Star Wars prodloužily smlouvu s šéfkou Kathleen Kennedy

Star Wars prodloužily smlouvu s šéfkou Kathleen Kennedy | Fandíme filmu
Hvězdné války pokračují v nastaveném kurzu. Epizoda IX skutečně má být posledním příběhem ságy rodu Skywalkerů.

Tak jako má Marvel svého Kevina Feigeho, dohlíží na Star Wars také jedna vedoucí osobnost. Kathleen Kennedy. Ta se během svojí vlády stala do jisté míry kontroverzí osobností. Určitá část publika jí nemůže přijít na jméno za to, že dala v Hvězdných válkách větší prostor ženám a etnickým menšinám. Část jí nikdy neodpustí, že nechala Riana Johnsona, aby Epizodu VII natočil tak, jak ji natočil. Jiná část diváků zpochybňuje její práci s mladými režiséry (Gareth Edwards a dvojice Lord-Miller dostali příležitost natočit netradiční Hvězdé války, jen aby jim v půlce Kennedy režii sebrala a nechala někoho jiného, aby jejich filmy dokončil výrazně tradičnějším způsobem) a další kritici Kathleen vyčítají, že přinesla personální rozmanitost před kameru, ale za ní pořád stojí výhradně bílí muži. No a pak jsou tu ještě stížnosti na to, že místo odvážných příběhů z nejrůznějších koutů Galaxie, se dosud připravovaly především nejrůznější spin-offy s již známými postavami.

Objevovaly se tak malé (leč na internetu samozřejmě hlasité) skupiny, které volaly po odvolání Kennedy a pomáhaly šířit poplašné zprávy o tom, že ředitelka bude ze svého postu odvolána. To se nestalo. Naopak, Disney Kathleen prodloužil smlouvu o další tři roky, takže bude šéfovat Star Wars minimálně do roku 2021. To je jasná známka důvěry, která je při realistickém pohledu na věc pochopitelná. Kennedy je renomovaná producentka, která vyrostla při spolupráci se Stevenem Spielbergem. Podílela se na filmech jako E.T. mimozemšťan, Jurský Park, Návrat do budoucnosti, Šindlerův seznam, Mnichov či Lincoln.

Pod jejím vedením Star Wars jen v kinech utržily 4,5 miliardy dolarů (za čtyři filmy) a další miliardy za merchandising. Tři ze čtyř Star Wars filmů, které vyprodukovala, jsou divácké hity se skvělými recenzemi. Rogue One zřejmě agresivním zásahem zachránila před nezdarem. Poslednímu z Jediů možná část fandů nemůže přijít na jméno, ale obecně je vnímaný jako nezbytný a vítaný krok kupředu, který si dle dostupných informací v Disneym pochvalují. Kathleeniným zatím jediným nezdarem byl Solo: Star Wars Story a tam existují informace o tom, že Disney snímku do jisté míry házel klacky pod nohy.

Sečteno, podtrženo, že Disney s Kennedy prodloužil smlouvu, je zcela pochopitelné. Co se chystá do budoucna? Jak už dříve prozradil šéf Disneyho Bob Iger, zveřejňování Star Wars filmů zpomalí, aby po nich byl hlad a každý dostal potřebnou péči. Mezitím se zvýší důraz na televizní seriály. V současnosti je uváděna novinka Star Wars Resistance, chystá se pokračování Clone Wars a také hraný seriál od Johna Favreau. Pokud jde o filmy, tak v tuhle chvíli se aktivně pracuje pouze na Epizodě IX, která by podle nových zákulisních informací měla klást v reklamní kampani důraz na to, že jde o poslední kapitolu ústřední ságy, kterou nastartoval před lety George Lucas. Následně se chystají zcela nové Star Wars projekty od Riana Johnsona a od Davida Benioffa a D.B. Weisse, tvůrců seriálové Hry o trůny.

Zdroj: THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest