X-Men: Dark Phoenix se zase odkládají a Fox posouvá další premiéry

X-Men: Dark Phoenix se zase odkládají a Fox posouvá další premiéry | Fandíme filmu
Alita: Bojový anděl, X-Men: Dark Phoenix a Gambit mají nová data premiéry.

Ráno jsme vás informovali o tom, že 21.12. bude uvedený do kin Deadpool 2 v sestříhané verzi přístupné pro mládež. Vděčíme za to velké rošádě premiér, kterou studio Fox rozpoutalo. Původně 21.12. měla jít do kin Alita: Bojový anděl. Místo toho film uvidíme až 14. 2. 2019. Posun má několik důvodů. Jednak je 21.12. nabitý termín, kdy jdou do kin Aquaman, Bumblebee, Mary Poppins Returns a Holmes & Watson. Málo známá Alita by to mezi konkurencí docela klidně mohla mít nejtěžší. Dalším důvodem může být také čínská premiéra – snímek by tak mohl být prvním zahraničním blockbusterem uvedeným po čínském novém roce. Sluší se poznamenat, že Alita byla odsunuta už jednou, původně měla jít do kin už letos v červenci.

14. února byl nejbližší termín, který měl Fox k dispozici. V tomto termínu měli jít do kin X-Men: Dark Phoenix, ti však museli z cesty. Podle některých interpretací šlo čistě o uvolnění termínu pro Alitu, nicméně podle Collideru Dark Phoenix bude také potřebovat daleko ví času na dokončení všech trikových scén, které se točily teď během zářijové postprodukce. Také u Dark Phoenix platí, že už se premiéra v minulosti posouvala. Nejprve měl jít snímek do kin v listopadu 2018, následně v únoru 2019 a teď je nová premiéra stanovená na 7. 6. 2019. To opět může budit jistou míru pochybnosti části publika, která se může ptát, jestli skutečně Dark Phoenix někdy uvidíme. Nejdivnější na tom celém je, že snímek čerstvě vypustil první trailer, ve kterém je avizované ještě únorové datum. Jen den poté je tahle informace neplatná. To se vážně ve Foxu na takových věcech nemohli lépe dohodnout? I když se objevují teorie, že zveřejnění traileru bylo uspěcháno, po tom, o se na internetu objevila krátce předtím bootlegová verze.

Čeho jsme se měli dočkat 7. 6. původně? Gambita. Ano, toho Gambita, který si také prošel několika odklady a výměnami termínů. Už delší dobu je jasné, že film nemohl tohle datum v žádném případě stihnout, když stále ještě nemá ani režiséra. Třeba by ale Gambit mohl stihnout nový termín. Ten byl stanovený na 13. 3. 2020. Nedávno producent Kinberg uvedl, že se má začít točit zkraje příštího roku, tak jestli se do té doby sežene režisér, tak to třeba opravdu vyjde. Nicméně jde o projekt, který se chystá už od roku 2014, několikrát byl odložený a opustili jej už tři režiséři.

Co k tomu dodat. Závěr xmenovské éry u Foxu nevypadá příliš dobře. Někteří komentátoři už se ptají, zda skutečně uvidíme 2. 8. 2019 New Mutans, kteří jsou v tuhle chvíli na tento termín ohlášení.

Zdroje: Deadline, Steve Weintroub

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest