Cyborg: Podle Raye Fishera se celovečerního filmu nedočkáme

Cyborg: Podle Raye Fishera se celovečerního filmu nedočkáme | Fandíme filmu
Warner Bros.
Za vším hledej prachy.

Před několika lety Warner oznámil seznam DC filmů, které plánuje vydat do roku 2020. Ty plány se od té doby stačily několikrát výrazně změnit a málokdo asi dnes věří tomu, že v roce 2020 skutečně uvidíme samostatný film s Cyborgem – kybernetickým hrdinou, kterého jsme poprvé zahlédli v Batman v Superman a blíže jej poznali v Justice League. Sám představitel postavy, Ray Fisher, si není příliš jistý, zda se Cyborgova filmu vůbec někdy dočkáme.

Na festivalu v New Jersey Fisher řekl, že neví ni konkrétního, protože jednotlivé rozhodnutí dělá v zákulisí celá řada lidí a on se všechno dozví vždycky až jako poslední. Nicméně Ray se obává, že čistě z ekonomického hlediska to pro film vůbec nevypadá dobře. Cyborg je superhrdina, který je ve své současné podobě v úplně každé scéně vytvořený s pomocí digitálních triků. Nejen v akčních momentech, kdy dělá nadlidské věci, ale úplně vždycky. Žádná část jeho vzhledu (až na malou část obličeje) není vytvořená s pomocí masky nebo kostýmu a Cyborg ani nemá žádné civilní alter-ego – vždycky je Cyborg. Kvůli tomu se podle Fishera rozpočet nedostane pod 200 milionů dolarů a to pro film může být nepřekonatelná překážka. Nicméně herec stále neztrácí naději.

Otázkou je, proč tedy vlastně Warner chtěl snímek původně realizovat, když je tak nerealizovatelný. Doufalo studio, že do roku 2019 (kdy by se nejspíš natáčelo) ceny digitálních triků výrazně klesnou? Byla představa taková, že se z Cyborga díky Justice League a Justice League 2 (která nakonec nevznikne – alespoň ne v nejbližší době) tak výrazně získá na popularitě, že to cenu jeho sólového filmu ospravedlní? Nebo se chtělo studio z nákladné situace nějak „vylhat“? Měl chodit Cyborg často zahalený? Měla se jeho sólovka často soustředit na vedlejší postavy? Měl být film plný flashbacků na dobu před Victorovou nehodou? Anebo snad ve Warneru dopředu nevěděli, že Zack Snyder hodlá postavu realizovat s pomocí digitální triků, místo praktických efektů?

To jsou otázky, na které odpovědi asi jen tak nedostaneme, nicméně příznivci komiksového Cyborga se na postavu mohou těšit alespoň v seriálech Titans a Doom Patrol. Tam můžeme předpokládat, že jej k životu přivedou právě praktické efekty…

Cyborg

07.04.1989 | USA
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest