Komentáře 12

Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2016-10-26 16:53:23 | 0 0
Orr - Podívejte se, já plně chápu vaše obavy. Ale měl by jste se zamyslet nad vyřčenými fakty. Tady jste se dozvěděl něco málo o nových aspektech dalšího pokračování Promethea, a do začátku promítání je ještě opravdu hodně daleko.
Tím chci říct, že jen tento malý zlomek zveřejněných informací rozhodně není verdiktem celého obsahu tohoto filmu, vážně si to myslíte? Ruku na srdce. . nebylo by lepší kdyby jste se nedozvěděl raději vůbec nic? Protože v tom případě by jste o tomto filmu zbytečně nespekuloval a poté si ho možná jako celý i o to více užil.
Já podobné střípky informací rád uvítám, těším se o to více. . a proč vlastně? Protože mé očekávání není specifikované ani nijak ohraničené, pouze si vytvářím letmou představu, a tato letmá představa mě více než jen uspokojuje. . bavíme se o filmu ze světa Vetřelce, už jen tento fakt sám o sobě mnoho znamená (alespoň pro mne).
Bavíme se o expedici podnikající výpravu napříč neznámou planetou, planetou Inženýrů. To je také velice chvályhodný fakt, mimozemské prostředí je luxus který neumí každý film náležitě prezentovat.
Bavíme se také o nových typech Vetřelce (fanoušek musí bezesporu jásat).
A vůbec, v neposlední řadě se jedná o velice zvláštní kulminaci elementů ze všech možných perspektiv, budou zde dvě umělé bytosti (Android David).
Budou zde také dosud ty největší exteriéry jaké kdy film s Vetřelci použil pro vlastní účely.
Netřeba zmiňovat přítomnost všemožných chrámů a staveb které budou úzce provázané s existencí Inženýrů i celé jejich rasy.
Počítat můžeme i s určitým procentem zvláštních typů fauny i flory. . spíše flory než fauny.
K tomu připočítejte úplně nový, dosud neviděný životní cyklus Vetřelce i způsob jeho zplození. . Vetřelec teď nepoleze ven jen skrze hrudní koš, ale je popisováno jak se vylíhne i za jiných podmínek, jiným způsobem, kupříkladu místo hrudního koše tentokrát vyleze ven skrze záda hostitele (ani to vám nepřijde dostatečně nové, neokoukané a originální?) přičemž podoba i tvar tohoto nového Vetřelce mohou být těmi největšími lákadly, nemluvě o tom že způsob útoků tohoto nového typu Vetřelce bude silně odpovídat jeho vizuálnímu provedení.
Kupříkladu předchůdce vetřelce který se vylíhl skrze tělo Inženýra na konci Promethea měl především úplně jiný typ čelistí než jeho známější verze, nedovedu si ani představit jak brutálně vyhlížející by musela být smrt člověka způsobená právě tímto Vetřelcem.
Zdá se vám, že to o čem jsem se zde nyní zmiňoval je málo? Myslím si, že se jedná o slušnou dávku poměrně solidních elementů, které mají šanci udělat z daného filmu alespoň záležitost na kterou se budou těšit když už ne lidé neznalí tématu, tak alespoň milovníci této série.

- Píšete, že já chci zřejmě Gore horror s bílým mutantem Vetřelce bez kterého vy by jste se obešel klidně po dobu celého filmu, jen za tu cenu aby se to někam dál (Příběhově) posunulo.
Na rovinu, to jestli bude tento nový Vetřelec bílý nebo ne, to je v celku detail který jako potencionální rasista nehodlám řešit, naopak mi záleží na vzhledu a surovosti tohoto nového Vetřelce, ano třeba i bílého. . pokud bude onen Vetřelec působit takřka podobně jako jeho známější verze, potom s tím nemám problém.
To že chci gore horror je zřejmé, a ano s tímto tvrzením souhlasím. Ale nesouhlasím s tím, že příběh jako takový se nikam nevyvíjí. Pokud jste si nevšimnul, je zde nová planeta Inženýrů, a na jejím povrchu tisíce jiných věcí o kterých v tuto chvíli opravdu nemohu vědět.
Vyjadřovat se na téma toho zda-li je vhodné mluvit o tomto filmu jako o další "vyvražďovačce" se opravdu nechci, přesto. . spočítejte si sám jestli by bylo vůbec vhodné pokusit se o jiný typ směru, fanoušci, lidé mají rádi smrt kterou vetřelec způsobuje, dává to prostor pro jeho přítomnost v záběru a pokaždé to poodhaluje určitou část Vetřelčího chování.
Teď se cítím opravdu velice trapně, že vám vůbec hodlám odepisovat. . na hromadu mnou řečených věcí by jste měl totiž přijít vy sám.
Berte to tak, že tuto sérii opravdu velice obdivuji, a hodlám udělat cokoliv pro to abych vám osvětlil zbytečnost některých vašich předem mířených obav. Opravdu doufám, že Alien : Covenant bude filmem který vás plně uspokojí, bohužel nejsem si jistý jestli jste toho vzhledem ke svému očekávání vůbec schopen.
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2016-10-26 15:54:02 | 0 0
Považuji se za absolutního fanouška této série, a dovoluji si přijít s tvrzením, že opravdovému milovníku Vetřelce nebude ani tak záležet na novinkách a čistokrevné originalitě, jako spíše na kvalitním zpracování obecně.
Nenechte se zmýlit, i já budu nesmírně nadšený jakmile na vlastní oči spatřím něco co jsem ve Vetřelci dosud ještě nikdy neviděl, i tak to ale nepovažuji za nějakou bezprecedentní nutnost. Původní trilogie Vetřelce se víceméně také držela sejných otěží.
A přesto zde jsou patrné jisté rozdíly. Teď ale nemyslím rozdíly v příběhovém vyprávění nebo dějství jako takovém, pokud budu brát ohled čistě jen na Vetřelce jako organismus, poté můžeme mluvit o jemných rozdílech a nápadech které přicházeli díl od dílu.
V prvním Vetřelci je Xenomorph ztvárněný jako velmi vysoká postava, přičemž část jeho protáhlé hlavy je hladká na pohled.
V druhém pokračování mají Vetřelci pro změnu hlavu pruhovanou, jsou menší, a také se zde vůbec poprvé objevuje Vetřelčí královna.
Ve třetím Vetřelci je Xenomorph výškově nejmenší ze všech předchozích adaptací, jeho hlava je opět hladká, a chybí viditelné páteřní výběžky (obratle chcete-li) celkově je spíše hnědší. V původní verzi se tento Vetřelec vylíhne z těla mrtvého buvola. Ve druhé, zkrácené verzi se vetřelec líhne ze psa, rotvajlera.
O čtvrtém díle netřeba hovořit, zde se objevil Vetřelec křížený s lidskou DNA, tudíž s očima i lidsky vyhlížející mimikou. Ostatní "běžní" Vetřelci zde měli opět podobu připomínající Xenomorphy z druhého dílu, jen s rozdílem hladké hlavy. Vetřelčí královna zde pro změnu byla zobrazena jako rostoucí popínavá hmota, která vyústila jen v částečnou podobu původní královny, tato královna byla identická pouze svojí horní polovinou těla, přičemž tyto masivní, degenerativní rozdíly má na svědomí lidská manipulace se samotnými geny Vetřelce.
Prometheus nám pro změnu představil univerzální, evoluční akcelerátor ve formě černé kapaliny měnící a urychlující růst bytostí které s ní přijdou do přímého styku.
V následujícím pokračování (Alien : Covenant) uvidíme zajisté určité extrémy v rámci zneužití (nebo využití chcete-li) této černé látky.
Flora a především i fauna této dosud nepojmenované planety bude kompletně ovlivněná existencí této hmoty. To dává prostor pro velmi bujné představy, a především to evokuje pocit určitého nebezpečí které je pro tentokrát globální a týká se celistvé planety.

Napadá mě, že původem této černé kapaliny může být snaha o manipulaci s nepřítelem. Pokud můžeme tuto černou látku chápat jako potenciální biologickou zbraň, poté si můžeme snadno představit jak se tato zbraň vymkla kontrole a zdecimovala tak kupříkladu celou tamní civilizaci. Nemyslím si, že bychom v tomto pokračování Promethea měli čekat početnější přítomnost Inženýrů. Nevylučuji však, že některé bytosti se mohli zachránit tak jako Inženýr z Promethea spící v Cryo-spánku. Atmosféru planety Inženýrů si prozatím dle dostupných informací i fotek představuji spíše jako zvláštní, nádherné a zároveň nebezpečné místo zasažené nějakým typem kataklyzmatu, proto přicházím k názoru že ona černá látka bude v pozadí celé série Vetřelce zřejmě tou nejdůležitější stavební esencí.

Pro ty z vás kterým nedělá problém číst - děkuji za vaši pozornost.
Orr | Fandíme filmu
Orr | 2016-10-26 15:40:58 | 0 0
Smash: Ale ja nikde nepisem, ze tomu nerozumiem, len mne to proste nestaci...nejak sa mi z tych informacii vytratili ti Stvoritelia ci ako sa im to hovorilo. Zazdili ich aj v Prometeovi, zacalo to zaujimavo a skocilo ako lacna vyvrazdovacka, ako by nevedeli co s tym dalej. No a podla tychto informacii, toto vyzera rovnako, len ina posadka, ine miesto a alien inej farby - zjednodusene povedane. To ze z niekoho nieco vylezenie, je uz trademarkom serie a nikoho to neprekvapi ako v 78osmom, ked ludia v kinach aj omdlievali - aj keby to liezlo z prdele ako to ma rad diskuter pan Carnage. Noveho Aliena skusili uz aj v Ressurection, skusili nieco aj minule a vzdy to skoncilo len ako ciel vselijakych vtipov - klasika je klasika. Takze z toho co zatial citam, tam ziaden posun nikam nevidim, podla clanku to zase skonci ako vyvrazdovacka s jednym prezivsim. Vsimnite si, ze vsetky scifi z vesmiru za poslednych par rokov boli takto na jedno kopyto -Sunshine posrali nejakym zombikom na konci, Europa report, Last Days on Mars atd. Tak neviem co vas tak popudilo...vy chcete asi gore horor s bielym mutantom aliena a ja by som sa bez neho aj obisiel v celom filme, ak by sa to niekde posunulo. Ale ako tvrdim, mozno tooto nebude nosna kostra pribehu a dozvieme sa aj nieco zaujimave, takze pockame a uvidime. Kazdopadne rad som s vami poklabosil
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2016-10-26 10:00:31 | 0 0
Orr - V tom prípade nechápu vaše tvrzení. To co zde daný clánek uvedl je úplne nový zivotní cyklus Vetrelce i jeho podoby. Kterému výrazu z pojetí slov "úplne nové" nerozumíte? Pokud znáte filmovou sérii tak jak píšete, poté by jste mel sám dobre vedet o cem novém se v tomto clánku hovorí. Navíc, váš názor nehodnotím, ale vyjadruji se vúci nemu. Pokud máte problém s délkou textu, udelejte si laskavost a nectete, nikdo vás do toho nenutí.
Orr | Fandíme filmu
Orr | 2016-10-25 20:45:26 | 0 0
Tak vychadzam z toho, co som sa docital v clanku a tam ma nic neohromilo, vychadzam aj z toho ake ocakavania boli ohladne Prometea a nakoniec po slubnom zaciatku to bola len hromada klise videnych v kazdom beckovom radobyhorore, akurat s peknym vizualom. A co sa tyka vasho elaboratu na moju informovanost pan Smash, ja by som sa do takych hodnoteni asi nepustal. Filmy som videl vsetky, dokonca som na ne chodil do kina na premiery ked zrejme vacsina tu diskutujucich este ani nebola na svete, pred x rokmi som si kupil Quadrilogiu hned ako vysla, ktoru som si pozrel komplet aj s bonusovymi materialmi, mam aj nejaky ten komix...To ma sice odbornikom nerobi, ale videl som toho dost a napriek tomu by som sa do nikoho netrufal navazat za nazor...ja budem rad, ked sa zmylim a bude to bezva film
?? | Fandíme filmu
?? | 2016-10-25 19:51:20 | 0 0
Budem sa snazit film sledovat co najmenej lebo prometheusa som si vyspoileroval ale klasicke efekty vo filme potesili a bolo citit ze to tocil tvorca aliena a jednotka je pre mna kultova. Ak by sa vratili ku konceptom Ivana Manzella nebol by som proti :)
Danielll | Fandíme filmu
Danielll | 2016-10-25 19:38:13 | 0 0
Ja jsem taky hodně zvědav na nového Xenomorfa.Akurát možná mám malinkou vítku,k těm jeho dvom bodcům.Sem možna toho názoru,že by bylo lepší,kdyby je měl v přední části těla,než li na zadní.Jinak ale naprosto cool a již s toho obrázku mrazí,tak pevně věřím,že bude krvavo mrazivej celej film.
Carnage | Fandíme filmu
Carnage | 2016-10-25 18:47:29 | 0 0
Orr: nic nového? celej proces vzniku Aliena je úplně jinej a bude i jinak vypadat a ty napíšeš žádné nové nápady? :D a co by podle tebe byl novej nápad? Kdyby místo hrudníku lezl z prdele nebo nosu? Mě se nápad s tim, že by vetřelec pomalu ostnama roztrhal obět zevnitř líbí.
Martin | Fandíme filmu
Martin | 2016-10-25 15:52:30 | 0 0
Vidím to podobně jako Orr na druhou očekávání po Prometheovi klesla na 0 takže to může jen překvapit
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2016-10-25 15:08:58 | 0 0
Orr - Vážně? Vám tyto informace přijdou jako staré, nebo přinejmenším známé z předchozích dílů? Tak to jste jen dokázal jak neuvěřitelně neinformovaný ve výsledku jste, opravdu.
Ve filmovém světě Vetřelce se zřejmě neorientujete až tak dobře, právě dle toho by jste měl alespoň volit použité argumenty.
Nicméně vaše dezorientace na daném tématu nic nemění.
Neill Blomkamp je stále uvedený jako režisér 5tého Vetřelce, Ridley Scott převzal jakožto tvůrce tohoto žánru pouze momentální odpovědnost nad danou značkou, a to je jedině dobře.
Scott hodlá natočit ještě jeden či dva další filmy navazující na Alien : Covenant.
Původní režisér tedy vskutku má co říct, a pokud se snaží rozšířit celistvou základnu této značky, poté jen dobře. To že některým neandrtálcům jeho iniciativa připadá zbytečná, to je vcelku problém každého jedince zvlášť.
Já naopak Scottovi bezmezně věřím, a nikomu jinému bych do rukou původ Vetřelčí mytologie nesvěřil. Neill Blomkamp má velké šance natočit vskutku vydařené pokračování navazující na něco z toho co nám prozatím nabídne sám Scott, nicméně do té doby bude jedině Scott vytvářet a definovat pravidla tohoto světa, má na to plné právo.
Díky Ridley Scottovi se o původu Vetřelců i Inženýrů dozvíme daleko více informací, než kolik bychom se normálně dozvěděli z dalšího, standartního pokračování Vetřelce.
Nemyslím si, že Neill Blomkamp má nebo kdy bude mít výsadní právo na to, měnit zavedené, klíčové aspekty tohoto filmového světa. Zřejmě to, je právě ten důvod toho proč Neill Blomkamp dává přednost Scottovi. Myslím si, že Ridley Scott nejdřív stanový a určí pravidla, teprve poté dostane šanci Blomkamp který na jejich základě natočí 5tého Vetřelce.
Zkrátka a jednoduše, budoucí v pořadí již 5tý Vetřelec si ještě bude muset počkat na to, než jeho původní režisér, zakladatel dotvoří nutné podklady pro jeho budoucnost, celkem pochopitelné.
Navíc, netřeba zmiňovat onen fakt, že toto i budoucí informace zveřejněné na počest tohoto filmu nejsou ani zdaleka informacemi posledními.
Ale jako vždy, lidé budou rádi odsuzovat něco čemu nerozumí, nebo něco co ještě stále není hotové. Nebýt těchto předčasných úniků informací, až 90% ze všech přítomných diváků by si daný film daleko více užilo.
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2016-10-25 14:28:56 | 0 0



Orr
Orr | Fandíme filmu
Orr | 2016-10-25 14:15:38 | 0 0
Tak to znie dost srackozne, nie? Takze ziadne nove napady, ziaden posun v mytologii, zase len ohrane a videne, len zmenime tvar a farbu? Asi mohli dat radsej sancu to Blompkampovi...

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Vetřelec: Covenant

19.05.2017 | USA, Velká Británie, Kanada, Austrálie, Nový Zéland
Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller, Horor
Info o filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu