Recenze: Next Gen

Recenze: Next Gen | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Nový animovaný celovečerák od Netflixu o přátelství robota a dospívající dívky se překvapivě povedl nad očekávání.
  1. Kapitola č.1
  2. Verdikt

V čem ale naopak Adamsovo a Ksanderovo dítko triumfuje je téměř dokonalé zpracování. Režisérské dvojici se skutečně podařilo vyždímat z prosté synopse maximum. Hned úvodní titulková sekvence, během které se za punkového doprovodu Mai mění z roztomilého dítěte v pubertální rebelku okamžitě přitáhne divákovu pozornost. Hudební složka filmu je celkově výborná a měla by uspokojit všechny věkové generace. Prostředí amerického přetechnizovaného velkoměsta budoucnosti tvůrci vykreslili velice nápaditě, do nejmenšího odpudivého detailu (toaleta, dveře, kartáček na zuby, a dokonce i jednorázové krabičky na nudle jsou otravně mluvící roboti). Více než zdařilé jsou rovněž akční a bojové scény. Nutno podotknout, že autoři scénáře s akcí nijak nešetřili. Různé letecké a silniční honičky, přestřelky a souboje tváří v tvář zahrnují takřka polovinu stopáže, takže je pořád na co koukat, děj se žene kupředu kulometným tempem a nedává publiku čas se nudit.

Zejména finální bitva robot 7723 versus Ares by mohla směle konkurovat všem super-hrdinským blockbusterům současnosti. Anglický dabing je fajn. Hlavním postavám propůjčili své hlasy i někteří relativně známí hollywoodští herci, například Michael Peña, John Krasinski nebo David Cross (hlas Cranea ze série Kung Fu Panda, Scary Movie 2). Díky své jednoduché zápletce může být Next Gen snadno stravitelný pro děti, leč díky spoustě skrytých narážek, akci a propracované animaci uspokojí i dospělé. Když k tomu připočtu skutečnost, že jsem od daného projektu prakticky vůbec nic nečekal a pro oba režiséry/scenáristy se jedná o jejich celovečerní debut, musím jít s hodnocením hodně vysoko.

Verdikt

Next Gen je příjemný nenáročný animák pro všechny věkové generace, který vám navzdory svému nepříliš originálnímu příběhu vykouzlí úsměv na tváři. Sympatičtí hrdinové, s nimiž se lze ztotožnit, hromada vydařených akčních scén a brilantně vykreslená atmosféra budoucího světa plného robotů a počítačů, to vše způsobí, že vám hodina a půl u obrazovky uteče rychleji, než stačíte mrknout. Možná to bude někomu připadat jako trochu přímočařejší kopie Big Hero 6, pouze s ženskou protagonistkou. I tak ale musím uznat, že tvůrci odvedli více než slušnou práci.

« Předchozí kapitola
Naše hodnocení
8/10
Hodnocení našich čtenářů

Velká šestka

25.10.2014 | USA
Akční, Komedie, Dobrodružný, Animovaný, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 8

Recenze: Next Gen | Fandíme filmu Recenze: Next Gen | Fandíme filmu Recenze: Next Gen | Fandíme filmu Recenze: Next Gen | Fandíme filmu Recenze: Next Gen | Fandíme filmu Recenze: Next Gen | Fandíme filmu Recenze: Next Gen | Fandíme filmu Recenze: Next Gen | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest