Recenze: Noe

Komentáře 18

create | Fandíme filmu
create | 2014-04-01 08:17:33 | 0 0
Spike - To nemyslíš snad vážně. :D Film který má popisovat biblický příběh a ty by jsi odstranil všechny náboženské motivy, tak to se rovnou koukni na film "2012".
Danny Archer | Fandíme filmu
Danny Archer | 2014-04-01 07:31:52 | 0 0
Spike: :D :D :D :D nemám co dodat..
Spike | Fandíme filmu
Spike | 2014-04-01 01:18:25 | 0 0
Danny Archer: A jak to souvisí s mým pohledem na tento film? Podle mě je to celkem rozporuplný film, kterému se po technické stránce nedá moc co vytknout a jak již bylo řečeno "biblické" téma se snaží divákům představit moderním pohledem dnešní doby což je samozřejmě dobře ale i tak zůstává na půl cesty a postrádá jistou konzistentnost. Nejlepší by asi bylo kdyby s příběhu byly odstraněny všechny náboženské motivy podobně jako například s filmů Troja a film se tak stal čistě realistickým příběhem o blížící se přírodní katastrofě (ke které by došlo s čistě vědeckých důvodů) a o osudu těch co se jí snaží za každou cenu přežít.
Mercator | Fandíme filmu
Mercator | 2014-03-31 19:31:11 | 0 0
Tak mně se tenhle film i přes nepřesvědčivé recenze hodně líbil a zatím ho považuji za nejlepší film roku ( to se změní po X-Menech :). Upozorňuji, že nejsem věřící, takže mi změny oproti předloze nevadily.
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2014-03-31 17:10:11 | 0 0
Noe je pro mě poměrně rozpačitý film. Aronofsky na jednu stranu přesně ví, co chce říct a má schopnosti k tomu, aby to říct dovedl. Film je po technické stránce ohromující, skýtá celou řadu opravdu silných momentů a nebojí se volný text Starého zákona patřičně vyždímat na maximum. Jenže i přes moderní vypravěčské prostředky a až nečekaně výraznou psychologii postav je to celé pořád jenom staré známé biblické podobenství. Sice v opravdu luxusním kabátku, ale i tak plné symbolů a archetypů, vyprávěné zjednodušující mytologickou optikou. Aronofksy má pocit, že je ústřední poselství natolik nosné, aby stálo za to jej šířit v na plátnech, mě o tom přesvědčit nedokázal. Z kina mi zůstal slepenec podařených jednotlivostí.
Helmond | Fandíme filmu
Helmond | 2014-03-31 15:06:44 | 0 0
Em: Tak to jsi měl mylné informace.. Bible - Starý Zákon je zásadní nejen pro křesťanství, ale i pro islám a judaismus...
Em | Fandíme filmu
Em | 2014-03-31 14:53:46 | 0 0
Šel jsem na film s tím, že se bude jednat o silně křesťanský příběh a nakonec jsem byl mile překvapen, že tomu tak vskutku nebylo. Jak krásně propojili vznik světa s trochou evoluční teorie :) Padlí Andělé mi nevadili, zasadili je to příběhu tak, jak museli
Lumicko | Fandíme filmu
Lumicko | 2014-03-31 14:05:42 | 0 0
SPOILER SPOILER SPOILER To dievca ktoru nasiel noeho syn (sry nepametam si meno) v tej jame pre mrtvoly. Skoda ze umrela to bolo dost smutne :(( a bola tak "cute"... Inak pokial si pametam spravne tak Noeho nevlastna dcera porodila 2 dievcata ( sestry ) tak potom ako sa maju rozmnozit ked tam na konci bol len Noe + jeho syn?? Inak skoda ze neukazali potom este osud Noehovho syna ktory odysiel a co sa s nim stalo... Mozno nasiel nejakych ludi.
Helmond | Fandíme filmu
Helmond | 2014-03-31 09:17:43 | 0 0
tak ještě, že nám to velký teolog, pacifista, myslitel, Mistr české gramatiky a znalec Bible jménem "mno" osvětlil.. .) ...
Danny Archer | Fandíme filmu
Danny Archer | 2014-03-31 09:13:30 | 0 0
Spike: Tak jasně, ale většina lidí není voličem KSČM, jako ty, že..
Walome | Fandíme filmu
Walome | 2014-03-31 08:33:17 | 0 0
Mně přijdou úsměvný ty animovaný zvířátka. Přijde mi, že olifanti a jiná havěť z Pána prstenů dokud nebyla trikově překonána, a to nejsem nějakej LOTR fanboy.
Avari | Fandíme filmu
Avari | 2014-03-31 06:14:09 | 0 0
Nebudu to zde vypisovat, takže dojmy na blogu. Vesměs souhlasím s "create". http://soundtracky-recenze.blo…
Martin | Fandíme filmu
Martin | 2014-03-31 04:39:55 | 0 0
Obsahuje spoilery

Nejsem věřící nicméně co je moc to je moc
Noe 3/4 filmu ze sebe dělá nějakého nadčlověka, který je na úrovni boha a úplně zapomíná na to, že sám je taky člověk a je smrtelný
Ti kamenní obři mě nevadili naopak mě to hodně zaujalo ta pasáž jak sije Bůh vzal k sobě byla pěkná
Vrchol stupidity je konec kdy jim všem řekne kdo umře a kdo ho pohřbí, aby jim následně v konečné scéně řekl Milujte se a množte se to dává úplně smysl

Film selhává jak v žánru kastastrofický (přitom potenciálu jaký měl i takové Pompeje případně to od toho Asylumu Apokalypse Pompeji nabídlo více katastrof) tak i dobrodužný od potopy se film táhne jak smrt jsem myslel , že v tom kině snad umřu nudou

Hodnocení 5 z 10 viděno bez 3 D
mno | Fandíme filmu
mno | 2014-03-30 23:44:31 | 0 0
No create, ja jsem naopak pacifista a jsem rad ze je film natocen takto s trochou rozumu a pravdy...bible je plná nasmyslných a nasilných příbehu
Isuzu | Fandíme filmu
Isuzu | 2014-03-30 23:24:11 | 0 0
Este som to sice nevidela, ale do kina sa aj napriek recenzii chystam, kedze Aronofsky patri k mojim najoblubenejsim reziserom. Kedze veriaca nie som, tak som sa tesila prave na to, ako taky znamy prevareny pribeh pojme a ako ho pretvori "k obrazu svojmu". Je zaujimave sledovat, ze slovenske recenzie su k Noemu o dost miernejsie, dokonca film davaju so slovenskym dabingom aj v 2D (co je podla mojho nazoru uplne strasne rozhodnutie a som rada, ze v CR je dabing len pri 3D verzii, asi predpokladaju, ze veriaci sa nahrnu aj so svojimi malymi detmi, inak si to neviem vysvetlit...). Zaujala ma myslienka, ktoru som citala na csfd, ze mozno Aronofsky nezobrazuje tu "prvu" potopu, ale ze v skutocnosti sa mozno dej odohrava v nejakej postapokalyptickej buducnosti Zeme, ak by to bolo naozaj tak a ludia si to neuvedomili, bol by to celkom dobry zvrat :)

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu

© 2011 - 2021 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest