Komentáře 12

Karel | Fandíme filmu
Karel | 2020-04-29 14:43:22 | 0 0
Tomosaurus: popravdě neznám, ale je možný že jsem někdy diskutoval s někým kdo ho zná. Abrams vlastně Cloverfieldí universum vyrobil z ničeho. Já ho uznávám jako poměrně kvalitního režiséra, jako prvotního budovatele universa a hlavně jako chlapa co má čuch na prachy.... ale jeho práce s již existujícím není vůbec kvalitní a nemá jí rád. Popravdě jeho Mission nesnáším a až v posledním díle napravovali paseku, kterou tam udělal.

Srovnávat prequelovou trilogii s Mýšák trilogií nemůže nikdo snad ani se špetkou zdravýho rozumu kdyby existoval v tý době internet, tak jsou SW snad ještě větší kult... Mandalorian je ve svý podstatě temnej, ale taky hloupoučkej a naivní přesně jak mají SW být a boduje přesně tak jak má SW bodovat, což se povedlo jednomyslně snad jen Rogue One, na 5 vysokorozpočtových filmů fakt slabota. Sequelová trilogie, byť jsem první viděl prequely, byla teprve to co mě ke Star Wars srdečně přitáhlo. Ten rozpor v čem je doopravdy lepší republika Jediové vs Impérium a Sithové... Nikdo nemůže Lucasovi upřít snahu o rozdílnost a přinášení nových elementů, který snad až na midichloriany, působili v universu naprosto konzistentně... a jeho původní vize byla ještě lepší. O lighsaber duelech a vesmírných bitkách (otevíračka Pomsty sithů nad Coruscantem je prostě kulervoucí) se snad ani nemůsíme bavit.
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2020-04-29 13:39:32 | 0 0
Nová trilogie trpí především nekonzistentností příběhu a mnoha nevyužitými a nerozvíjejícími se charaktery. Obé je přitom způsobeno až trestuhodnými zmatky v tvůrčím procesu, kdy levá ruka nevěděla, co dělá pravá a do toho ještě neustále přicházely protichůdné pokyny zvenčí/zhora. Nicméně objektivně vzato to jde jen ztěží označit za problém, protože ve světě SW nám tato trilogie nenabízí o nic míň, než trilogie předchozí. Spíše naopak, protože v prequelové trilogii se o příběhu prakticky nedá mluvit vůbec a původní trilogie ho zas měla tak primitivní a naivní, že něco jako "konzistentnost" byla tak vysokým levelem hodnocení, že k němu diváci ani neměli šanci dospět.
A pokud jde o postavy, tak můžeme donekonečna řešit, zda je zajímavějším ženským charakterem Leia nebo Rey a jak moc je Han Solo lepší, než Finn s Poem dohromady, ale to nic nemění na tom, že v nové trilogii jsme dostali nejpropracovanější, nejkonzistenětnější a nejlépe zahraný charakter že všech devíti filmů a to v podobě Bena Sola/Kyla Rena. Na něj se nechytá nikdo a to včetně jeho slavného dědy. U toho totiž, když se divák odpoutá od impozantní masky, meče, hlasu a temného funění, zjistí, že v původní trilogii jako postava neměl prakticky vůbec žádný charakter a krom jednoho šokujícího překvápka a jednoho nesmyslného a ničím nepodloženého obratu o 180 stupňů nepředvedl nic, co by scénáristicky stálo za řeč. A to, že se to v prequelech pokusily napravit, implantovat mu osobnost a našroubovat na jeho chování nějakou smysluplnou motivaci bylo celkem na houby, když to hned v epizodě II zabili tupým scénářem a strašlivým hereckým výkonem.
Takže když to shrnu, tak souboj "nová SW trilogie versus trilogie předchozí" vychází jako čistá plichta a tím pádem dávám za pravdu Daisy... kdyby sociální sítě byly stejně staré jako SW, možná by nás zaplaila taková vlna protichůdných názorů, hypů, hejtů a flamů že by se v ní celý SW fenomén utopil dřív, než by člověk stihl říct "Skywalker".
Mysule | Fandíme filmu
Mysule | 2020-04-29 12:46:00 | 0 0
Osmička sice měla dobré zvraty a nečekané situace, ale úplně pitomým způsobem sabotovala Luka. A ne proto, že se z něho stal cynik semletý životem. Tomu by se uvěřit dalo a byl tím i zajímavější postava než mladý Luke - Mirek Dušín. Prostě si uvědomil, jak jsou Jediové přehypovaní a všichni z nich dělají vzor všech ctností, přitom je to náboženská sekta, která naprosto rutinně brala malé děti od jejich rodičů a vychovávala z nich mnichy-válečníky, nutila je potlačovat emoce a žít v celibátu, a pak se divila, že jim z toho hrabe a propadají temné Síle. Taky neměli za Klonových válek morální problém s využíváním armády clonetrooperů, kteří nejsou nic jiného, než otroci vyrábění "na pásu" jako postradatelný válečný materiál, majetek klonovačů z Kamina/majetek Republiky. Tohle je něco, co by člověk čekal od zlého Impéria, ale dělo se to už za "hodné" Republiky a nikdo proti tomu neprotestoval. Kloni jsou největší chudáci v galaxii. Jediové fakt potřebovali reformu jak sůl.
ALE, co už smysl nedává je, že by Luke chtěl, byť jenom na chvíli, zabít Kyla. On cítil záblesk dobra i ve Vaderovi, kterého už všichni ostatní odepsali, a v Kylovi ne? Když se nakonec stejně přidal na stranu dobra? Přitom to šlo vyřešit jinak. Stačilo by, aby Kyla zmanipuloval Snoke a nacpal mu do hlavy pomocí temné Síly vize, jak ho Luke chce zabít, ale nebyla by to pravda.

Zbytečné postavy jako Admiral Gender Studies nebo Rose přidané jen kvůli nabírání plusových bodů od SJWs, kterým stejně nikdy nic nebude stačit. Místo toho mohli věnovat víc prostoru Rey, Finnovi a Poeovi.
Finn jakožto ex-stromtrooper manipulovaný od dětství mohl mít vymakaný story arc alá Django Unchained - z otroka samostatně uvažujícím, svobodným člověkem, který má svůj osud ve vlastních rukou. Mohlo se pracovat s jeho morálním dilematem, že sice nesnáší First Order, ale měl by problém zabíjet troopery, když to jsou jeho dřívější kolegové a kamarádi a byli zneužiti systémem stejně jako on.
Poe - je skvělý pilot a vidím očividnou inspiraci leteckými esy z 2. světové, ale nebyl pořádně využitý. Prostě tam je a lítá ve stíhačce a občas někoho vyfu*kuje. Ale má velké plus za to, že se postavil blbce Adm. Gender Studies, který je přiliš emancipovaná na to, aby svým vlastním lidem vysvětlila plán.

Rey - ty očividné narážky na její klonový původ se mi líbily a vysvětlilo by to úplně všechno, ale v dalším filmu se s tím už nepracovalo a místo toho vytáhli Palpatina úplně odnikud a z ní udělali jeho vnučku, což je strašně líné vysvětlení, které ve skutečnosti nevysvětluje nic. Sice na epizodě 9 je vidět určitá snaha ze strany Abramse vyjít fanouškům vstříc, ale zase to kazí nabouráváním kánonu - viz. Force ghost Luke manipulující předměty. A ještě v situacích, kdy by stačilo, aby pokecal s Rey, namotivoval ji, a ona by ten meč nezahodila a X-wing by si vylovila sama.
Nebo jak málo by stačilo, aby úplně nepodkopali důležitost Anakina. Mohl se zjevit jako Force ghost Kylovi místo halucinace Hana a ukecat ho, aby se vrátil k dobru. Mohl se spojit s Rey a přitáhnout další Force ghosty do té finální bitky s Palpatinem a duchy Sithů.

Kyla bych nechala jako záporáka, který se k dobru neobrátí. Vždyť ho nechali už v ep. 7 zabít Hana, aby ho diváci pořádně nesnášeli. V ep. 8 jde očividne po moci a sejme Snoka, aby se stal supreme leaderem. Měl potenciál být vyšinutý psychopatický diktátor, jak už diktátoři bývají, akorát ještě se schopností používat Sílu. A postavy na straně dobra by ho tak tak dokázaly porazit. Reylos stejně hystericky ječí, že umřel, a nezůstal s Rey šťastně až do smrti v jejich krásně toxickém vztahu.
Prostě s teroristy, SJWs a Reylos se nevyjednává!
POciSEM | Fandíme filmu
POciSEM | 2020-04-29 12:22:30 | 0 0
Tak nevim jestli si kazit chuť a na tu devítku se mrknout. Sedmička se dala skousnout,VIII byl slušnej průjem takže v sestupný tendenci ani nechci pomyslet na to co bude IX. Včera sem to jen tak rychle projížděl a bylo hned na první dojem poznat že Daisy Ridley bude ještě víc nesympatická než v VII a VIII dohromady.
Keoki | Fandíme filmu
Keoki | 2020-04-29 11:15:31 | 0 0
Z nové trilogie za mě byla fajn jedině 8. Tam jsem cítil, že se postavy nějakým způsobem posouvají vyvíjejí. Sedmičku hodnotím jako jeden z největších podvodů v dějinách kinematografie. Filmy se navzájem vykrádají, kopírují, restartují, rebootují ve velkém. Ale tohle ,,přeskinovanání" Nové naděje, které nepřineslo absolutně nic nového a jelo jako přes kopírák- nikdy jsem nepochopil ty pochvalné recenze, které hlásali jak se pokukováním na původní díl krásně navnadili atmosféru (nemluvě o tom, že to bylo od stejných lidí, kteří ve stejné době naopak kritizovali Jurský svět, že je naprosto identický s původním Jurským parkem... ehm).
Devítka- vážně tohle musíme akceptovat? To, co Johnsovi ,,skalní fanoušci" vyčítali v 8, je v Abramsově 9 vlastně super boží, že? Pohřbený Snooke byl průser, ale že jsme byli krmení a hypovaní Palpatinem, aby nám nakonec nikdo neřekl, jak vlastně přežil (což bylo pro děj stěžejní), bylo úplně v pohodě. Totál random vytažené artefakty odkazující někam... postavy plahočící se od ničeho k ničemu. Jediný z dílů, na který když se mě zeptáte na něco konkrétního, nevybavím si. Nic tam nebylo ikonické, zapamatovatelné. Jen možná to nudné finále, kde hlavní antagonista dojede na to, nač dojel v celé sérii už minimálně dvakrát a pro jistotu to musíme završit křečovitým polibkem bez jakéhokoliv smyslu... A jestli chce někdo tvrdit, že knihy všechno doplní- omlouvám se, ale spousta filmů dokáže být konzistentní i bez doplňkových materiálů čítajících dalších stovky hodin. Fanouškům to neberu, ale já se raději zaměřím na různorodé projekty a nechci veškerý svůj čas investovat do knížek, seriálů, komiksů, her, jen abych pochopil jeden konkrétní film.
Tomosaurus | Fandíme filmu
Tomosaurus | 2020-04-29 09:59:25 | 0 0
Fimi: Nema náhodou na starosť cely ten cloverfield universe +overlord?
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2020-04-29 09:56:11 | 0 0
Mi ani nedošlo že vlastně rytíři renu byli úplně zahození a k ničemu.. Mě by zajímalo proč je ten Abrams tak vynášen do nebes.. Ano MI3 je super... Co dál?
Tomosaurus | Fandíme filmu
Tomosaurus | 2020-04-29 09:48:08 | 0 0
Karel: Nepoznas kanál tatarus cast? Lebo mne tvoje názory dosť pripomínajú tie nazory od tohto kanálu. Presne tak isto v tej recenzií (myslim ze bola 5hodinova!!) hovoril o abramsovi o Huxovi atď. Len Johnsona trochu viac dodrbaval.
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2020-04-29 09:30:41 | 0 0
Miliarda miliard reklam, ale funkční vkládání odkazů už roky nefunguje. Hlavně travelwithbeer....
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2020-04-29 09:28:04 | 0 0
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2020-04-29 09:26:49 | 0 0
Je "hezký" vidět jak se pořád herci vyjadřují v tak silný křeči...
Disneymu se podařilo asi nejlepší demage control v historii, kdy většina lidí řeší žabomyší války, kterak je ten či onen díl týhle trilogie lepší, nebo horší a de facto se jim podařilo hodit veškerou vinu na Johnsna.
Většina lidí byla schopná přijmout jako dobrý díl síla se probouzí jen kvůli tomu, že se vrátili Han, Lea, Žvejkal, C3PO, Sokol, R2D2 a protože Abrams jako nikdo v Holywoodu umí natočit film o ničem, který ale navodí dojem něco velkolepého, film který si hraje na tajemno s naťukává vše v pozadí, příslibuje nám co vše uvidíme. Jenže to je Jar Jar, vždy namlsá a když má přijít k vyvrcholení, tak stojí za vyliž prdel. Rytíři Renu, Hux, ta oranžová kámoška z baru to jsou postavy se kterými se mělo pracovat ve Vzestupu Skywalkera, ale Jar Jar je jen notorickej budovatel nečoho co vypadá že by mohlo být jednou hustý, ale když přijde na řeč tak je to... meh. Z nových postav prošel vývojem snad jenom Kylo Ben... ale co dostali jsme naprosto domrdaný universum, který po tomhle všem staví na hlavu úplně všechno. V Hishie to shrnuli krásně s já jsem dal smutnej... https://youtu.be/2OnieKUgv3I />
Cheesecake | Fandíme filmu
Cheesecake | 2020-04-29 08:49:05 | 0 0
Mě se Vzestup Skywalkera víceméně líbil. Podle mě by to byl dobrý film, kdyby ten předchozí nebyl tak špatný a nedělalo to pak bordel v celé trilogii. Filmy prostě neměl ucelený příběh, každý díl je smeska něčeho, co zrovna toho daného, co to měl na starost napadlo. Mě se určitě více líbí devítka než osmička, i přes ten bordel je to kvalitnější počin. Udělat z Luka poustevníka, co ztratil viru a totálně jeho charakter srazit, aby Rey vypadala lépe, to prostě neodpustím. A udělat z učení Jedí rychlokurz, to se mi taky nelíbí. Prostě špatné.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Star Wars: Vzestup Skywalkera

20.12.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest