Spider-Man: Bez domova: První ohlasy jsou tady

Spider-Man: Bez domova: První ohlasy jsou tady | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 4 obrázky
Zámořští recenzenti hovoří o rozmáchlém ambiciózním velkofilmu plném nostalgie.

První američtí novináři viděli Spider-Mana: Bez domova. Naše vlastní dojmy vám naservírujeme dnes odpoledne, zatím se pojďte podívat, co hlásí zámoří. Kritici byli instruováni, aby se vyhnuli spoilerům, takže se určitě nebojte, že by vyzradili cokoliv, co není vidět v trailerech.

Rovnou si můžeme říct, že většina ohlasů je kladná. Novináři vesměs hovoří o nonstop jízdě. Film je epický, je to zábavná horská dráha plná akce, plná překvapení, zvratů, humoru a emotivních momentů. Snímek je narvaný nostalgií a skalní příznivci by si jej měli extrémně užít. Jde o velkou oslavu Spider-Manovy dvacetileté historie. Snímek asi lze kritizovat jako jednu velkou úlitbu pavoučím fanouškům, ale pokud mezi ně divák patří, tak to prostě zabírá.

Konečně jsme se dočkali zdařilého závěru spidermanovské trilogie a jakkoliv snímek vrcholí všechno dosavadní, tak zároveň připravuje půdu pro to, aby Marvel mohl do budoucna přinést výrazně jiné příběhy, než doposud. Všechno spojené s multiverzem by snad mělo být přesně tak zábavné, jak doufáte, Bez domova uspokojivě dořeší to, co se stalo v závěru Spider-Mana: Daleko od domova a nabízí divákům velkolepé akční finále a rozuzlení příběhu.

Pokud jsou novináři kritičtí, tak občas zaznívá, že je těch úliteb skalních fanoušků prostě moc. Že film přetéká různými postavami známými z minulosti a žádná z nich kvůli tomu není pořádně prokreslená. Nikdo z padouchů nedostává dost prostoru, všechno jsou to jen figurky na šachovnici, než přijde nějaké další překvapení. Nejvíc chvály sklízí Willem Dafoe v roli Goblina.

Prostřední část filmu je potom údajně trochu roztahaná a obecně je v první půlce Spider-Man: Bez domova podle některých kritiků dost rozháraný, ale finále to i podle těch přísnějších vynahrazuje. A co je důležité, ústřední postavy Petera (Tom Holland), MJ (Zendaya) a Ned (Jacob Batalon) jsou srdcem filmu a prožijeme spolu s nimi silný emotivní zážitek.

Takže nezbývá než se těšit a doufat a já vyrážím na projekci, ať mám pro vás taky nějaké české dojmy

PS: V závěru klasicky nikam nechoďte, v titulcích jsou dvě další scény.

Po událostech předchozího filmu se prokáže že Spider-Man (Tom Holland) nezavraždil Mysteria. Zároveň ale stále platí, že všichni znají jeho skutečnou totožnost, což Peterovi extrémně komplikuje život. Rozhodne se tedy navštívit Doctora Strange (Benedict Cumberbatch) a požádat jej o seslání zaklínadla, které by tuhle informaci vymazalo ze světa. Strange svolí, i když jej Wong (Benedict Wong) varuje, že je to příliš nebezpečné. Peter po celou dobu sesílání kouzla Doktora ruší, protože nechce, aby paměť byla vymazána i jeho bližním. To Strangeovi rozhodí koncentraci, něco se pokazí a do Peterova světa skrz trhlinu v časoprostoru vstupují záporáci ze starších filmů, kde Spider-Mana představovali Tobey Maguire a Andrew Garfield. Třetí Spider-Man má dorazit do kin 16.12. 2021. V hlavních rolích Tom Holland, Zendaya, Marisa Tomei, Benedict Cumberbatch, Jamie Foxx, Alfred Molina, Jacob Batalon, Tony Revolori, Tobey Maguire a Andrew Garfield. Režíruje Jon Watts.

Foto: Marvel

Galerie: 5

Spider-Man: Bez domova: První ohlasy jsou tady | Fandíme filmu Spider-Man: Bez domova: První ohlasy jsou tady | Fandíme filmu Spider-Man: Bez domova: První ohlasy jsou tady | Fandíme filmu Spider-Man: Bez domova: První ohlasy jsou tady | Fandíme filmu Spider-Man: Bez domova: První ohlasy jsou tady | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest