Komentáře 19

Spike | Fandíme filmu
Spike | 2020-09-10 00:31:00 | 1 0
Tento článek jen potvrzuje, že Amerika je v rozkladu a místo skutečných problémů řeší nesmysly. Oskaři už dávno nikoho normálního nezajímají, protože zde mají úspěch filmy, které reálně nikdo neviděl a pokud ano tak na ně raději brzy zapomněl. Inkluze jak si ji představují liberální progresivní pomatenci, povede k tomu, že filmy budou sloužit jen jako SJW propaganda, ale reálná kvalita v nich nebude žádná. Koho zajímá jakou kdo má orientaci nebo barvu? Témata jako rasismus byli ve filmu vždycky a i bez těchto nesmyslných nařízení vznikala kvalitní filmová díla jako například Hořící Mississippi. Hollywood se sice těmto nuceným „trendům“ může podřídit, jenže běžné diváky minoritní témata nezajímají a proč taky? Nebo je zde dementní forma kritiky, kdy si tito progresivní exoti stěžovali, že třeba ve filmu Dunkirk nejsou černoši. Jak by se tam asi vzali? Nebo kde by se asi vzali různá etnika, ve filmu Nejtemnější hodina o Winstonu Churchillovi? Proč by se podobné filmy díky těmto diskriminačním omezením nesměli ucházet o Oskara v hlavní kategorii? Jsou prostě filmy například o historických tématech, kde by podobná „rozmanitost“ působila naprosto absurdně a film by tak působil jako nechtěná parodie. Umíte si například představit novou filmovou verzi knihy Vojna a mír, kde by půlku ruských postav hráli například černoši, Mexičané nebo transky? Vždyť by to bylo naprosto směšné! Hollywood řídí idioti. A nejsmutnější je, že těm menšinám podobná praxe jen uškodí.
Kvalitní a divácky úspěšné filmy nemohou vznikat na základě nesmyslných kvót a politicky korektního diktátu. Je to hloupé, absurdní a naprosto nesmyslné a taky pokrytecké.

PS: A pak se budou blázniví liberálové moc divit, že opět vyhrál Trump. Proč asi? Nedivil bych se, kdyby ho volili i normálně smýšlející černoši, hispánci a další minority, kteří podobné šílenství nepodporují, a netýká se to jen filmu.
POciSEM | Fandíme filmu
POciSEM | 2020-09-09 15:34:35 | 0 0
Tak on byl Charles Manson nakonec vážně prorok. Přesně tohle předpověděl v roce 69. Helter Skelter is coming down fast.
Tomosaurus | Fandíme filmu
Tomosaurus | 2020-09-09 13:35:35 | 0 0
Slider: myslim ze Karel bude len rad ze si pochopil ze to myslel ironicky. A aj ked sa to nevzťahuje na zahranicne filmy tak to neznamena ze tie pravidla sú absolútna hovadina ktora nici kultúru. Uz nejde o kvalitu filmu. Tu ide o uspokojenie niekoho kto nikdy spokojny nebude a takych ludi je bohuzial cim dalej tim viac. A ani nevies za ake hovadiny ti mozu poškodiť tito ludia film alebo seriál. The Boys čelia review bombingu len preto lebo amazon si dovolil nevypustit vsetky epizódy naraz. Tito isty ludia ti budu hovoriť ze vo filmoch nie je dost minorit atd.
Slider | Fandíme filmu
Slider | 2020-09-09 13:18:59 | 0 0
Karel: este 2 veci: kedze ide o minority v ramci Spojenych statov tak nie, tym ze zamastnas na svojom projekte 80 percent cernochov a 20 percent hispancov nespravis automaticky z belochov mensinu v krajine...
A ked chces ist radsej sledovat "nejake nekretenske oceneni" ako BAFTA nech sa paci, ale BAFTA zaviedla tieto regulacie uz pred par rokmi... :D tu mas clanok z 2016teho https://www.bbc.com/news/enter…
Slider | Fandíme filmu
Slider | 2020-09-09 13:02:51 | 0 0
Karel: ked si to precitas do konca tak tam mas napisane ze na zahranicne filmy, dokumenty a animaky sa to nebude vztahovat...
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2020-09-09 12:51:43 | 2 1
Nicméně ještě mě napadlo co když bude na Oscara nominovaný film ve kterém bude ve všech 4 bodech figurovat více jak že 70% minorita? Tím se automaticky dostává bílý muž do pozice minority, tudíž by měl být takový film diskvalifikován nebo rovnou vyhraje Oscara? Mám v tom zmatek.
Já si jen nedokážu vysvětlit jak tohle pravidlo může v praxi fungovat když posledního Oscara za nej. film vyhrál film film jednoho etnika :D
Představa že třeba Poláci natočí film ve všech směrech Oscarový ale bude jim řečeno že to jsou bílí rasisti tak co s tím udělají :) tak fakt nevím.
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2020-09-09 12:05:17 | 0 0
bye bye hollywood hills i'm gonna miss you...

Není náhodou východní Evropa minorita, v podstatě my Slované jsme taky perzekuované etnikum, tak jsme v cajku :)
Nechce semnou někdo natočit Oscarový film? Uděláme ho o postižených lidech, kteří točí film o tom jak točí film. Postavíme to na pohádce že i mentálové z východní Evropy si mohou splnit svůj Holywoodský sen, no ne?

Doufám že jste pochopili irionii a budete semnou podporovat raději BAFTu nebo jiný nekreténský filmový ocenění.
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2020-09-09 12:03:58 | 0 0
bye bye hollywood hills i'm gonna miss you...

Není náhodou východní Evropa minorita, v podstatě my Slované jsme taky perzekuované etnikum, tak jsme v cajku :)
Nechce semnou někdo natočit Oscarový film? Uděláme ho o postižených lidech, kteří točí film o tom jak točí film. Postavíme to na pohádce že i mentálové z východní Evropy si mohou splnit svůj Holywoodský sen, no ne?

Doufám že jste pochopili irionii a budete semnou podporovat raději BAFTu nebo jiný nekreténský filmový ocenění.
Martrix | Fandíme filmu
Martrix | 2020-09-09 10:12:58 | 1 0
No a co batolata...to je taky menšina, já chci ve filmech víc batolat a taky víc indiánů. Proč nejsou ve sci-fi filmech víc zastoupení indiáni? Star trek, tam jsou tvůrci experti na boření hranic...tak kdy tam bude nějaký invalida, nebo mentálně postižený?? To je přece běžné, že se na vesmírné lodě verbují i zdravotně nezpůsobilí. A ať se někdo odváží udělat film, kde bude záporák s jizvou...zjizvení lidi si pak stěžují, že vzniká stereotyp, že jsou padouši... . A v rámci GDPR by snad ani neměly být uvedeni tvůrci v titulcích... . Film přestává být umění a zábava, je to najednou prostředek pro sociální inženýrství pomatenců, kteří se snaží zviditelňovat na úkor menšin, kterým je to nejspíš vcelku fuk, jestli bude někdo z nich hrát ve filmu.
Gorko | Fandíme filmu
Gorko | 2020-09-09 09:50:14 | 1 0
Ani jsem to nedocetl a uz se mi chtelo bjet. To je jak hodne spatny vtip. Po tomhle uz se na to nebude nikdo chtit divat a ty zlate sosky uz budou opravdu jen sosky.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2020-09-09 09:49:01 | 0 0
Líbí se mi na toto komentář kolegy, takže:

ono je to vubec s tema minoritama zajimavy. Kdo jako bude urcovat kdo je minorita a kdo ne a podle jaky klice. Logicky by melo byt soucasti i vyznani. Co kdyz verim ve vsemocny kaktus a nas kaktusovy buh neni nijak zastoupeny ve filmu? A co kaktusari obecne - jsou minoritou? To je stejny jako s dnesnima desitkama druhu pohlavi. To je predevsim vira, kterou nelze prokazat. To je cesta do prdele. Ja snad zalozim nejakym nabozenstvi a pak budeme rvat, ze nemame zadny zastoupeni ve filmu.

A pozor - co vira v to, ze jsem cernoch? Kdyz se muzu citit byt zenou, tak proc ne cernochem? Stejne jako Michael Jackson se evidentne citil byt belochem.

Významné druhy sociálně-psychologických menšin jsou:

národnostní menšina, úředně uznávaná etnická menšina;
etnická menšina, obvykle vymezená jazykem a kulturou;
náboženská menšina, určená náboženským vyznáním;
jazyková menšina, pokud není zároveň i menšinou etnickou (například francouzsky a italsky hovořící obyvatelé Švýcarska).
Metaforicky se kromě toho hovoří o "menšinách" mladých lidí, vysokoškoláků a podobně. Historik Arnold Joseph Toynbee rozlišuje tvořivé a dominantní menšiny. OSN dělí menšiny, kterým náleží menšinová práva takto:

Národnostní menšinou rozumíme menšinu jiného národa, která realizuje právo sebeurčení mimo tento stát, přičemž podmínkou je občanství státu, kde jako menšina žije. Jinak jde jen o cizince pobývající v tomto státě. Taková menšina má jen menšinová práva a nemá práva sebeurčení. Platí to i pro ostatní případy níže uvedených menšin. Např. Maďarská menšina na Slovensku, jejíž příslušníci mají státní občanství Slovenské republiky.
Etnická menšina je národem, který není státotvorný. Buď je příliš malý - např. Lužičtí Srbové v Německu, Kašubové v Polsku, Rétorománi ve Švýcarsku nebo Romové, kteří jsou relativně národem početným, ale žijí roztroušeně na území celé řady států, nemají vymezené území, a proto nejsou státotvorní. Dříve to byl případ židovského národa, až do doby vytvoření státu Izrael.
Náboženskými menšinami rozumíme menšiny jiných náboženství ve státech, kde tvoří menšinu. Např. vyznavači islámu ve Francii či v Německé spolkové republice apod.
Jazykové menšiny jsou menšiny stejného národa užívající různé jazyky. Např. Ukrajinci na Ukrajině užívající jako jazyk ruštinu, jiným příkladem jsou Švýcaři užívající jako mateřský jazyk francouzštinu či italštinu.
Pozn. Menšiny nemají obecně právo sebeurčení, to má jen národ bez vlastního státu nebo místa, kde je o své vlastní vůli ochoten realizovat svoje právo na sebeurčení.

to je fakt jak v rimsky risi. Populace neschopna a hlavne neochotna branit vlastni zemi, outsourcovani obrany hranic a prenaseni odpovednosti na "nekoho jineho" (v rezimu Douglase Adamse "PNJ - problem nekoho jineho") a s tim spojene nevyhnutelne (a podporovane) meknuti vnitrni populace. Jak to jako muze skoncit? Myslite si, ze kdyby Putin sezral ukrajinu celou, ze by se neco stalo? A kdyby si po par letech vzal i vychod slovenska, ze by NATO aktivovalo clanek 5? Uz vidim, jak cesi jedou bojovat za slovenskeho vychodniara.

Ten Holywood a cely tohle mensinovy a genderovy tresteni, je jen soucasti onoho meknuti vnitrni populace. Nas nepritel (vyberte si libovolny smer, ze ktereho prijde) se podobnymi vecmi naprosto nezabyva. Stejne tak vubec neresi eko veci. Uz vidim nase eko tanky na baterie, ktery budou desne zeleny, akorat to nikam nedojede, nic to neuveze, bude se to hodiny nehybne nabijet a strilet to bude kvetinace s kytkama.





No upřímně, něco na tom bude
DanielFF | Fandíme filmu
DanielFF | 2020-09-09 09:12:36 | 2 0
Co na to říct, je to jak ze špatného snu. Na druhou stranu teď už aspoň nemůže nikdo okecat, že současný Hollywood zajímá víc původ a pohlaví, než postavy a příběh. Ještě tak rok a půl zpátky by se vám dokonce i šéfredaktor tohohle webu vysmál, že vymýšlíte nějaké konspirační teorie- a dnes o tom on sám napsal článek, že to tak je :D jinak Akademie opět ukázala, že se skládá z naprostých blbců. Místo toho, aby se snažili u diváků znovu zvednout zájem o Oscary, tak ho akorát ještě zmenší. Oscary už nebude nikdo brát vážně.
Tomosaurus | Fandíme filmu
Tomosaurus | 2020-09-09 08:27:42 | 0 0
Podobne "nové pravidlá" som uz videl aj pri game awards. Ono ich to prejde ked zistia ako prudko im klesla sledovanosť.
Bubla | Fandíme filmu
Bubla | 2020-09-09 08:18:45 | 1 0
:D Co k tomu dodat, jeblo jim v guli, země svobody ve vlastních okovech :)
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2020-09-09 07:27:16 | 1 0
POciSEM: Začínám mít pocit, že až bytí bělochem, mužem, na ženský a křesťanem, či bez vyznání bude oficiálně zločin na lidskosti.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest