Avengers 3 a 4 se nakonec nenatáčejí zároveň

Avengers 3 a 4 se nakonec nenatáčejí zároveň | Fandíme filmu
Točit víc filmů naráz je výhodné, ale také nesmírně komplikované.

Třetí fázi filmového Marvel Universe kdysi dávno uzavíral jeden Avengers film. Pak se začalo šuškat o tom, že by mohly vzniknout filmy dva, což nakonec také bylo oficiálně potvrzeno. Měli jsme se dočkat Avengers: Infinity War části první a části druhé. Po nějakém čase bylo oznámeno, že podtitul Infinity War ponese pouze první film a ten druhý dostane nějaký vlastní název. Mimochodem stále platí, že se ten název hned tak nedozvíme. Kevin Feige dokonce doufá, že se jej podaří utajit až do premiéry Infinity War v květnu 2018. Proč to tajnůstkářství? Protože název posledního filmu třetí fáze Marvel Universe je podle všeho spoiler.

I když jsou oba chystané Avengers filmy nakonec samostatné, dlouhou dobu jsme od zástupců Marvelu slýchali, že se oba dva filmy budou točit naráz. Tedy že se jeden den mohou točit scény z obou dvou snímků. Tenhle přístup měl být využitý především kvůli tomu, aby se maximálně obešla skutečnost, že je herecké obsazení opravdu široké a jednotliví představitelé mají během roku i další projekty. Podobný přístup může samozřejmě také srazit cenu, protože je například možné některé exteriéry pronajmout na delší dobu v jednom kuse, než se na dané místo několikrát vracet, a tak podobně.

Před pár dny jsme ale od Chrise Evanse slyšeli, že se nakonec oba dva filmy točí postupně a Kevin Feige to teď potvrzuje. Podle šéfa Marvelu se ukázalo, že souběžné natáčení bylo příliš komplikované a neustále s sebou přinášelo nějaké potíže. Radši tedy zvolili variantu, kdy se nejprve soustředí na jeden film, pak teprve na druhý. Natáčení začalo v lednu a Feige prozradil, že Avengers 4 se začnou točit v srpnu. Každý z filmů tedy pro sebe bude mít zhruba půl roku, potřeba budou jistě také nějaké dotáčky. Premiéra Avengers: Infinity War je naplánovaná na 4. 5. 2018, takže se bratři Russoovi budou muset pěkně ohánět, aby všechno včas stihli. Režírování ve dvou je v tomhle ohledu jednoznačně výhodou.

Avengers: Infinity War

27.04.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest