How to Build a Girl: Puberťačka léčí frustraci skokem do světa rock and rollu

How to Build a Girl: Puberťačka léčí frustraci skokem do světa rock and rollu | Fandíme filmu
IFC Films
Zobrazit další 2 obrázky
Takhle otravná hlavní hrdinka už tu dlouho nebyla.

"Coming-of-age" komedie How to Build a Girl o strastech dospívání vypadá na první pohled jako typický subžánrový přírůstek, což by bezesporu nevadilo, jenže už trailer naznačuje, že tvůrčí tým v čele s režisérem Cokym Giedroycem (Drsný holky) dost možná selhal v každém myslitelném aspektu filmové tvorby. Trailery přirozeně někdy mohou klamat, ale tuhle upoutávku jsem měl problém vůbec dokoukat. Příběh nešťastné mladé dívky, která čeká od života mnohem více, jsme tu měli už mnohokrát, přičemž to neznamená, že by téma bylo vyčerpané. Jde pouze o to, jak k tematice tvůrci přistoupí. A v tomhle případě mám pocit, že se to vůbec nepovedlo. Ségra Jonaha Hilla, Beanie Feldstein (Šprtky to chtěj taky), se totiž do hlavní role příběhu o dívce, jež se vydá vstříc světlejším zítřkům jako "rádoby" hudební žurnalistka, vůbec nehodí. Působí nepříjemně nevěrohodně a navíc má tu smůlu, že minimálně vtipy v traileru se míjí účinkem. V tomto typu komedie byste měli hlavní hrdince držet palce, ale vážně pochybuji o tom, že tohle bude ten případ.

Přirozeně můžeme očekávat klasické schéma, kdy si hlavní postava ve chvíli největšího úspěchu uvědomí, že tenhle typ života zřejmě taky nechce (nebo chce daného postavení dosáhnout jinak). Nebudeme si nic nalhávat, trailer spíše odradil a nejsem si jist, zda snímek zachrání vcelku slušný herecký ansámbl, jemuž vévodí Gemma Arterton, Emma Thompson, Jameela Jamil, Chris O'Dowd či Alfie Allen. Jen pro doplnění třeba zmínit, že snímek vychází ze stejnojmenné knihy spisovatelky Caitlyn Moran a měl by být dostupný skrze VOD už od 8. května 2020. O české premiéře zatím nebyla řeč.

Foto: IFC Films

Galerie: 3

How to Build a Girl: Puberťačka léčí frustraci skokem do světa rock and rollu | Fandíme filmu How to Build a Girl: Puberťačka léčí frustraci skokem do světa rock and rollu | Fandíme filmu How to Build a Girl: Puberťačka léčí frustraci skokem do světa rock and rollu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest