Ron Howard si brousí zuby na Knihu hřbitova

Ron Howard si brousí zuby na Knihu hřbitova | Fandíme filmu
Další novela populárního autora Neila Gaimana se dočká filmového zpracování.

Skvělá zpráva pro fanoušky brilantního fantasy spisovatele Neila Gaimana! Adaptace jeho románu, Kniha hřbitova, variace na slavnou Knihu džunglí, snad konečně našla režiséra. Měl by se jím stát Ron Howard, který nahradil Henryho Selicka (ten natočil už Gaimanovu Koralínu), který před časem projekt opustil. Zatímco původně mělo jít o animovaný film, nyní je pravděpodobné, že bude hraný. Jisté také je, že se Howard do Knihy hřbitova jen tak nepustí, protože stále ještě dokončuje biografický snímek Rush s Chrisem Hemsworthem v hlavní roli.

Příběh, jak již bylo řečeno, je inspirováno Knihou džunglí, ale místo džungle čekejte prostředí hřbitova, na kterém budou malého kluka vychovávat místo zvířat duchové. Přesně v takových podmínkách vyrůstal Nobody Owens, jehož rodina byla vyvražděna. Přestože jinak je to obyčejný chlapec, jeho život se proplétá s nadpřirozenými bytostmi. Opravdové nebezpečí na něj ale číhá za branami hřbitova a tím je Jack – vrah jeho rodiny.

Práce Neila Gaimana filmovým fanouškům jistě není neznámá – například skvělý Hvězdný prach Matthew Vaughna je natočen taktéž na motivy jeho knihy. Sám Gaiman se podílí také na psaní scénářů, naposledy přispěl scénářem k několika dílům Doctora Who, spolupracuje také s HBO na proměně svého románu Američtí bohové v šestidílný seriál, a to na pozici scenáristy a producenta. Doufejme tedy, že všechny tyto plány se brzo uskuteční, protože předlohy opravdu stojí za to a byla by škoda toho nevyužít.

Zdroj: THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest