Ms. Marvel: První fotky superhrdinky v kostýmu

Ms. Marvel: První fotky superhrdinky v kostýmu | Fandíme filmu
Marvel Studios
Fotky z natáčení zdánlivě potvrzují, že do filmového světa Marvelu vstoupí Inhumans.

Natáčení marvelovky Ms. Marvel se buď chýlí ke konci nebo už je hotové. Po natáčení v Americe se štáb vypravil natáčet poslední scény do Thajska, které zastupovalo Pákistán, kde má hrdinka kořeny. Teď se čerstvě objevily online fotky z natáčení, pořízené zhruba v polovině února v americké Atlantě. A na těch fotkách můžeme vůbec poprvé vidět Ms. Marvel v jejím superhrdinském kostýmu!

Už dříve tu byly fotky, na nichž měla Kamala Khan (Iman Vellani) podomácku vyrobený kostým. Ten napodoboval kostým Captain Marvel a zřejmě byl určený pouze pro nějaký maškarní bál, kde si Kamala hrála na svůj dospělý vzor. Nové fotky z natáčení, které se na síti objevily, ukazují regulérní superhrdinský kostým, jenž Kamala nosí po tom, co získala své nadlidské síly. Jak můžete sami vidět, kostým celkem věrně odpovídá tomu, jenž šestnáctiletá superhrdinka nosí v komiksech.

Pokud by embedy fotek z Twitteru přestaly fungovat, můžete si je prohlédnout na Just Jared nebo na Daily Mail

Fotky ale ukazují ještě jednu zajímavou věc. Herečka Alysia Reiner (výtečná v Orange is the New Black) má na sobě logo N.I.C.E. To je v marvelovském světě poměrně nová organizace, podle všeho zaměřená na stínání Inhumans. To by naznačovalo, že Marvel počítá s tím, že představí Inhumans také do svého filmového světa. Dosud Inhumans vystupovali pouze ve starších seriálech, které však filmy ignorují.

Inhumnas jsou v komiksech dalším typem nadlidí vedle mutantů. Původně šlo o poměrně druhořadou skupinu, která nabrala na důležitosti, když ji Marvel začal v komiksech upřednostňovat na úkor X-Menů, protože na Inhumans měl filmová a televizí práva, zatímco na X-Meny měl v té době práva konkurenční Fox (dnes už vše spadá pod Marvel). Inhumans v sobě mají potenciál pro nadlidské síly, které aktivuje vystavení výparům ze speciálních krystalů. Obvykle jsou výparům (tzv. Terrigenské mlze) vystaveni jen členové uzavřené komunity Inhumans, která žije v utajení na Měsíci. Mlha se ale v komiksech dostala i volně na Zemi a právě díky ní získala Kamala své nadlidské síly.

Krom aktuální fotky z natáčení příslušnost filmové Ms. Marvel k Inhumans zdánlivě potvrzuje také několik týdnů starý anonymní post na 4Chanu. Na 4Chanu se obvykle objevují naprosté nesmysly, ale tenhle konkrétní post správě uvedl, že v minisérii Ms. Marvel bude figurovat agentura N.I.C.E., dlouho před dnes zveřejněnými fotkami. To postu dává jistou míru důvěryhodnosti. Anonymní pisatel tehdy tvrdil, že Alysia Ryner hraje vrchní šéfku N.I.C.E., která je hlavním antagonistou série. Největší problémy však Kamala zřejmě bude mít se svým přítelem Kamranem (Rish Shah), jenž také projde inhumanskou proměnou, ale své síly nezvládne. V sérii Ms. Marvel by se neměl objevit vůbec nikdo z královské rodiny Inhumans, kolem které se točí většina inhumanských komiksů. Že Kamala bude Inhuman tvrdí také Lizzie Hill, redaktorka serveru Murphy‘s Multiverse, která mi v minulosti pomáhala ověřit nějaké věci ohledně pražského natáčení The Falcon and The Winter Soldier.

Na oficiální potvrzení zatím čekáme, nicméně pokud by Kamala Khan skutečně patřila mezi Inhumans, byla by to velká věc a nejspíš předzvěst toho, že se tyhle komiksové postavy (jmenovitě tedy především královská rodina v čele s Black Boltem) konečně stanou součástí filmového univerza. V minulosti Marvel plánoval s Inhumans celovečerní film, který měl už v roce 2019 být uvedený do kin, avšak z plánů sešlo, když namísto filmu vznikl mizerný televizní seriál.

Pod pseudonymem Ms. Marvel původně vystupovala v marvelovských komiksech Carol Danvers, jež později získala přízvisko Captain Marvel. Označení Ms. Marvel následně převzala Kamala Khan, šestnáctiletá dívka, která dokáže silou vůle měnit tvar a podobu. Captain Marvel pro ni byla velkým vzorem a Carol Danvers dívce dokonce přenechala svůj starý kostým a původní jméno. Hrdinka je muslimka pákistánského původu žijící v New Yersey a vedle boje se zločinem se její příběhy soustředily na otázky víry, rasismu či fascinace superhrdiny. Výtečně hodnocené komiksy se staly součástí širší společenské konverzace, jež dokázala vystoupit i za hranice běžných komiksových čtenářů. Hlavní roli uzmula Iman Vellani. S premiérou se počítá na závěr roku 2021.

Foto: Marvel

Zdroje: The Direct, Lizzie Hill, Ms. Marvel News

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest