Komentáře 37

Rodann | Fandíme filmu
Rodann | 2022-09-13 23:53:18 | 0 0
Tak mě napadá… když se tu pořád zmiňuje ten Hammer a blíží se The Leader, Dr. Doom a M. O. D. O. K. - to skoro vypadá jako by se formovala Intelligencia. Nebyl bych proti. :)
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2022-09-13 23:37:31 | 0 0
martsebe: Hele, jak už jsem řekl níže, do Infinity Ságy se Spidey rouboval defakto na poslední chvíli, proto ten jeho dosavadní vliv byl zatím spíše pasivní. Na druhou stranu úplně nulový, jak ty říkáš zase taky nebyl, a řekl bych, že ti pár docela důležitých aspektů uniklo. Především, Homecoming nebylo jenom o řádění Vultura, ale především o tom, že Avengers Tower se prodala a Avengers se stěhovali do nového. Což byla věc, kterou následně dále rozváděli i další filmy. Stejně tak byla poprvé představena Damage Control, Tony oficiálně požádal Pepper o ruku a tak dál. Nemluvě o tom, že záhada kupce Avengers Tower nebyla pořád zodpovězena. Rozhodně se tedy nedá říct, že ten film na MCU nějaké dopady neměl, byť jak už bylo řečeno, Spider-Manova úloha v tom všem byla spíše pasivní. Co se pak FFH a NWH týče, situace je ještě prostší. Utekl totiž jeden klíčový element. Kontinuita. Chronologicky se totiž, drtivá většina projektů Fáze 4 odehrávala PŘED FFH. Tudíž, na většinu těch projektů tyto Spideyho sequely dopad ani NEMOHLI mít. Výjimkou je pouze druhý Strange (který referenci měl), Hawkeye, Moon Knight a Ms.Marvel, který se všechny odehrávají po NWH. A pomineme-li Strangeovo paměťové pouzlo, i něhož ještě nevíme do jaké míry přesně svět ovlivnilo, tak ani jedna z těchto sérií neměla příliš důvod se k událostem kolem Spider-Mana nějak výrazněji vyjadřovat. Spider-Manova budoucnost a jeho dopady na svět MCU, jsou tak i nadále docela otevřená kniha a Marvel si věci moc dobře rozvrhl na to aby se nyní mohli vydat jakýmkoliv směrem, bez toho aby se něco bezdůvodně ignorovalo, nebo nedávalo smysl.
Co se Hammera týče, je to rozhodně možné, nedá se říct, že by nějakým vývojem za ty léta projít nemohl. Ostatně ani nevíme, jestli problikl a tak dál. Navíc jak už jsem níže uznal, zatím to nevypadá, že by Sony postavy mohli nějak výrazněji hostovat v Disney+ sériích (minimálně u She-Hulk tomu bylo prý zabráněno), takže pro Armor Wars je asi pravděpodobnějším kandidátem na záporáka. Ovšem když vezmu v potaz, jak blízko se tu koketuje s Dark Reign, nebyl bych úplně překvapen, kdyby tam někde na pozadí Osborn přece jen za nitky netahal.
Co se College Trilogy týče, sice můžeš říct "jedna bába povídala", ale na druhou stranu po NWH minimálně ten Venom už MCU definitivně je, a asi by si ho tam netahali, kdyby už nějaký hrubý plán na místě nebyl. A z toho co si báby povídají, už evidentně nějaké kontury na místě jsou.
martsebe | Fandíme filmu
martsebe | 2022-09-13 22:13:15 | 0 0
Fimi: Tak EDITH v době Endgame určitě byla, ale on tam nebyl úplně čas na to jí povolat - nejdřív získávali Infinity Stones z různých realit a vůbec netušili, že se jim tam nasere Thanos z roku 2014 a pak okamžitě s ním začali bojovat. Nehledě na to, že FRIDAY a EDITH jsou dvě různé AI a evidentně nejsou nijak propojené, protože jinak by Parker mohl zdědit FRIDAY a nemuseli by vymýšlet EDITH. A to je ono - to co se dělo v Benátkách nebo ten bordel v Londýně nejde ignorovat a oni to dělají (a to se Moon Knight odehrává v Londýně).

Ale ono není nutné, aby všechno souviselo se vším (Feige i řekl, že některé projekty prostě budou stát na vlastních nohou a nebudou souviset s Multivers story), jsem rád že dýchá MCU jako celek a ikdyž není na první dobrou vytyčený směr (jako s Thanosem), tak pořád propojení člověk cítí. Problém je spíš v tom, že je docela matoucí kdy se co odehrává (ale i tady ty mezery postupně doplňují).
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2022-09-13 21:21:47 | 0 0
Naraci
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2022-09-13 21:16:50 | 0 0
Martsebe je pravda že něco tak brutálně zásadního jako Edith bylo jen a pouze v FFH, doposud ne. Kde byla Edith v době Endgame?nebo kde je teď? MCu je teď defakto stejně se Spidermanem jako bez něj, žádný vliv ani narnacei
martsebe | Fandíme filmu
martsebe | 2022-09-13 19:48:50 | 0 0
ukulelembo: Ale no tak, nebavíme se tady o ničem zásadním, čistě jenom o nějaké zmínce - Spidey mohl klidně v IW jako argument, aby Starkovi pomohl udat, že už má za sebou jednoho padoucha (Vultura). Mysterio dělal dost velký bordel aby se to ignorovalo a hele ono se to ignoruje. Kdyby se chtělo, tak to šlo udělat krásně a nenásilně. Prostě nějaký obkecávání díky smlouvám je hezký ale jednoduše řečeno - Spidey jako postava je v MCU, vliv má nulový (a nějaký chráněnec je hodně nijaká funkce a za zásadní to opravdu považovat nejde) a Spideyho sólovky se v MCU sice odehrávají, ale vliv na dění mají asi stejný jako Agents of S.H.I.E.L.D. takže taky nijaký.

Hammer dokázal dostat Vanka z vězení a ještě to narafičit, že ho všichni měli za mrtvého, to že pak dojel na to, že nepočítal s tím, že ho Vanko zradí nijak zásadně nesnižuje jeho inteligenci. Od děje Iron Mana 2 uplynulo v MCU 15 let a Hammer mohl taky pokročit a ve vězení se i něco přiučit. Rockwell mezitím získal Oscara a kopec dalších cen, takže jeho jméno samo o sobě zvedá prestiž. Je to v rámci MCU logičtější volba, protože i sváteční diváci si ho budou z MCU pamatovat. Navíc po návratu Slatteryho, Blonskyho a Leadera tomu nahrává všechno nahrává o dost víc. Osborna by museli divákům představit znova, s novým hercem a to v krátké době po té, co ho hrál znova Dafoe a to ještě zanechal tak výrazný výkon.

A co se týče College trilogy tak nic nevíme, protože evidentně ještě nemají nic dohodnutýho a bez tý dohody je to pořád "jedna bába povídala". Takže že mají nějaké a takové plány je jen prozajímavost a ve výsledku to může být zase jinak. A že by Sony bylo jakoliv zainteresováno v Secret Wars už je informace z říše snů.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2022-09-13 14:46:06 | 0 0
Tomu říkám kostka
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2022-09-13 14:33:27 | 0 0
martsebe: Když to vezmeme v kostce v Infinity sáze Spider-Manovou jedinou zásadnější úlohou bylo být Iron Manovým chráněncem. Což svým způsobem docela stěžejní úloha byla. I když taková, že jí v případě nutnosti mohl zastat kdokoliv jiný. Rozdělení práv je však jen menší čás důvodu, proč Spider-Manův dosavadní dopad na MCU byl tak minimalistický. Nezapomínej taky na to, že dohoda se Sony vnikla za pět minut dvanáct, v době, kdy Infinity sága už byla z velké části již naplánovaná a Marvel tak musel Spideyho defakto na poslední chvíli roubovat do fáze 3, která se díky tomu pak pěkně překopala. Z logiky věcí tak ani nemohlo být příliš prostoru na to aby Spidey děj ságy nějak zásadněji ovlivnil, mimo té jedné klíčovější úlohy co se mu přiřknula. Navíc připočti fakt, že pro obě studia tehdy byla funkčnost dohody značně neprobádané území a máš jen další důvod, proč nejspíš ani nebyla snaha něco víc provazovat. Na NWH je pak nyní jasně patrné, že nejspíš byla výchozím bodem, který v případě nutnosti měl sloužit jako cesta, jak Spider-Mana vypsat z MCU pryč pro případ, že by se studia rozhodla spolupráci po původní dohodě ukončit.
Nyní je však situace zásadně jiná. Spider-Man je nyní už plnohodnotně zavedenou postavou a obě studia už ví, jak jim společná spolupráce klape. Navíc bylo dost času úlohu Spider-Mana v Multiverse sáze rozplánovat. Je tak nyní na místě, očekávat, že začne mít v rámci celkového vesmíru i větší dopady. Nebo případně, že se začnou zužitkovávat elementy představené v jeho samostatných filmech.
Proč by potom měl Marvel Osborna vůbec vytahovat? Asi ze stejného důvodu jako Spider-Mana samotného. Je to jednoznačně známější a populárnější záporák, než třeba ten Hammer. A také by víc seděl s ohledem na návaznost komiksů, což víme že je také něco s čím si Marvel rád hraje. Samozřejmě tvoje úvaha je také naprosto validní, a trochu jí nahrává i to, že to zatím nevypadá, že by se Sony s Marvelem dohodli na nějakých zásadnějších hostovačkách v Disney+ sériích. Na druhou stranu, z toho jak byl Hammer v MCU zatím prezentován, nepůsobil jako někdo dostatečně chytrý na to aby dokázal být sám o sobě význačnější hrozbou natož aby se dostal z vězení, ve kterém po druhém Iron Manovi skončil. Takže by taky nebylo překvapivé, kdyby měl zas nějakého spojence. A tím opět lehce může být Osborn. Což by lehce dalo záminku aby do Armor Wars přímo nezasahoval, ale přesto se dokázal dostat k brnění aby někde následně byl Iron Patriot. Samozřejmě hádám, uvidíme.
Pokud jde pak o protislužbu Sony, tam už beztak víme, že Sony budou nějak zainteresovaní v Secret Wars a číčováním s Venomem a Spidey varianty, takže to samo o sobě jim nějaký revanš taky dá.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2022-09-13 13:12:04 | 0 0
Jako za návrat Hammera jsem strašně rád a doufám že to bude velký hráč na několik projektů. Zajímavá teorie že to on najal Sonnyho. Osborn by klidně mohl být velkým hráčem několik let a to nemusí být ani Goblin, to on zabil Veranke královnu skrullu tak uvidíme kdo ho zastoupí v MCu. Tyhle civilní hrozby typu Hammer, Osborn vždy mají své kouzlo, proto doufám že se dočkáme nového Truska, Strykera, že se představí Herbert Landon a Glen Talbot. Talbot a Stryker by klidně mohli být vysoce postavení důstojníci zodpovědní každý za svou oblast.
martsebe | Fandíme filmu
martsebe | 2022-09-13 12:28:36 | 0 0
ukulelembo: A jaký že je jeho status v MCU? Nijaký, protože pro hlavní dějovou linku je absolutně nepodstatný a události jeho filmu s MCU nehly ani o píď a ještě jsou jeho filmy z vesela ignorovány. Je prostě jednou nohou v Sony a jednou nohou v Marvelu s tím, že je pořád jasně znát kdo má ty práva. A pokud by chtěli Osborna, tak by si Sony na oplátku mohlo nadiktovat kdejakou ptákovinu a proč by tohle měl Feige riskovat? Čím důležitější budou postavy od Spider-Mana, tím silnější pozici Sony bude mít a proto ani ten Spider-Man není pro MCU důležitý (svojí "důležitost" řeší jenom v rámci svých sólovek).

Navíc proč vytahovat Osborna? S tím jak zažívají záporáci comeback se absolutně logicky do téhle pozice jasně hodí Justin Hammer. V MCU už je, je to klasický ironmanovský záporák (do Armor Wars jako dělaný) a navíc ho hraje fenomenální Sam Rockwell a on sám má velkou chuť si tu roli zopakovat. Samozřejmě se může stát zázrak a oni toho Osborna použijou, ale osobně bych dal ruku do ohně, že z Hammera udělají velkého hráče (mimo jiné to bude ten kdo si najal Sonnyho Burche v Ant-Manovi a Wasp).
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2022-09-13 10:29:12 | 0 0
Fimi: Jak Rodann říká, Secret Empire a Sin v Capovi pořád můžou být. Ale je fakt, že ten Leader se Feigemu podařil ututlat skvěle. U toho byly zvěsti akorát na přítomnost v She-Hulk. Tak uvidíme jak se jeho role nakonec vyvine a co všechno ještě Feige dokázal v tomhle směru utajit.

martsebe: Upřímně s ohledem na to jak ta dohoda s Marvelem je pro Sony klíčová a existenčně důležitá, je možnost, že by se "někdo špatně vyspal" prakticky nemyslitelná. To už spíš, že by se někdo s celým Sony rozhodl spáchat veřejnou sebevraždu. A i v tom případě by se práva stejně nakonec vrátila Marvelu. Protože konec Sony by znamenal i konec jejich práv. Takže určitě se nedá říct, že by Marvel byl se Sony nějak na špejle a musel se kvůli nim s postavami držet zkrátka. Samozřejmě, ale jsou tady i jiné možné nevyzpytatelné situace, které jakkoliv nepravděpodobné, přesto můžou nastat, takže je na místě od Marvelu očekávat jistou míru obezřetnosti. Ovšem to je spíš o tom že jestli Marvel nějakou postavu postavu bude chtít použít tak už k ní musí mít dopředu připravený kompletní plán včetně nějaké endgame, kterou dají Sony k požehnání. A jakmile to maj, není už moc co řešit, protože kompletní plán se dá už ošetřit i smluvně. Ostatně, když vezmeme v potaz jaký je Spider-manův MCU status po NWH, není moc těžké odhadnout co byl plán a endgame původní dohody se Sony. Teď Marvel se Sony vyjednávali znovu a co se Osborna týče striktně záleží, jestli pro něj v Multiverse sáze našli nějakou konkrétní úlohu, kterou by si se Sony mohli vymezit.
Ze zákulisí zatím byli slyšet pouze nějaké vágní zvěsti o možném představení v College Trilogy a což by dávalo smysl, protože Peter potkal a spřátelit se s Harrym právě na koleji. Navíc konec NWH k uvedení Harryho dává i přímý prostor. A když se objeví Harry, dává smysl přítomnost i jeho otce. To, že by pak Norman mohl být tajným nadřízeným nebo sponzorem Valentiny by byla úplná maličkost. Samozřejmě to by v celkovém kontextu bylo asi málo, na druhou stranu blíží se Secret Invasion a nebyl náhodou v komiksech Normanův Dark Reign jejím přímým důsledkem? Do toho teď nám bylo oznámeno, že v MCU Secret Invasion vyústí do Armor Wars, kde půjde o to, že se Tonyho technologie dostane do nesprávných rukou. Čípak ruce by to asi mohli být? Hmm. :D
Nebyl náhodou Norman během Dark Reign Iron Patriot? Hmm. :D Mezi tím ty Thunderbolts, následně alternativní Osborn v Freshman Year. Hmm. Já vám nevím sice už tu těžce vařím z vody, ale ono to do sebe začíná nějak moc lehce zapadat. :DDD
bSaR | Fandíme filmu
bSaR | 2022-09-13 10:17:25 | 0 0
Jak píše Ukulelembo. Sony je studio svíjející se v křečích před tím, než naposledy vydechne. Stále je tu malá šance, že povstane jako fénix, protože velké značky z herního ranku má a až se jednou naučí ty herní předlohy adaptovat, bude to zlaté prasátko. Otázkou je, zda-li ty značky vzniknou ještě pod filmový SONY, nebo je pak konglomerát prodá jinému filmovému studiu.
Co tím chtěl básník říci - Každý film od "skutečného" Marvelu, který jim vydělá s minimálními náklady je vítán. V SONY dokáží Osborna využít pouze jako Green Goblina, jak ukázala historie. To je navíc linka už poměrně vyčerpaná a tak jiné zpracování je určitě cesta na kterou se hodně diváků těší. Pro všechny je to Win - Win situace.
bSaR | Fandíme filmu
bSaR | 2022-09-13 09:55:51 | 0 0
Jak píše Ukulelembo. Sony je studio svíjející se v křečích před tím, než naposledy vydechne. Stále je tu malá šance, že povstane jako fénix, protože velké značky z herního ranku má a až se jednou naučí ty herní předlohy adaptovat, bude to zlaté prasátko. Otázkou je, zda-li ty značky vzniknou ještě pod filmový SONY, nebo je pak konglomerát prodá jinému filmovému studiu.
Co tím chtěl básník říci - Každý film od "skutečného" Marvelu, který jim vydělá s minimálními náklady je vítán. V SONY dokáží Osborna využít pouze jako Green Goblina, jak ukázala historie. To je navíc linka už poměrně vyčerpaná a tak jiné zpracování je určitě cesta na kterou se hodně diváků těší. Pro všechny je to Win - Win situace.
martsebe | Fandíme filmu
martsebe | 2022-09-12 18:17:28 | 0 0
Jako upřímně mě tyhle úvahy baví, ale nikde není psáno, že by museli Marvel a Sony vybírat Osborna spolu - že se tak dělo u Spider-Mana je samozřejmost, protože to je ta hlavní postava a ta musela mít co nejlepší casting. Ale kvůli žádné jiné postavě se žádné takovéhle veletoče nedělaly (casting dělal Marvel a Feige) a fakt nevidím důvod proč by to v tomhle případě muselo být jinak. A bez toho že nevíme jak je strukturová ta konkrétní smlouva mezi Sony a Marvelem na filmového Spideyho (což je logicky jiná než ta, která platí na práva na celého Spideyho co má Sony od 90. let), tak bych to neřešil.

Teď se spíš na to podíváme logicky - Marvel Osborna nepoužije právě z toho důvodu, že na něj nemá kompletní vlastnictví. Ano spolupracují spolu, ale pořád se může někdo v Sony špatně vyspat a celá ta spolupráce prostě skončí a přesně proto nebude Feige riskovat stavět na postavě, která taky může jednoho dně zmizet. A k čemu nějaký cameo, aby tam bylo? Pokud to nebude mít opodstatnění, tak to fakt potřeba není. Radši ať je nadřízeným Valentiny nědko koho může Marvel zúročit na 100%. Nehledě na to, že ikdyž je Hollandova trilogie součástí MCU, tak události těch filmů jsou z širšího hlediska vesele ignorované - ano v MoM byla nějaká vágní zmínka ohledně NWH a multiversa, ale události Homecomingu nezmínil nikdo (ale dobře to byla relativně komorní věc), ale že se nikde nezmínil ten bordel co dělal Mysterio je trochu divné.
Rodann | Fandíme filmu
Rodann | 2022-09-12 12:30:59 | 0 0
@Carnage

To protože je to takové Spider-maní What If...? A Jelikož se tam hned v úvodu objeví Doctor Strange, není těžké uhádnout, o co půjde. ;)

BTW. právě proto, že je to animák s přesně definovanou stopáží, tam může Marvel nacastit koho chce jako koho chce a Sony je bezmocné. A jelikož je to multiverzní příběh, je to o to snazší.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest