Nový Spider-Man, noví scenáristé, nové směřování

Nový Spider-Man, noví scenáristé, nové směřování | Fandíme filmu
Šéf Marvelu odhaluje, v čem bude nový Spider-Man jiný, jak jej noví scenáristé zapracují na střední školu. K tomu nová teta May a společná fotka s Punisherem.

Nový Spider-Man se poprvé objeví v momentálně natáčeném Captain America: Civil War, takže bylo nutné urychleně najít mladíkova představitele. Středoškolskou verzi populárního hrdiny nakonec ztvární Tom Holland. Podle šéfa Marvelu Kevina Feigeho šlo o společné a jednoznačné rozhodnutí mezi zástupci studií Sony a Marvel, která budoucnost Spider-Mana společnými silami připravují. Tom je skvělý herec a má v sobě všechno, co producenti od nového Petera Parkera chtějí. Při castingu mu pomohla i vzájemná chemie, kterou měl s Robertem Downeym Jr. (Iron Man).

Druhou nově obsazovanou postavou je tetička May, kterou si s velkou pravděpodobností zahraje oscarová Marisa Tomei (Můj bratranec Vinny, V ložnici, Wrestler), herečka výrazně mladší než dosavadní tetiččiny představitelky (je jí 50), avšak věkem úměrná výrazně mladšímu Spider-Manovi. Podle některých zdrojů se objeví už v Civil War, podle jiných až v samostatném filmu, pouze byla obsazena s předstihem. Tomei je ve finální fázi vyjednávání o smlouvě, pokud se nestane nic nečekaného, roli hrát bude.

Režisérem příštího samostatného Spider-Manova dobrodružství je Jon Watts, který na sebe upozornil především snímkem Cop Car, hitem z festivalu v Sundance, ve kterém Watts ukázal, že velice dobře pracuje s dětskými postavami. Podle Feigeho režiséra vybíral on sám, producentka Amy Pascal, šéf Sony Tom Rothman a Louis D’Esposito a Jeremy Latcham z Marvelu. S Wattsem se produkční tým sešel asi pětkrát, režisér nabídl zajímavé vlastní nápady a působil na své budoucí šéfy jako někdo, s kým se bude dobře spolupracovat.

Nově se dozvídáme také to, kdo Wattsovi pomůže se scénářem. Budou to John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein. Ti na první pohled nepůsobí jako úplně šťastná volba. Jejich nejlepším dosavadním počinem jsou Šéfové na zabití, jinak za sebou mají jen (pod)průměrné kusy – Šéfy na zabití 2, Zataženo, občas trakaře 2 nebo Kouzelníky. Hodně na sebe ale upozornili očekávaným remakem Bláznivé dovolené, který se dle dostupných ohlasů náramně povedl, a byli na seznamu Spider-Manových režisérských kandidátů, takže s nimi zástupci Marvelu a Sony už mluvili a zjevně se jim zamlouvají jejich nápady či přístup. A co se od scenáristů nového Spider-Mana vlastně očekává?

Středoškolák Spider-Man

Feige znovu opakuje, že klíčový je pro nového Spider-Mana jeho středoškolský věk. Tak si jej vymysleli Stan Lee a Steve Ditko, tak jej znovu představil Brian Michael Bendis v restartované řadě Ultimate Spider-Man. Dospělých hrdinů má Marvel dost, v porovnání tak Spider-Man o to víc vynikne. Není to geniální vědec, miliardář ani trénovaný zabiják. Je to obyčejný kluk, který se se svými nadlidskými silami musí poprat stejně jako s domácími úkoly.

Feige atmosférou nového Spider-Mana přirovnává k filmům John Hughese (Snídaňový klub, Volný den Ferrise Buellera). Je to soap opera ze střední školy. Každý hrdina nemusí bojovat s koncem světa, Peter Parker je přece ve věku, ve kterém nám jako konec světa připadá každá prkotina. Středoškolští spolužáci budou v příběhu zmatkáře Petera stejně důležití a zajímaví, jako nadpřirození záporáci. Ti samozřejmě chybět nebudou a podle Feigeho se producenti rozhodují mezi záporáky, které jsme zatím na filmovém plátně neviděli!

Daleko nejdůležitější však podle šéfa Marvelu je to, že se Spider-Manovy příběhy konečně odehrávají ve světě plném dalších hrdinů. Dosud byl filmový Pavoučí muž solitér, teď je to najednou kluk z Queensu ve světě plném dalších superhrdinů. Bude se jimi inspirovat? Bude dělat všechno proto, aby byl jiný než oni? To všechno přispěje k tomu, aby se nový Spider-Man od těch dosavadních hodně lišil.

Lišit se bude samozřejmě i novým kostýmem. Jeden z ředitelů Marvelu, Joe Quesada prozradil, že návrhy kostýmu, které viděl vypadají parádně a některé elementy nového obleku fanoušky unesou. Až jej uvidí, tak si řeknou: „Jo, tohle je Spider-Man od Marvelu“.

A když už byla řeč o Spider-Manovi v širším světě superhrdinů, jak to vypadá se spoluprácí s Netflixem? Ten točí příběhy samých „street-level“ (pouličních) hrdinů, tam by přece Pavoučí muž zapadal jako ulitý. Podle Feigeho není samozřejmě zcela vyloučené nic, ale momentálně má Marvel se Sony domluvené natáčení samostatných filmů a „určitou míru provázanosti“. Co přesně to nakonec bude znamenat, teprve uvidíme, nicméně divoké spekulace mezi fanoušky jistě vyvolá aktuální společná fotka Toma Hollanda a Jona Bernthala, který hraje v druhé sezoně Daredevila nového Punishera. Jde o náhodu? Chtěli se prostě herečtí kolegové poznat? Nebo se oba potkali při natáčení scény pro Daredevila či Captaina Ameriku: Civil War? Divoké teorie necháme na vás.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest