Komentáře 8

Karel | Fandíme filmu
Karel | 2022-07-07 20:28:09 | 3 0
Čteš si ho, protože jsem reagoval na to tvoje brečení:
"všichni ohrožení muži budou brečet, že to je woke propaganda, i když tenhle oddíl fungoval už tak 200 let zpátky. Už to slyším. No nic... mě to zajímá, mě historie neděsí."

Máš nutkavou potřebu vytvářet konflikt a pak dál brečet, proč na to někdo reaguje? Máš potřebu brečet, když se někdo zmíní, že zabíjení zajatců není badass, ale prasárna? Jsou to ženy, fňuk, jsou to černošky fňuk. Každý bílý mužíček se cítí být ohrožený, ale já nadmuž, jako jediný se zájmem o historii se necítím být ohrožen. A určitě jste rasisti, protože se vám nelíbí černý mužatky :((

Problém u filmů jako je tenhle, je momentální black washing a namistrovanost negrů. Holywood je propaganda (to je víc než jen známý fakt, který staví na poznatcích Pepíka Goebelse) a u filmů jako je tenhle, kde se zase bude lhát o všezlu bělochů a vše-jednotný Africe, bude výsledek jaký ty sluníčko? Povede to k další nenávisti negrů proti bělochům.

Na youtube jsem pod trailerem k tomuhle filmu trolloval podobný blbečky jako jsi ty... a vypadlo z nich (všichni to byli černoši), že by nikdy nedopustili, aby nějakej hnusnej běloch zprasil postavu Afrických Amazonek tím, že by je měl hrát. Když jsem se jich zeptal, proč v tom případě tolika černochům nevadí a dokonce jsou uspokojeni, že hrají historicky bílé osobnosti například: Julia Caesara, Achilese, Johanku z Arku nebo Anna Boleynovou a další. A že jsem v tom případě naprosto šťastnej, že černoši sami přiznávají, že barva kůže kurva roli hraje, aniž by to byl rasismus, tak najednou všichni zmizeli a nikdo mi neodpověděl :) ... plus samotný označování Amazonky je směšný vůči Africkým kořenům, když slovo Amazonka přímo vychází z řecký mytologie. Taktéž název The Women King když v originále se nazývali Královi manželky. Směšný... prostě překrucovaní horem dolem. A proč si vůbec hraješ na idiota, když tu Holywoodskou a celkově Americkou propagandu odsuzuju všeobecně? Co to zkoušíš s těma kecama, že mi tady něco přelítlo přes nos jen protože Afrika, spíš to vypadá, že tobě nějakej černej pták přelítl přes nos.

Na wikině se dočteš že sami bojovnice naléhali na svýho krále, aby přestal prodávat otroky. Nepřipadá ti, že když má takový film tak silný společenský dopad, tak jeho téma - z traileru naprosto jasný, docela prasácky přetáčí vyznění celý HISTORICKÝ situace? A máš pocit, že to v negrech nepovede k nenávisti vůči bělochům? To si zase chceš hrát, že Holywood nemá žádnou zodpovědnost a že film označený historický epos se nebude brát jako historicky +/- akurátní?
Béééé béééé béééé. Proč vůbec si dovoluješ hodnotit trailer filmu na základě jeho vyznění bééééééééééé, jediný správný hodnocení je jenom jestli je trailer dost badass a líbí se mi triky a bojový scééény, béééé. Kdokoliv kdo v tom hledá nějakej vyšší dopad je hróznej rasista a ohrožený mužíček bééééé. Všichni se na to musí koukat stejnou metrikou jako jááá béééé. Jinak sou hloupí bééé... filmy nemají žádná společenský dopad bééé. Není to pravda bééé.

Podívej se na sebe ty trotle, historii stejně vnímáš hlavně podle badass filmů... podívej co z tebe udělali a ty se pak divíš, že nadávám, když se v takhle záasdních filmech takhle idiotsky lže? Obzvlášť v těchto filmech v době kdy dochází k rasovým nepokojům a půl západní společnosti je na pokraji rasových občanských válek? Jasně teď celá situace potřebuje film, kterej místo ukázky toho, že Afričani prodávali Afričany bílejm kolonizátorům a sami bojovnice ("manželky") byli proti vůli svého krále ("muže - pána"), tak se tam kecá něco o vše-africismu proti vše bílýmu zlu. Naprosto v pořádku... filmy nemají žádnou zodpovědnost, nebudují společenský mínění a nemají žádná dopad. Neeeeeee!!! Vůbec.
A pak se mě div ty blbečku... a nezapomeňte se mě ptát, proč jsem tak proti aktuální západní civilizaci, která ani nezakrývá, že lže, ono se to vlastně glorifikuje. No a pak tady majstr pbd vytáhně něco na téma, že jsem jen proti afričanům, přitom si tu odsírám nálepky jako Ruská kurva... ono to má totiž úplně stejnej základ. Lži, překrucování pravdy a následný řvaní, že je je přece úplně jedno jak to je ve skutečnosti, důležitý je aby to vypadalo dobře.

V konečným důsledku totiž tenhle film opět zesměšňuje doopravdický a reálný Africký hodnoty... stejně jako przní Evropský hodnoty, Čínský, Japonský, Indický, Nordský, Apačský, Májský, atd. atd. atd... důležitý je jak to vypadá a jestli je to badass!! Pyčo vole, film je film tam se může vymrdávat se vším a dělat tím z lidí lobotomy.
pbd | Fandíme filmu
pbd | 2022-07-07 16:09:41 | 0 2
BTW krásný příklad z diskuze k filmu:

1: "Going to be interesting to see how this movie handles certain …. troublesome aspects of Dahomey society / culture."
2: "probably the same way American movies handle the troublesome aspects of their culture."
1: "By glossing it over and not mentioning it?"
2: "exactly"
1: "Good point."

Fakt by mě zajímalo, proč tenhle tvůj názor čtu zrovna u traileru k tomuhle filmu, a ne k jakémukoliv jinému filmu u jakékoliv jiné kultury. V čem je tohle jiný?
pbd | Fandíme filmu
pbd | 2022-07-07 16:02:35 | 0 3
No, rozdíl mezi námi je v tom, že já jsem hodnotil, jak dobře vypadá trailer, zatímco ty už hodnotíš etické a morální zásady Hollywoodu a pravost a upřímnost scénáře a tvůrců u filmu, který jsi ještě neviděl. To je prostě takový hloupoučký až je to miloučký.

Ne, nebudu, dokud film neuvidím, hodnotit, jestli se s nějakou tematikou potýká dobře nebo ne. Navíc v Hollywoodu, kde američani ani o sobě nikdy v historických blockbusterech netvrdí, že jsou svině. Tohle se jako dokument, pokud vím, netváří. Akční scény v "Extraction" byly badass a je jedno, jestli v historii lidi jako postava co hrál Hemsworth byly svině. Gorr byl taky badass a je jedno, jestli vraždí bohy. The Bride, Bond, Wick, Dirthy Harry, Schindler, postavy z Troji... většina postav, která je ve středu dění, bývá idealizovaná, přičemž to mlátí hlava nehlava.

A jak říkám - u jiných filmů nevidím, že bys nad tím fňukal. Jsi akorát další pokrytec, kterému něco brnklo na strunu.
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2022-07-07 14:41:16 | 3 1
Ano, předpokládal jsem že nemožnost nemít děti = kastrace. V Africe naprosto běžný. Máš pravdu že mě tahle část historie ani trochu nezajímá, protože je v moderním pojetí zas totálně přelhaná. Jedna z prvních věcí, který se na Wikipedii dočteš je: " Ghezo vytvořil skutečnou armádu, kterou využíval na podporu jím preferovaného obchodu s otroky" ... takže tenhle film to opět překresluje. Rozhodně se tam nezmíní, že jejich král založil elitní ženský útvar válečnic proto aby ochránil svou moc díky prodávání otroků. Vlastně že se jim za x-desítek let vrátila karma za otročení a prodávání pro ně podřadných kmenů nikdo neřekne. Tam se jen řve bojujeme proti zlým kolonizátorům za celou Afriku. Nikdo tam neřekne, nejspíš si to za spolupráci s ďáblem zasloužíme... nenene Afrika jednotná, vůbec tam silnější kmeny nepodávali slabší a vůbec to není příklad tohoto příběhu a vůbec se Afričani nrunlacují vším co jim pod ruku přijde. Proto mě africká moderní historie nějak moc nebere. Nejen že je zaznamenaná a zkreslená bílejma, ona je ve filmech jaksi i silně přelhaná.

A tenhle film není Africký, tenhle film je Holywoodský a ano, většinou píšu podobný komentáře o filmech kde se oslavuje zabíjení zajatců úplně stejně a když zmiňuješ americkou armádu, tak ta je už úplně k smíchu a označit jí za badass může fakt jen vymletej mozek tou jejich propagandou.

Spíš se tak nějak všeobecně směju tobě, protože si zaujal postoj mě to neohrožuje, protože to je badass a každý komu se na tom něco nelíbí je uplakaný ohrožený mužíček nebo dokonce pozor!! RASISTA !! protože určitě je jeho problém v tom že jde o afričany.
pbd | Fandíme filmu
pbd | 2022-07-07 11:27:09 | 1 4
Nikdo neřekl, že to je skvělý, ale že to je badass. Sorry, jakýkoliv military regiment když má tak tvrdý výcvik, tak je to badass. Taky nefandím americký armádě, ale když vidím, jak je někdo badass, tak to klidně řeknu. Proč musím koukat na mariňáky furt dokola, kteří mimo jiné běžně mučili zajatce, když můžu vidět i tohle? Mě to prostě neohrožuje.

Co se týče toho tribu, očividně tě tahle část historie minula. Nevykastrovali je, jenom jako vojáci tou službou žily, až když nebyly aktivní, mohly se rozmnožovat. Vzešlo to z toho, že kvůli neustálým bojům měli málo chlapů, takže ženský začali povolovat do armády a nedovolili jim se rozmnožovat, aby vůbec měl kdo bojovat. Ale líbí se mi, jak už ses rozhodl, jak to bylo.

Se ti to vříská, jak se má dělat film o království, který mělo i stinný a nehumánní stránky, protože je africký. Takže co, v Africe je kastrace, tak o nich nemají být válečné historické filmy? A píšeš podobné komentáře u každého jiného amerického, evropského a asijského filmu, jejichž kultury původně masakrovaly, dělaly genocidy, experimentovali na lidech a prodávali je? Nebo je problém jen teď v černoškách?

Tvůj komentář je přesně to brečení, o kterém jsem mluvil.
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2022-07-07 10:23:11 | 0 0
Mě hrozně baví když se v jednom případě blije, jak je zabíjení zajatců nehumánní a jednou se to oslavuje jako badass.
Nemohly mít děti znamená že je vykastrovali, že? V Africe badass jinde nehumální.
Pokud bude film poukazovat na tvrdost žen a jejich srovnatelnou fyzickou výkonnost jako u mužů, pak tím bude potvrzovat, že to museli být šeredný mužatky, protože fyziologie nezměníš.
A taky nevím proč by nad tím někdo měl brečet? Oni snad šeredný mužatky s výkonnost chlapa neexistují? Jo ahà ty si myslíš, že když někdo poukáže na fakt, že má herečka určitou fyziologie, který nesedí s tím co její postava dokáže, tak je to brečení... jasný.

Mít vykastrovaný mužatkovský ženský válečnice co vraždí zajatce je pro někoho možná badass pro někoho možná jen meh. Nicméně jiný kraj jiný mrav a nějak mě to netrápí, všechny kultury mají svoje. Jen doufám že se příště zase dočtu jak je zabíjení zajatců naprosto nehumální a úplný lidský odpad a kastrovaní žen je mužská nadvláda až se tu budeme bavit o něčem jiným než o Africe :)
pbd | Fandíme filmu
pbd | 2022-07-07 00:13:32 | 0 0
"drajv"

Mně se to líbí, obsazení je dobrý a akce vypadá taky zajímavě. O Dahomejských Amazonkách jsem četl a film podle traileru nepřehání, ženský byly badass, učily se necítit bolest, bojovat hlava nehlava, zabíjet zajatce, nemohly mít děti, za to měly ale kolikrát bohatství a žily si na vysoký noze. Takže ano, film bude dost poukazovat na tvrdost žen, že jsou stejně výkonný a vlivný jak chlapi, a všichni ohrožení muži budou brečet, že to je woke propaganda, i když tenhle oddíl fungoval už tak 200 let zpátky. Už to slyším. No nic... mě to zajímá, mě historie neděsí.
POciSEM | Fandíme filmu
POciSEM | 2022-07-06 19:48:15 | 0 0
Mno nelíbí ale ukázky ještě nejsou celej film. Zatim bych to přirovnal tak ke Králi Škorpionovi. Taková fantasy blbinka. Doufam že tam bude aspoň jeden drak. XD

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest