Komentáře 39

Cvok | Fandíme filmu
Cvok | 2019-09-17 13:07:31 | 0 0
Já bych hlavně ocenil, aby v budoucnu SW filmy byty méně tak černobílé, jako třeba Impérium zlo a Republika dobro a šli víc do šedé barvy, jako knihy, komiksy a i hry. Stejně tak bych se nebránil závažnějším tématům a nápadům, třeba v jednom komiksu (myslím že se jmenoval Dark and Light nebo tak nějak) byla Rytířka Jedi a lovila masovou vražedkyni, která zabíjela muže a i jejího milovaného no a v pointě se nakonec ukázalo, že jsou to jedna a ta samá osoba. Měla rozpolcenou osobnost, která jedna byla na světlé straně a druhá temná, a důvodem bylo, že ten dotyčný milence a jí podváděl s jinou a když je přistihla neunesla to a v hlavě jí cvaklo. A tak vlastně nakonec naháněla sama sebe. Tohle jsou věci co mi ve filmech chybí, aby byly dospělejší a méně černobílé. Někdo může oponovat že Hvězdné války takové mají být, ale myslím že i fanoušci značně vyrostly, stejně tak univerzum se posunulo od původní trilogie a bylo by na čase trochu víc dospět i v tomhle. Stejně tak bych v budoucnu už nechal Sithy u ledu, radši bych na jejich místo dosadil někoho s filozofii temných Jediů, případně po vzoru Legaci série bych rozdělil galaxii na Republiku a Impérium ale i podobně jako v té komiksové sérii, bych místo Sithů dosadil Imperiální rytíře kteří ale nejsou zlí, jen mají jiný kodex a filozofii atd.. myslím že filmům by prospěla výrazná změna a v IX by něco takového mohlo být nastoleno, pro začátek totální zánik Sithů i Jediů.

Angelinu bych osobně v SW nechtěl, ne protože by mi jako herečka vadila ale naopak mi přijde už moc provařená, a vlastně i spousta jiných zmíněných tu herců. Na SW jsem měl vždy rád i to, že berou spíš nové neokoukané tváře do hlavních rolích.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2019-09-17 07:13:46 | 0 0
Karel souhlasím ve všem. Přesně tak když už přes vše to CGI ep 1-3, byla tato série naprosto perfektní z hlediska akce bitev a soubojů. Tedy až na Yodu vs Sidiho. To bylo to co SW dělá SW... Upřímně si myslím že nejlepším letům SW odzvonilo. Teď už jde jen o to zda to co přijde po ep9 bude lepší či horší než nová trilogie. Upřímně doufám že bude hlavně když půjde o nové období inspirované kotorem
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2019-09-17 07:12:25 | 0 0
Karel souhlasím ve všem. Přesně tak když už přes vše to CGI ep 1-3, byla tato série naprosto perfektní z hlediska akce bitev a soubojů. Tedy až na Yodu vs Sidiho. To bylo to co SW dělá SW... Upřímně si myslím že nejlepším letům SW odzvonilo. Teď už jde jen o to zda to co přijde po ep9 bude lepší či horší než nová trilogie. Upřímně doufám že bude hlavně když půjde o nové období inspirované kotorem
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2019-09-16 12:14:24 | 1 0
Což je dle mě ohromná škoda. Star Wars má být ta nejpompéznější space opera ze všech z mýho úhlu pohledu. Skoro mi připadá, že u Dsineyho neznají nejzákladnější poučku Star Wars soubojů. Souboje nesmí být efektivní, ale efektní :P :)
Marně čekám na nějakou uber bitku ala Anakin vs Obi-wan a na vesmírnou bitku jako byla otevíračka Pomsthy Sithů. Ať si říká kdo chce co chce o prequelech, tak bitky, jak vesmírný, tak lightsaberů měli úroveň a byl to ten důvod na co jsme chodili kvůli Star Wars do kina, na zábavu přímo úměrnou možnostem svojí doby. Dneska by šlo udělat tak úžasně pompézní věci a skoro i věřím, že by to Russovci zvádli, jenže moje SW matra - K. Kennedy.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2019-09-16 11:52:48 | 0 0
Myslím že ničeho tak pompezniho a monumentálního se nedočkáme...
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2019-09-16 10:59:36 | 0 0
Hehe jojo, Fimi všechny trailery na The old Republice jsou neskutečně epický. Nicméně nejradši mám ten s mladou Satale-Shan, zajatým pašerákem a vynořením Impéria odnikud. Ale trailer na kotet a Lorde jsou taky skvělý.

Celkově by mohli ve filmech zapracovat prequel ke hře ToR. Právě v období mezi Knights od The Old Republic a The old Republic.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2019-09-16 10:26:36 | 0 0
Takhle si představuji Star wars... https://youtu.be/aJ44ioHhIBI proč to zde jde a ve filmu nikoliv
Spike | Fandíme filmu
Spike | 2019-09-06 22:14:34 | 1 0
Tržby Star Wars začali pozvolna klesat a neúspěch filmu Solo: Star Wars Story jasně naznačuje, že současný trend je neudržitelný. Pokud nechtějí u Disneyho na mnoho let značku Star Wars v kinech pohřbít měli by najít odvahu a změnit kurz. Potenciál toho světa je ohromný a je dost smutné stále se jen točit v kruhu. Jak řekl Fimi Lucasfilm nemá svého Feigeho a v tom je hlavní kámen úrazu.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2019-09-06 09:28:34 | 0 0
Marvel tedy MCU má hlavně Feigeho který to žene a plánuje a drží pohromadě. Star wars, Transformers, Dceu někoho takového potřebují jako sůl... SW má ohromný potenciál být stejné filmové univerzum jako MCU ale nemá nikoho kdo by to plánoval. Umím si představit tři filmy SW ročně jako MCU ale bohužel...
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2019-09-06 09:20:41 | 0 0
Problém je, že se takovýto příběh tváří jako málo rentabilní projekt. Jednoduše kombinace multikulurismu, nostalgie a pitomoučkýho děje ověšeného pozlátkem "tajemství" je jednorázově 1000x vyšší šance okamžitého profitu a v Hollywoodu myslí v první řadě pouze na součastnost. Marvel je neskutečna výjimka potvrzující pravidlo a myslím že měli taky ohromnou kliku, že se to sešlo.

Třeba to za těch pár let pochopí, až potká SW osud jako DCEU a až začnou hloupě přešlapovat na místě, uběhne víc jak celá dekáda a někdo po roce 2030 třeba budou chtít točit něco co bude mít smysl.
Spike | Fandíme filmu
Spike | 2019-09-06 00:03:30 | 1 0
Karel: Jsem rád, že se ti líbí. Jinak je pravda, že profesionálové od Disneyho zatím odvedli u nových Star Wars po příběhové stránce spíše průměrnou práci a to je dost smutné.

Myslím, že rozsah toho příběhu může být opravdu velký. Když si vezmu, že samotná válka by trvala pět až šest let možné déle a hlavní hrdince by na začátku bylo patnáct a na konci přes dvacet její vývoj by byl logicky dost výrazný.

Ostatní postavy by si rovněž prošly řadou útrap a některé by nepřežili a třeba osud jejího bratra by byl hodně smutný. Skoro celý život by se o svou sestru od doby, co by jí jejich rodiče poslali jako velice malou do chrámu Jediů staral a vlastně by ji vychoval. Ona by v něm vlastně měla spíše kombinaci bratra a otce, protože by byl výrazně starší než ona. A pak by se v průběhu času ukázalo, že je nadanější na využívání síly více než on a, že s ní Rada Jediů měla od začátku vlastní plány. Pro něj by to bylo těžké, protože by ho všichni brali jako skvělého vojáka jenže ona by měla větší talent na věci, které by jemu šly o dost hůře a k tomu by se nebála prozkoumávat temnou stranu síly z čehož by měl obavy, ale zároveň by sdílel názor jejich mentora a mistra, že největší chybou starého řádu byla jeho neschopnost pochopit a poznat sílu jako takovou a najít tak rovnováhu v jejím využívání bez dogmatických představ a přežitých pravidel, které vedli k jeho pádu a k pádu tehdejší republiky. I přesto všechno by na svou sestru byl hrdý ale také by o ni měl strach. Jenže pak by přišla válka a on by musel sledovat, jak jeho mladší sestra riskuje život a on s tím nemůže nic udělat. Mnohokrát by v bitvách utrpěl zranění, ale vždy když by se zranila ona nebo když by dokonce několikrát málem přišla o život tak by ho to ohromně zraňovalo a nejhorší čeho by se bál, by byla skutečnost, že jednou nepřežije. Paradoxně by to nakonec byl právě, on kdo by na konci války zemřel.

Takto by se dalo pokračovat u každé postavy a ten příběh by mohl být opravdu hodně propracovaný a plný zajímavých osobních linek a myslím, že by se opravdu dal s trochou zápalu roztáhnout na filmy i seriál.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2019-09-05 22:52:22 | 0 0
zní to rozhodně zajímavě a originálně a nevím zda b na to Disney mělo koule, nebo na skupinu lovící bytosti náchylné na Sílu
Spike | Fandíme filmu
Spike | 2019-09-05 21:37:32 | 1 0
Fimi: Jestli se ti do toho chce bránit ti nebudu. Naopak bych ti poděkoval. Jen je otázka jestli je na internetu email přímo na šéfa Disneyho a na paní Kennedy. Osobně si myslím, že by asi měli výhrady k vyloženě militaristickému příběhu zaměřeného na to jak se hlavní hrdinové vyrovnávají s hrůzami války. A mám obavu, že by mi neprošel ani ten brutální závěr a sice dobrý ale přesto smutný konec. Ale proč to nezkusit.

Také mě ještě napadlo plno komorných emotivních momentů, které by dokreslovali vývoj postav. Například poté co by postava Noaha Schnappa přivedla zpět na světlou stranu síly postavu Millie Bobby Brown potom co by si konečně vzájemně řekli, co k sobě cítí a bitva na Tatooine, by byla u konce by spolu prožili svoji první společnou noc. Byl bych odvážný a tak bych dal do Star Wars velice emotivní ale přesto decentní milostnou scénu, která by byla o to silnější, kolik by toho obě postavy předtím od začátku války museli protrpět, aby dostali šanci být spolu. Ovšem hned druhý den by se opět museli rozloučit, protože válka by stále pokračovala a republiková flotila by plnila jiné mise než jednotky Jediů a to pro oba bylo velice bolestné.
No pro samotné finále mě napadla asi ta nejemotivnější scéna vůbec. Poté co by postava Millie Bobby Brown zabila Nejvyšší vůdkyni Nového Impéria a na chvíli by skončila vysílená bojem a plným využíváním temné strany síly ležet na zemi by k ní během pár minut doběhl její mentor a učitel v podobě postavy Wesleyho Snipese, který by ji právě naučil ovládat jak světlou tak temnou stranu síly a také postava její lásky Noaha Schnappa. Oba by byli vyděšení ale rychle by zjistili, že je v pořádku. V okamžiku kdy by otevřela oči a spatřila je oba by objala a oni by jí pomohly vstát a s postavou Noaha by se zamilovaně políbili. Jenže pak by pár metrů od sebe zahlédla tělo svého bratra ležící vedle dalších mrtvých. Se slzami v očích by k němu v bolestech došla, klekla by si k jeho tělu a naplno by se rozbrečela, protože by si uvědomila, že přišla o někoho, na kom jí v životě nejvíce záleželo. Dívala by se na jeho tělo posekané světelným mečem a snažila by se nevnímat jeho zlomený vaz, který by mu zlomila pomocí síly Nejvyšší Vůdkyně poté, co by v souboji porazil postavu Antonyho Starra. Pak by si utřela slzy, rukou by mu zavřela stále otevřené oči a naposledy by mu dala pusu na čelo, aby se s ním rozloučila.
Osobně bych řekl, že podobně vyhrocené momenty by byli více emotivní než obě poslední epizody.
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2019-09-05 17:44:47 | 1 0
Kurva, nepodařilo se přidat komentář a já blbec jsem si ho nezkopíroval.

No ve zkratce: Spiku máš úžasnej námět, vážně se mi ohromně líbí. V mnoha ohledech mi hodně připomíná Starou Republiku (tu mám taky nejradši) a byla by to fakt řacha. Příjde mi, že máme trochu podobný vkus co se týká SW.
Škoda, že ti skvěle placení profíci u Disneyho nejsou schopni dát něco takovýho do kupy... tohle jsou dobře vymyšlený charaktery, který začínají někde v bodě A a jasně by došli do bodu B, přičemž by prošli vývojem, místo toho aby jen přešlapovali na místě.

Jediný co si říkám je, že je to hodně rozsáhlý příběh a že by byl dost zajímavý model točit jednu řadu 10x hodinový díl jednou do roka, kde by šlo více o mluvení a rozvíjení charakterů, tudíž by byl levnější a následně 1 film za 2 roky, kde by šlo opravdu o kino zážitek, kde by se odehráli ty velké a pompézní události, ale napsat to tak šikovně aby ti stačilo k pochopení prostě jen filmy, ale pokud si chceš ucelit ten zážitek a zžít se s postavami, tak sledovat i seriál. S herci podepsat výhodný smlouvy, ideálně na filmovou trilogii a 6 sérií.

Celkově nechápu, proč nezačnou takhle experimentovat u Disneyho s takovýmto modelem. Navnadit kinem a dál si pořiďte Disney+ a dostanete rozvinutí děje a všech postav, pokud nechcete, tak pokračování filmu vám bez toho bude i tak dávat smysl.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2019-09-05 12:02:27 | 0 0
To já bych to přeložil...:-D

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu