Bohemian Rhapsody: Rami Malek bude nominován na Oscara, věří člen Queenů

Bohemian Rhapsody: Rami Malek bude nominován na Oscara, věří člen Queenů | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit dalších 6 obrázků
Nebylo by to překvapením, herec v roli Mercuryho zazářil.

Film Bohemian Rhapsody, který se věnuje legendární kapele Queen, je sice milován diváky, ovšem novináři zase tolik ne. Projekt vysloveně neztrhali, ale objevovalo se poměrně velké množství výhrad. Málokdy se ale týkaly obsazení hlavní role. Rami Malek jako Freddie Mercury oslnil. 

Svou roli zvládl na jedničku a očividně si to myslí i žijící členové kapely Queen, konkrétně kytarista Brian May, který volá po tom, aby byl Rami za svůj výkon nominován na Oscara:

"Je neuvěřitelný. Bezpochyby bude na seznamu nominovaných na Oscara... Ztvárnil Freddieho takovým způsobem, kdy jsme ho začali vnímat jako Freddieho. Opravdu pozoruhodné."

To ano, speciálně pak s ohledem na to, že Rami nebyl první volbou na roli frontmana kapely Queen. Původně měl být obsazen Sacha Baron Cohen. Nakonec to ale neklaplo (zaznělo klasické odůvodnění v podobě kreativních neshod) a musela být nalezena náhrada. Tou se stal právě Rami a očividně šlo o dobrou volbu. 

Jak už bylo řečeno, film není miláčkem kritiků, ale u diváků je velmi úspěšný, aktuálně má na kontě víc než 644 milionů dolarů, což z něj dělá nejúspěšnější hudební biografický film všech dob (i když slovo "biografický" je nutné brát s mírnou rezervou, některé události byly výrazně upraveny).

Bohemian Rhapsody je dupající oslavou Queenů, jejich muziky a jejich výjimečného zpěváka Freddieho Mercuryho. Freddie se vymykal stereotypům a bořil konvence. Stal se jedním z nejmilovanějších umělců planety. Snímek sleduje raketový vzestup kapely, přes jejich ikonické písně a revoluční zvuk. Dosáhli nevídaného úspěchu, ale Freddie zcela nečekaně, obklopený temnými vlivy, opustil Queen, aby se mohl věnovat sólové kariéře. Bez spolupráce s Queen ohromě trpěl, ale podařilo se mu s ostatními členy dát znovu dohromady včas, aby stihli zahrát na koncertě Live Aid. Zatímco statečně čelil nedávné diagnóze AIDS, vedl Freddie kapelu k jednomu z nejlepších vystoupení v dějinách rockové hudby. Queeni tak stvrdili svůj odkaz, který dodnes inspiruje snílky, outsidery a hudební milovníky.

Pozn. redakce: Po prvotním zveřejnění článku se do systému dostal cizorodý element a celý text nahradil anglickým překladem z Google Translatoru. Tohle je původní, česká verze.

Zdroje: NME, BoxOfficeMojo

Galerie: 7

Bohemian Rhapsody: Rami Malek bude nominován na Oscara, věří člen Queenů | Fandíme filmu Bohemian Rhapsody: Rami Malek bude nominován na Oscara, věří člen Queenů | Fandíme filmu Bohemian Rhapsody: Rami Malek bude nominován na Oscara, věří člen Queenů | Fandíme filmu Bohemian Rhapsody: Rami Malek bude nominován na Oscara, věří člen Queenů | Fandíme filmu Bohemian Rhapsody: Rami Malek bude nominován na Oscara, věří člen Queenů | Fandíme filmu Bohemian Rhapsody: Rami Malek bude nominován na Oscara, věří člen Queenů | Fandíme filmu Bohemian Rhapsody: Rami Malek bude nominován na Oscara, věří člen Queenů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest