I Declare War: Děcka si dají v lese po papuli

I Declare War: Děcka si dají v lese po papuli | Fandíme filmu
Za našich mladých let frčela ještě pořád Knoflíková válka. Teď už po sobě děcka v lese házejí granáty.

Snímek s názvem I Declare War vznikl za spolupráce nepříliš známého, režisérského dua Jason Lapeyre, Robert Wilson. Ten první stojí za celkem úspěšným thrillerem Cold Blooded, který si odnesl cenu za nejlepší kanadský snímek na filmovém festivalu Fant-Asia, avšak o předchozí tvorbě toho druhého, by snad bylo lepší pomlčet – hodnocení jeho filmů se drží hodně nízko.

Děj I Declare War se odehrává v prostředí nejmenovaného lesa, kde si skupinka dětí, rozdělená na dva týmy, hraje na vojáky a snaží se navzájem dobít svá území. To není nic zvláštního, říkáte si. Touto hrou se přeci v našich mladých letech bavila většina z nás. Jenže tvůrci tuto zprvu neškodnou zábavu servírují divákům právě z pohledu dětské fantazie, a to znamená, že místo klacků jsou zde opravdové zbraně, vzduchem létají odjištěné granáty a všude kolem je cítit nefalšovaná válečná atmosféra. A nebyly by to děti, kdyby sem tam nevyzkoušely i nějakou tu speciální schopnost, známou z komiksových filmů. Zní to možná šíleně, ale nemusíte se bát. Nikdo zde nezemře a krvavá zranění jsou zastoupena balónky naplněnými červenou barvou. V opačném případě, by se totiž režiséři pravděpodobně nesetkali s mnoha kladnými ohlasy.

Trailer na mě působí docela zmateným dojmem. Na jednu stranu se jedná o vcelku originální nápad. Na stranu druhou je zde vidět poněkud nízký rozpočet. Film si, ale už odnesl cenu za nejlepší snímek na výše zmíněném festivalu Fant-Asia, a tak se možná vyplatí ze zvědavosti počkat alespoň na zahraniční recenze. I Declare War se objeví v zahraničních kinech 30. srpna tohoto roku, ale s uvedením v České republice, bych raději nepočítal.

I Declare War: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest