Konec Spider-Mana u Marvelu je na spadnutí

Konec Spider-Mana u Marvelu je na spadnutí | Fandíme filmu
Marvel
Sony s Disneym se nemohou dohodnout na spolupráci, další budoucnost vypadá černě.

V noci na dnešek se objevily titulky, podle kterých Spider-Man opustil propojený Marvel Cinematic Universe. Jak už to tak bývá, situace je o něco komplikovanější, avšak zcela vyloučit konec Spider-Mana v MCU v tuhle chvíli nemůžeme. Co přesně se děje?

Podle hollywoodských zpravodajů se studia Disney a Sony už několik měsíců přou o budoucí podobě spolupráce na Spider-Manovi. Spider-Man: Daleko od domova se čerstvě stal komerčně nejúspěšnějším filmem studia Sony, avšak tomu se nelíbí, že si chce Disney ukousnout větší podíl ze zisků. Dříve se mělo za to, že Disney od Sony nedostává žádné peníze, pouze možnost užívat Spider-Mana ve svých týmových filmech, když pro Sony na klíč vyrobí jeho sólovky. Podle aktuálních zpráv Disney dostává od Sony 5% ze zisku spider-manovských filmů, nicméně chtěl by mnohem víc.

Chtěl by být u pavoučích filmů padesátiprocentním investorem a dostávat padesát procent zisku. Zároveň by se rád podílel nejen na filmech se Spider-Manem, ale i na ostatních pavoučích filmech, jako jsou Venom apod. Jenže to se Sony nelíbí. O zisky se dělit nechce a po úspěchu Venoma a Spider-Mana: Paralelních světů zřejmě věří, že si poradí i bez tvůrčího vkladu Marvelu. Přitom právě kvůli svým tvůrčím neúspěchům se sérií Amazing Spider-Man se před lety Sony ke spolupráci s Marvelem uvolilo.

Šéf Marvel Studios Kevin Feige na Spider-Many dohlížel jako producent, tomu je však pro tuhle chvíli konec, a pokud se nepodaří najít nějakou domluvu, tak by měl být Feige mimo hru i nadále. Momentálně však žádná další jednání neprobíhají. Sony se nechce dělit, Disney chce mít ze Spider-Mana větší příjem a nelíbí se mu, že Kevin Feige napíná svoje síly na filmy, ze kterých je minimální profit.

Aktuálně se prý plánují hned dva Spider-Man filmy s Tomem Hollandem v hlavní roli, které by měl znovu režírovat Jon Watts (i když ten zatím nemá podepsanou smlouvu). Jak by vypadaly takové filmy bez Feigeho vlivu a nakolik by byly nebo nebyly provázané s Marvelem, zůstává v tuhle chvíli otázkou. Každopádně se zdá, že stejně rychle, jako se Spider-Man zázračně stal součástí Marvel Cinematic Universe, jej zase může opustit.

Zdroje: Variety, Deadline, Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest