Tomb Raider: Top 10 zajímavostí a easter eggů

Tomb Raider: Top 10 zajímavostí a easter eggů | Fandíme filmu
MGM
Zobrazit dalších 8 obrázků
Máme pro vás přehled těch nejzajímavějších pomrknutí a bonusů pro hráče, které vám mohli v novém dobrodružství Lary Croft uniknout.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

6) Tvůrci filmu se inspirovali hrou také co se týče konce filmu. V něm, stejně jako ve hře, končí finální souboj Lary a Mathiase (Walton Goggins) tím, že záporák padá z okraje propasti vstříc smrti. Zde bychom však ocenili trošku originality od filmařů a konec, který by nebyl tak klišovitý

7) Nejspíše nejjasnější easter egg se týká toho, co Lara ve filmu nosí. Jedná se totiž o totožný outfit jako ve hře, ve filmu později skončí i s bandáží na stejném rameni. Jediný rozdíl je v opasku, jehož spona je inspirována spíše staršími hrami, podobně jako nosila Angelina Jolie ve filmech z roku 2001 a 2003.

8) Nebyla by to pravá herní adaptace, aniž by se objevila nějaká ta známá hláška. Ve scéně, kdy pro Laru na policii přijede Ana (Kristin Scott Thomas) a naléhá na ní, aby podepsala vlastnické dokumenty k firmě a dědictví, řekne Lara větu „I’m just not that kind of Croft“ (volně Takový Croft já nejsem). To je hláška, kterou Lara ve hrách používá docela často a jde o jednu z jejích ikonických vět.

9) Na hry odkazuje i scéna, ve které se Lara snaží dostat z divoké vody před vodopádem pomocí zaklíněného letadla, a poté s padákem spadne do džungle. Ve hře se nejprve Lara dostane z vody pomocí letadla, když se pak dostane do dalšího, použije při pádu starý nalezený padák. Filmová scéna je tak kombinací těchto dvou sekvencí, a taky dostává ve filmu patřičnou stopáž.

10) Poslední věc se týká mytologie a všeho toho nadpřirozena, které svět Lary Croft provází. Jedná se asi o největší změnu oproti hře, ve které se jedná o regulérní záhady a nadpřirozené věci, kdežto film líčí tyto záhady více při zemi. Např. v hrobce Himiko musí filmová Lara pouze překonat několik nástrah, naopak herní Lara se musí potýkat s nadpřirozenými schopnostmi záporáka, a bojovat proti jeho schopnostem kontrolovat počasí.

To je pro náš výběr easter eggů a odkazů vše. Pokud jste již film viděli a všimli si dalších zajímavostí, nebojte se o ně podělit u nás v komentářích. Pokud jste film ještě neviděli a bavila vás herní předloha, určitě na něj zajděte, minimálně podle naší recenze to nedopadlo vůbec zle.

Zdroj: Comicbookmovie

« Předchozí kapitola

Tomb Raider

16.03.2018 | USA
Akční, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 9

Tomb Raider: Top 10 zajímavostí a easter eggů | Fandíme filmu Tomb Raider: Top 10 zajímavostí a easter eggů | Fandíme filmu Tomb Raider: Top 10 zajímavostí a easter eggů | Fandíme filmu Tomb Raider: Top 10 zajímavostí a easter eggů | Fandíme filmu Tomb Raider: Top 10 zajímavostí a easter eggů | Fandíme filmu Tomb Raider: Top 10 zajímavostí a easter eggů | Fandíme filmu Tomb Raider: Top 10 zajímavostí a easter eggů | Fandíme filmu Tomb Raider: Top 10 zajímavostí a easter eggů | Fandíme filmu Tomb Raider: Top 10 zajímavostí a easter eggů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest