Komentáře 1

Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2016-01-04 22:25:39 | 0 0
Pustím si starý kousek, abych sám sebe uklidnil mylnou představou toho jak v dnešní době neexistují remaky a rebooty. Nic proti tomuto filmu, ale jakýkoliv remake je dříve či později spojován právě se svojí původní předešlou verzí. Právě tak jako porota srovnává pěvecké talenty amatérských pěvců se skutečnými zpěváky a jejich hity. Je zvláštní že drtivá většina remaků se nedokáže kvalitativně rovnat svým předchůdcům, jako by se o ně někdo prosil že? Jako jediné dva povedené remaky já osobně považuji filmy - King Kong 2005 (Peter Jackson) a Úsvit Mrtvých 2004 (Zack Snyder) oba tyto již zmíněné remaky nahrazují své původní černo-bílé verze vůči kterým byl zub času ostatně jako u všech černobílých filmů opravdu nemilosrdný. V současné době se opravdu mnoho režisérů pokouší natáčet všelijaké remaky nebo rebooty, skoro jako by se z tohoto faktu pomalu stával nový, módní trend. Zřejmě nebudu sám kdo si taktéž myslí, že filmovým tvůrcům zkrátka a jednoduše už pomalu a jistě docházejí nápady, inspirace i originalita. Vždyť jak může být vůbec možné pokoušet se o natočení něčeho co již dříve existovalo, tudíž tedy stále existuje. Obzvlášť když původní verzi není nijak nutné kompletně nahradit.
V rámci oněch dvou zmíněných filmů, tedy King Kong a Úsvit Mrtvých bych to ještě chápal, jak už bylo výše popsáno, oba dva tyto filmy vlastnili ve své dřívější době černobílý formát. Těmto dvěma filmům tedy remake prospěl, to se však o drtivé většině dalších remaků bohužel říci nedá.

Za mých časů v dětství jsme si kdysi říkali, že ten který dělá totéž co druhý se tzv. "opičí" to jest, že napodobuje toho druhého. Ten kdo se tomuto výrazu vystavil byl mnohdy často zesměšněn nebo ponížen, a tak jsme se jen neradi opičili nebo vzájemně napodobovali, kdo si tento fakt uvědomoval ten se snažil dělat věci po svém, svým způsobem. Jak se tato historka dá aplikovat na současný trend novodobých remaků a rebootů? To nechť ať každý z vás zváží po svém.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest