Star Wars: J.J. Abrams hájí svoje chyby a komentuje kritiku od George Lucase

Star Wars: J.J. Abrams hájí svoje chyby a komentuje kritiku od George Lucase | Fandíme filmu
Lucasfilm
Zobrazit dalších 10 obrázků
Na kritiku reaguje také šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy a Abrams prozradil, který moment z prequelů má nejraději. K tomu nová ukázka.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Uvedl, že by byl samozřejmě rád, kdyby Síla se probouzí byla Georgeovým nejmilejším filmem všech dob, ale zkrátka se to nepodařilo. Pro Lucase podle Abramse muselo být těžké prodat svoje dítě a sledovat svoje následovníky, jak ho přetvářejí k obrazu svému. Přes jakékoliv výhrady, které však mohl mít, se George vždy k Abramsovi choval vždy velkoryse a vlídně. A stejně tak Abrams necítí vůči otci zakladateli nic jiného než vděk. Když začínal připravovat nové Star Wars, tak spolu měli několik jednání, ve kterých mluvili o tom, co je pro Hvězdné války naprosto stěžejní. A protože J.J. Lucasův svět bezmezně miluje, snažil se stěžejní podstaty Star Wars držet jak nejlépe uměl. Víc udělat nemůže.

Možná se vesmír snaží srovnat skóre, a tak byl Abrams v jiném interview dotázán na to, která scéna se mu nejvíc líbí v prequelové trilogii, která je obecně považována za slabší moment Lucasovy kariéry. Na to Abrams odpověděl, že nejraději má scénu, ve které Palpatine svádí Anakina Skywalkera na temnou stranu síly, když mu vypráví příběh Dartha Plagueise a jeho touhy po nesmrtelnosti. Mohl by to snad od JJe být náznak toho, jaké plány má s Palpatinem v Epizodě IX on sám? To se dozvíme už za pár dní, teď si můžete přehrát alespoň zmiňovanou scénu z Epizody III:

Na Lucasovu nespokojenost byla dotázána také současná šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy. Ta v několika rozhovorech vysvětlila, že se s Lucasem zná přes 35 let, pracovala s ním na řadě filmů a zůstávají dobrými přáteli. Potvrdila, že s Georgem proběhla dlouhá jednání, ve kterých noví tvůrci měli možnost pokládat celou řadu otázek a seznámit se s Lucasovými představami o další budoucnosti. O to větší odpovědnost pak během příprav dalších snímků tvůrci cítili.

Následně ale Kennedy dodala, že na Abramse apelovala, že především musí natočit svoje vlastní Star Wars, nemůže se ohlížet pouze na Georgeovy představy, jinak nové filmy nemohou fungovat. A podle ředitelky je pochopitelné, že když někdo něco tak dlouho jako Lucas tvoří a je to nedílnou součástí jeho osobnosti, je potom logicky hrozně těžké přijmout, když se vaše dítko vydá na vlastní cestu, bez vašeho vlivu.

Zároveň ale Kathleen tvrdí, že i když není George spokojený se všemi tvůrčími rozhodnutími, která jeho následovníci udělali, líbí se mu celá řada dílčích elementů, především pak v oblasti triků. Přeci jen před lety legendární společnost ILM zakládal a hrozně se mu líbí, že se triky dostaly v dnešní době tak daleko, že už opravdu lze na pláně vytvořit naprosto cokoliv, co si filmař zamane. Takže i když George může mrzet, že už není sám u kormidla, pořád je na svůj výtvor hrdý.

Na závěr je tu ještě nový TV spot.

Zdroje: Rolling Stone, Rolling Stone II, EW, EW II

« Předchozí kapitola

Galerie: 11

Star Wars: J.J. Abrams hájí svoje chyby a komentuje kritiku od George Lucase | Fandíme filmu Star Wars: J.J. Abrams hájí svoje chyby a komentuje kritiku od George Lucase | Fandíme filmu Star Wars: J.J. Abrams hájí svoje chyby a komentuje kritiku od George Lucase | Fandíme filmu Star Wars: J.J. Abrams hájí svoje chyby a komentuje kritiku od George Lucase | Fandíme filmu Star Wars: J.J. Abrams hájí svoje chyby a komentuje kritiku od George Lucase | Fandíme filmu Star Wars: J.J. Abrams hájí svoje chyby a komentuje kritiku od George Lucase | Fandíme filmu Star Wars: J.J. Abrams hájí svoje chyby a komentuje kritiku od George Lucase | Fandíme filmu Star Wars: J.J. Abrams hájí svoje chyby a komentuje kritiku od George Lucase | Fandíme filmu Star Wars: J.J. Abrams hájí svoje chyby a komentuje kritiku od George Lucase | Fandíme filmu Star Wars: J.J. Abrams hájí svoje chyby a komentuje kritiku od George Lucase | Fandíme filmu Star Wars: J.J. Abrams hájí svoje chyby a komentuje kritiku od George Lucase | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest