Komentáře 9

Peté | Fandíme filmu
Peté | 2016-01-06 20:49:44 | 0 0
S tím se dá jen souhlasit, to stejné jsem napsal na počátku diskuze.
Slávka | Fandíme filmu
Slávka | 2016-01-06 20:19:33 | 0 0
Smash! dobrý komentár. Páči sa mi, že máš taký triezvy pohľad na filmy a zvlášť na pokračovanie Prometea. Ja sa na to tak triezvo niekedy nedokážem pozrieť a ako pozerám ani iný ľudia nie. Ale v poslednú dobu už radšej beriem na ľahkú váhu čo sa kde nové objaví ohľadom Alien: Covenant. Napriek tomu koľko informácii a dohadov sa o pokračovaní dostalo na povrch aj tak nemôžeme naozaj presne povedať o čom ten film v skutočnosti bude. Vieme toho veľa, ale v skutočnosti nevieme vôbec nič. Je to jednoducho Ridley Scott od ktorého nemôžete čakať, že vám vyzradí skoro 2 roky pred vydaním jeho filmu čo sa tam bude naozaj diať a čo naozaj uvidíme. Schválne bude zavádzať a klamať. Treba si len počkať na prvý trailer alebo najlepšie treba si jednoducho počkať na film
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2016-01-04 21:29:52 | 0 0
Jo, že Ridley Scott střídal dobré filmy s těmi horšími. . to je jako nějaká analýza? Stejně tak bych mohl říct, byli tu filmy od Ridleyho Scotta které se Vám líbili, a byli zde také ty které se Vám nelíbili (povšimněte si oněch velkých písmen). Nepřijde mi spravedlivé škatulkovat takto některé z režisérů, ano. . ne každý film od jednoho a toho samého tvůrce musí nutně znamenat ten samý a nebo ještě větší úspěch, ovšem v určitém ohledu bych bral v potaz také určitou žánrovou, nebo stylovou oblíbenost která také dost často rozhoduje o verdiktu.
Např. Prometheus není tím samým filmem kterým je pro změnu např. Gladiátor. Tím chci říct, že už jen kvůli tomu rozdílu v žánru mohou někteří lidé automaticky dospět k názoru že právě ten či onen film se jim nelíbí a pod.
Např. líbil se Vám Gladiátor? Tak to tedy nevím zda-li se Vám bude líbit i Vetřelec. . tímto tvrzením bych mohl mluvit o dalších rozdílných filmech, mnoha režisérů.
Možná by stálo za zamyšlení, uvědomit si. . že co film to nápad. . a co nápad to rozdíl. Já tedy nevím jak Vy, ale já rozhodně nejsem expertem na rozdílné filmové žánry. . proto je zcela zřejmé, že některé filmy jsou v mých očích spatřeny jako oblíbené a naopak, je to tedy i žánr sám o sobě který rozhoduje o případném úspěchu, a v neposlední řadě je to také jméno samotné značky, které mnohdy filmům propůjčuje neoprávněnou oblíbenost, doslova ještě před natočením samotného filmu.
Dovoluji si tvrdit, že když už nejsem alespoň vyznavačem, nebo zastáncem všech žánrů, tak jsem alespoň osobou, která si je dobře vědoma úsilí vloženého dokonce i do takových filmů které se mi vyloženě nelíbili. Zkrátka a jednoduše, dokáži ocenit design, výtvarné provedení a vůbec celou audiovizuální kvalitu dokonce i u filmu který třeba bytostně nenávidím. Když si člověk vytváří prvotní názor je snadné nechat se strhnout na jednu nebo na druhou stranu, ostatně jinak tomu nebývá, ovšem také bývá k věci držet si i určitý nadhled a soudnost což mnoho lidí v současnosti zkrátka neumí.
Takže si opravdu nemyslím, že jeden a ten samý kuchař vaří jednou dobré a příště špatné jídlo. Spíše se ne vždy trefí všem do chuti.
A mimochodem, uvědomte si že dnešní pitvání a analyzování dosud ještě nenatočených filmů je opravdu vrcholem vší trapnosti. Ne, že by bylo něco špatného na tom, dozvědět se více informací o chystaném filmu který právě Vás může zajímat, ale ruku na srdce. . jsme to právě my, ti kteří mezi diskuzemi vytvářejí díky toku všech možných oficiálních i neoficiálních informací doslova zmatek, chaos, takový chaos že udělat si v dnešní době plnohodnotný názor na film můžete snad jen až po jeho shlédnutí, nikoliv po přečtení několika uveřejněných informací které ještě více přispívají k vaší desorientaci.
Jen si uvědomte ten obrovský tlak který je vůči všem filmům již od začátku svého natáčení směřován, režiséři raději tají a nebo pro změnu sami rádi falsifikují všemožné informace které vycházejí najevo. Lidé poté šílí ze všech možných spekulací a dohadů které je až do chvíle samotné filmové premiéry náležitě zaměstnají. A ještě že tak, jakoby lidé neuměli počkat na hotový produkt, lidé chtějí sníst ještě stále horký pecen chleba. Vše je v neuvěřitelném tlaku i spěchu, produkce tlačí na režiséra, diváci jsou nedočkaví, film má stanovený termín. . zkrátka, není to jednoduchá záležitost, ne tak jednoduchá natolik abychom mohli jednoduše říci, že byl film buď dobrý nebo špatný. Jako osoby samy o sobě si to samozřejmě říci můžeme, ale přesto. . na filmu pracovalo mnoho lidí, talentů a jiných pověřených osob, myslím si, že je docela urážlivé shodit tak jeden film tím, že o něm řeknu jak nepovedený byl, i kdyby to byli jen závěrečné titulky které by byli tím jediným co na filmu za něco stálo. . je nutné to uznat.
Samo sebou, mě osobně se také řada filmů vyloženě nelíbí, ale i přesto Vám v nich dokážu najít ku příkladu alespoň určité scény které tyto filmy vyzdvihují. To na celistvém názoru mnohdy stejnak nic nemění, avšak je zde malé ale, člověk si potom nepřipadá tak přesvědčený. . nehraje si na takového diktátora.
Lister | Fandíme filmu
Lister | 2016-01-04 14:29:54 | 0 0
P.J: To sice ano, ale Ridley Scott to takhle měl vždycky, že střídal dobré filmy s těmi horšími.
Anonym | Fandíme filmu
Anonym | 2016-01-02 02:18:12 | 0 0
Janty Yates je návrhářka kostýmů, ne komiksů.
Slávka | Fandíme filmu
Slávka | 2016-01-01 23:35:26 | 0 0
Asi som strašne naivná, ale ja si myslím, že Noomi Rapace je stále hlavná postava. To, že sa niekde niečo povedalo ja neberiem vážne a to o krátkom vzhľade Dr. Shaw hovoril, že vraj samotný Ridley, ale z jeho úst sme to v skutočnosti priamo nepočuli tak či si to novinári nevydedukovali sami z toho čo hovoril. Šak počkajte uvidíte, že Shaw je hlavná postava i keď ju nebudeme veľa vidieť a David bude mať dosť zábavy. Toľko nových ľudí, toľko nových "kamarátov" :D toľko experimentov :D....Dáte si šálku čaju? :D a hentá nová ženská postava menom Daniels tá zgebne buď v strede alebo na konci. Bude rovnako postrádateľná ako zvyšok posádky plnej ďalších magorov ktorý sa budú správať absolútne nezmyselne lebo aj tak budú hračkami v Davidových rukách a tých zvieratiek čo David asi vytvorí. Elizabeth Shaw forever :)
P.J | Fandíme filmu
P.J | 2016-01-01 20:38:34 | 0 0
Moc se mi libi jak vsichni Ridleyho kritizuji za posledni filmy ale nezapomenme ze nam prinesl klenoty jako gladiatora. Vetrelce. Black hawka atd. Takze i kdyby si chtel natocit film o nadymani kompostu tak jeho vec. Clovek nemuze tocit co film to hit.
Peté | Fandíme filmu
Peté | 2016-01-01 20:15:38 | 0 0
Prometheus se líbil moc. Všechny ty postupně se objevující drby, zvěsti a rádoby zaručené informace o jeho pokračování mě zatím nechávají v klidu. Počkám si na první trailer a na návštěvu kina, pak budu moudřejší. Dříve nemá dle mého vůbec smysl k něčemu Ridleyho vyzývat.
Tank | Fandíme filmu
Tank | 2016-01-01 18:49:29 | 0 0
Zapomeňte na Promethea a na otázky, které si kladete. Doktorka Shawová to pěkně rozjela a mohla být kvalitním nástupcem Ripleyové. No zkrátím to, Ať už ten starej pán nic netočí, prosím.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Vetřelec: Covenant

19.05.2017 | USA, Velká Británie, Kanada, Austrálie, Nový Zéland
Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller, Horor
Info o filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu