjnu, pak by listopadové datum mohl dostat El Muerto. Ten je aktuálně ohlášený na 11. ledna 2024. A to nejspíš není termín, který by bylo možné reálně stihnout. Zvlášť když se nedávno objevila informace, že by se El Muerto mohl začít točit až letos v srpnu.

Letní termíny tradičně patří Spider-Manovi. No Way Home sice bylo uvedeno v prosinci, ale to bylo kvůli pandemických odkladům, původně byla premiéra plánována na červenec. A do roku 2025 je dost dlouhá doba na to, aby se natáčení Spider-Mana 4 dalo stihnout.

Producentka Amy Pascal začátkem měsíce uvedla, že se scenáristický proces rozeběhl, pozastavila jej stávka scenáristů, ale jakmile skončí, přípravy filmu budou znovu pokračovat. Něco podobného později v rozhovoru pro Variety řekl také Tom Holland, představitel hlavní role. Dle jeho vyjádření je celý proces v hodně rané fázi a teď je ze solidarity vůči scenáristům pozastavený.

Tom stále trochu zpochybňuje, jestli snímek vůbec vznikne. Říká, že s trilogií byl velmi spokojený a nerad by Spider-Manovi zkazil reputaci. Vůbec by neměl problém prostě pověsit kostým na hřebík. Zvlášť když čtvrté díly mají tak trochu stigma. Předat štafetu dalšímu herci by tak možná vůbec nebyl z Tomova pohledu špatný nápad. Každopádně, pokud se má točit další film, musí být tak dobrý, že bude mít šanci překonat No Way Home.

Ale vypadá to, že se skutečně dobrý nápad vymyslet podařilo. Těsně před začátkem stávky se scházeli s šéfem Marvel Studios Kevinem Feigem a producentkami Amy Pascal a Rachel O’Connor, případně čas od času s dalšími lidmi z Marvelu, kteří se stavili přidat svou trošku do mlýna. Během schůzek usilovně dumali o tom, proč by se znovu měli vracet do stejné řeky a nakonec se prý podařilo najít důvod, který se Hollandovi po kreativní stránce opravdu líbí.

Jak už bylo řečeno, teď proces brzdí stávka scenáristů. Vedle toho má zrovna Tom hereckou pauzu, kterou si vzal po náročném natáčení seriálu Přeplněný pokoj. Pauzu si chtěl dát na rok, a pokud by rok skutečně dodržel, tak mu podle vlastních slov zbývají do konce ještě čtyři měsíce. Shodou okolností by někdy koncem letošního roku měl mít dokončené všechny dosavadní závazky také režisér Jon Watts, jenž natočil dosavadní tři Spider-Many s Tomem Hollandem. Takže pokud by se měl úkolu napříště opět chopit právě on, tak by asi šlo začít točit závěrem letošního roku a následně by tvůrci měli asi rok a půl na dokončení, což je dostatečná doba.

Takže Spider-Man v létě 2025?

Titulní foto je ilustrační, z předchozího Spider-Mana

Zdroje: Inverse, The Hollywood Reporter, Variety, Variety II, Production List, Deadline, Kelly and Mark, Yahoo

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest