Komentáře 5

dzordzie | Fandíme filmu
dzordzie | 2019-09-25 10:06:11 | 0 0
Súhlasím s Andym, ale myslím si, že to nebude také horúce. Napr. spomínaný Walker, všetci vieme, že zomrel a všetci sme ho mali radi. Že to dotočili mixovaním CGI scén a tých reálnych je v pohode. Ja som s tým ok, a asi aj väčšina ludí. Ukončili jeho linku dôstojne. Ale teraz som čítal, že rozmýšlajú alebo rozmýšlali, že by ho digitálne naimportovali do ďalšieho filmu Fast and Furios. Prečo? Nikto to nechce podľa mňa, všetci vieme, že už neexistuje. Myslím si, že ak by tam mal ozaj hlavnú rolu a nie len nejaké spomienkové cameo, tak diváci tvorcov zožerú za to. A preto si myslím, že to nikdy nebude.
A ďalšia vec, kým technológie dôjdu do takého levelu ako píše Andy, tak tá generácia divákov bude mať u pr..... nejakého herca, čo zomrel pred dekádou. Na čo. Zmysel by to malo možno pri historických postavách v rámci dokumentov alebo biografie, ale čo ja viem....inak to asi nemá zmysel. Film bol, je a vždy bude ľuďoch. Nikoho nebudú zaujímať roboti alebo nejaké pekné CGI postavičky.
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2019-09-22 15:32:31 | 0 0
Martin: Když ono u těch mrtvých herců asi ani tak nejde o to dokončení započaté práce, to si myslím, že je v pořádku a většina lidí proti tomu, aby byla dokončená pomocí triků, nic nemá, protože pokud by se ty roztočené snímky nedokončily, poslední práce (povětšinou tragicky, nebo minimálně nečekaně) zesnulého herce by přišla vniveč a skončila v koši a to by asi nikdo z jeho fanoušků, ani blízkých nechtěl (viz zoufalé snaha zachránit rozdělané Imaginárium s Ledgerem). Problém do budoucna by spíš byly další filmy, protože by se s pomocí počítače dali (bez vědomí i povolení dědiců!) obsadit do zbrusu nových či pokračujících rolí i herci, co už nežijí, a Studia by mohla argumentovat tím, že na to mají právo, protože jen digitálně upravují již existující natočený materiál, který už je jejich majetkem (nikoliv majetkem zesnulého, či jeho dědiců). Walker by se tak mohl objevit v x dalších dílech FaF, nebo třeba v úplně jiném akčním filmu od stejného studia a Fisher by mohli použít klidně i do dalších SW filmů nebo seriálů (o případném jiném filmu od Disneyho, nemluvě). A to by teda asi moc v pořádku nebylo, protože pak by jsme se časem klidně mohli dočkat nového erotického dramatu s Merilyn Monroe, nebo akčního blockbusteru s Brucem Lee a to by mi připadalo teda hodně ujeté...
Martin | Fandíme filmu
Martin | 2019-09-22 07:49:08 | 0 0
U těch mrtvých herců/hereček tam bych to dělal tak jestli to stihl dotočit nebo ne. Pokud s nimi (tvůrci) to stihli tak bych to použil jelikož na mají práva a svou práci udělal/a (třeba takový Cameron Boyce ještě před smrtí stihl dotočit Descendants 3 navíc pokud se nepletu tak Disney dal na konci nápis na jeho vzpomínku i na youtube je video věnované mu od Disneyho). U Leyi pokud se nepletu příbuzní souhlasili, aby se použil ten materiál co stihla dotočit to samé i u Walkera.
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2019-09-21 23:29:56 | 1 0
Tak pokud budeme digitální úpravy brát jako určitý druh "dokonalé masky", tak si myslím, že v tom, že by "kdokoliv hrál kohokoliv" (ve smyslu třeba změny pohlaví, barvy kůže, vzhledu, věku, atd), by žádný zásadní problém být neměl, protože to už teď (nebo spíše nějakou dobu) normálně jde, viz. např. některé velice realistické proměny v šou typu "Tvoje tvář...". Ve větší míře se to nepoužívá (a IMO používat ani nebude) zkrátka proto, že na to herci, filmaři ani diváci nejsou nějak zvlášť zvědaví a málokdo tak vidí smysl v tom, aby (mimo nějaký specifický projekt) muž hrál ženu, černoch běloha, běloch číňana nebo senior puberťáka (a čert vem, zda skrze masku, nebo CGI).
Trochu jiná situace nastává u těch zesnulých herců, i když je třeba podotknout, že ani tam nejde o úplnou novinku, protože s pomocí šikovného střihu a klíčovacího pozadí, se už dlouho objevují ve filmech mrtví lidé a etika se moc neřeší (viz. např. takový Kennedy ve Forestu Gumpovi). Ale ano, tady by to problém do budoucna být mohl, protože zatím se to dělo jen vzácně, ale CGI by z toho dokázalo udělat rutinu. Řešit by to ale teoreticky mohli sami herci v rámci sepisování smluv, protože i když je to trošku morbidní, taková doložka ke smlouvě zavazující studio, že v případě jeho úmrtí nebude dál operovat s jeho digitální verzí (maximálně k dokončení jednoho rozjetého projektu,ale rozhodně ne do bodoucna) by snad pomohly.
Gorko | Fandíme filmu
Gorko | 2019-09-21 22:15:28 | 0 0
S tim musim s Andym souhlasit. Zatim jsem nevidel ze by technologie digitalnich masek byla nejaka problematicka ale zanedlouho budou s tim problemy kazdy muze hrat kohokoliv. S oblazovanim nemyslim si ze by meli byt potize ale s temi zesnulymi mozna ano. Pribuzni zesnuleho by se to nemuselo libit a zacne se kolotoc problemu potahne se to k soudum atd.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu