Komentáře 19

Júwn | Fandíme filmu
Júwn | 2019-06-12 14:50:20 | 0 0
Pokiaľ bude seriál z doby pred Thor1, majú k dispozícii plus mínus nepopísaný list. Z hľadiska vývoja Lokiho (filmového) charakteru stačí, ak dodržia jedinú vec: na konci seriálu s ním vývojovo prísť do bodu, ktorý neodporuje tomu, ako ho vykreslil chronologicky prvý film. No a keby bol seriál umiestnený do alternatívnej reality z Endgame, tak všetky jeho motivácie a vývojové oblúky od Avengers 1 sa z jeho pohľadu nestali. Tento Loki, ktorý vzal kocku a zmizol, by mohol konať a správať sa úplne inak. Vlastne ale neviem, čo som chcel týmto komentárom povedať :D Asi to, že jednoducho ho môžu smerovať ako len budú chcieť a zároveň by si mali postrážiť, aby nezhovadili aspoň základnú podstatu jeho postavy.
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2019-06-12 13:12:17 | 0 0
Altherot: No počkej, ale to pořád mluvíme o dvou dost odlišných situacích. To co píšeš o té zahořklosti a drsnějším intrikaření proti Thorovi to se stalo až BĚHEM prvního filmu (především kvůli hrozbě války a ano, taky kvůli odhalení jeho pravéhpo původu, které ho ještě víc nakoplo k tomu, aby všem dokázal, že do asgardské rodiny patří a zaslouží si v ní mít i jiné, než to poslední místo). Já s těmi sourozeneckými třenicemi a klukovinami ale mluvila o době PŘED filmem, v níž by se tedy nejspíš měla odehrávat i tato minisérie, nebo minimálně některé její části. A to je IMO obrovskej rozdíl, protože tehdy byli jak on tak Thor (i jejich přátelé) podle všeho, co bylo ve filmech řečeno a naznačeno, banda rozjívenejch výrostků (byť velmi slušně bojujících a perlících v řadě bitev), kteří si žili sladký, prakticky bestarostný život privilegované "zlaté mládeže", dělali si víceméně co chtěli a užívali života plnými doušky (což by mi zrovna u Lokiho k tomu intrikaření a dělání bordelu pro vlastní zábavu perfektně sedělo).
A to, že Thor rozhodně nebyl materiál na krále, to se následně myslím potvrdilo tolikrát (viz i EG), že ona Lokiho někdejší snaha oddálit jeho korunovaci se vlastně ani nedá vnímat jako nějaký akt zahořklosti, zrady a nenávisti, ale čirého zdravého rozumu, který neměl s jeho osobním vztahem k bratrovi, ani jeho vlastním duševním rozpoložením zas tak moc co dělat. Problém je, že spousta lidí si podle toho, co nakonec v prvním filmu kvůli stopáži zbylo, myslí, že to celé od začátku dělal nejen, proto, aby Thora zbavil aktuáloní vyhlídky na korunu, ale především proto aby ho na trůnu definitivně vystřídal. Ale scény, co se do filmu nevešly ukazují trochu jiný autorský záměr, podle nějž nejen že o trůn v té době sám pro sebe neusiloval, ale vlastně mu ani nepřišlo na mysl, že by se na něj tím přivedením obrů do Asgardské pokladnice mohl dostat. Naopak. Dokud mu zástupci nejvyšší rady nevrazili do ruky Odinovo kopí a matka mu natvrdo neřekla "jdi a vládni", sice na bratra a jeho postavení celoživotně žárlil (a nejspíš tajně snil o tom, jaké by to byl být na jeho místě), ale nějak vážně usilovat o jeho nahrazení... to se prostě nekonalo (kdyby jo, přeci by se nebabral s nějakým nejistým kažením korunovace, ale stačilo by mu prostě v některém z mnoha dosavadních zmiňovaných bojů, kterých se společně účastnili, nekrýt bratrovi záda tak, jak očekával a byl by na trůnu raz dva). Konec konců to i sám v závěrečném souboji řekl. "O trůn mu nikdy nešlo, chtěl se Thorovi jen vyrovnat", což ovšem tragické ve výsledky rozhodně je, to máš pravdu...
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2019-06-12 09:39:39 | 0 0
Líbila by se mi nějaká pořádná konfrontace se Strangem či jiným kouzelníkem...
Altherot | Fandíme filmu
Altherot | 2019-06-11 22:53:57 | 0 0
Emma: Dyť zinscenoval překažení korunovace a celou dobu chtěl Thora držet od trůnu, protože nevěřil v jeho agresivní a arogantní povahu. Měl z něj těžké srdce. A zahořklý byl od momentu co zjistil, že je Jotunn, byl zlomený a nenávistný vůči svému původu a dočasně vůči své rodině, než si uvědomil že jim chce dokázat že je Asgarďanem stejně jako oni. Nechat bratra s pocitem viny za Odinův spánek zhnít na Zemi mi nepříjde jako klukovské dání si přes držku, ale spíš vydědění. Prostě Loki byl v tomhle díle citlivá postava, podle mě velice citlivá a dovolil bych si ho označit za tragického hrdinu spíš než prankstera, jenž by chtěl páchat zlomyslnosti. Což jak jinak popsat to ovlivňování lidské historie, než dělání zlomyslností? Nebo ikdyby naopak ovlivňoval historii k dobru, tak mi to bude znít jako vykrádačka Doctora Who.
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2019-06-11 22:33:19 | 0 0
Altherot: Tak ohledně toho vesmíru a dalších světů, to by ukázat mohli, i když zas nemůžeme vědět, zda to, že je artwork ze země a minulosti nutně znamená, že se tam bude odehrávat celé šestidílná minisérie. Marvel si s fanoušky rád hraje a rád mlží, tak těžko říct. A podobné to může být i s těmi vlasy, protože i když pomineme možnost, že za těch víc jak tisíc let, které uběhly od Lokiho dětství do TH1 mohl stihout vystřídat tucty účesů, pořád je to jen artwork, od něhož je cesta k natáčení ještě hodně dlouhá (a z těch, co už MCU za svou existenci zveřejnilo víme, že se často od výsledku liší daleko víc, než jen v "detailech"). Ale jak říkám, ta víc vesmírná prostředí, by ukázat mohli, to máš pravdu. Leda, že by Lokiho pobyt na zemi byl nějak důležitý pro budoucnost MCU, což se asi nedá vyloučit. Konec konců, nepřekvapilo by mě, kdyby nebyla náhoda, že dle artworku to vypadá, že byl na Zemi právě cca 35 let před A1, což by byl ideální věk případného potomka, kdyby tenhle motiv z komisku (v některých měl tuším napůl pozemskou dceru) náhodou chtěli v MCU využít v případě budoucnosti jeho "alternativnímu" já, které v EG zdrhlo s Teseractem.
S čím ale moc nesouhlasím je to, že Loki byl v době TH1 nějak zásadně zahořklý a výrazněji intrikoval proti Thorovi (nebo alespoň určitě ne před tím, než byl vyhoštěn na zem a Asgardu hrozila válka). Tuším, že v komiksech to mezi nimi bylo víc napjaté, ale v MCU bych to spíš viděla na běžné sourozenecké sváry a lumpárny korunované žárlivostí stran mladšího z nich (především kůvli Odinovu protěžování), což ale najdeš u většiny bratrů. Akorát u těch "božských" to má holt trochu jiná měřítka, která nám lidem připadají větší, než jak je oni sami berou (viz příběh s hadem v Ragnaroku, který by asi většina lidských rodičů brala jako jednosměrnou jízdenku do diagnosťáku, ale na Asgardu bych to viděla spíš na trochu ostřejší klukovskou třenici srovnatelnou s pozemským rozbitým nosem :-)).
Altherot | Fandíme filmu
Altherot | 2019-06-11 19:47:28 | 0 0
Fimi: promiň, jsem na to příliš zvyklý, co se kombinace jazyků týče, komunikuji totiž jak dost v češtině, tak v angličtině v zahraničních skupinách, mám prostě zažité že někdy se mi víc hodí vyjádřit anglickým slovíčkem nebo spojením v českých větách a naopak

Emma: Mě nejde o to ukázat Lokiho jako krvežíznivého záporáka v temné fantasy, já chci aby zůstal jeho hrdinský vývoj z posledních filmů ale zároveň byl ten seriál pojat jako třeba Game of Thrones a prostě ukázal nám další mystická místa se kterýma je Asgard spojený, jako temný svět, Helheim atd. Lokiho bych rád zase v jeho fantasy armoru už jen kvůli tomu že to k němu jako postavě patří a je v něm prostě nejpřirozenější a vzhledem k tomu že to je seriál o něm, tak ho chci vidět v celé jeho kráse a chci aby se děly věci u něj doma, né zase vynuceně na zemi. Jinak ano, uznávám že je tam dostatek volného místa v minulosti k vyplnění, ale přeju si, aby to jen kvůli tvůrčí vizi nepodělali a nechávali jeho charakter konzistentní s tím jaký očividně v minulosti byl.
A právě nejblíž k minulosti má Thor 1, kde je Loki celkem vážný a tragický charakter se zahořklým srdcem, ale nepřipadá mi jako někdo kdo by chtěl intrikařit na Zemi a páchat na ní neplechu.. ano, intrikařil proti Thorovi, ale nebyl zlomyslný, jen v srdci zahořklý.. a měl krátké vlasy. To mi nikdo nevezme. Na tom artworku vypadá stejně jako v Ragnaroku na Zemi a příjde mi to nekonzistentní rozhodnutí mu ty delší vlasy nechávat, ikdyž tou dobou mu teprve rostly. JE to detail, ale pro mě jako fanouška č. 1 bude každej detail důležitý, protože nechci aby takhle povedenou a komplexní postavu odflákli nebo zmutovali jen kvůli divokým představám jeho showrunnera.
Taika sice měl svou vizi a resetoval charakter Thora, ale citlivě, a jeho transformace byla skvěle zakomponována do širší souvislosti s Thorovým vývojem. U Lokiho chci stejnou pečlivost, protože si to zaslouží. A je to plně vesmírná/asgardská postava, tak proč prostě zase opakovat nudná prostředí Země místo nabídnutí fantasktních světů, které by mohl prozkoumávat?? Na co jsou Loki a Thor asgarďané když jejich kořeny nejsou v jejich sériích na plno využívány?
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2019-06-11 16:34:57 | 0 0
Fimi: No počkej, snad jsi Lokimu neskočil na tu hru "teď tě zradím, vůbec to není osobní, jde mi jen o prachy, co za tebe dostanu od Grandmastera"? :-) Jako ne, že by si zaplatit nenechal a nebyl rád za opětovný návrat Grandmasterovy přízně, to by samozřejmě byl velmi příjemý bonus, ale v jádru šlo přeci především o to, aby se Thor s tou svou ubohou dvoučlennou mini-armádičkou nedostal na Asgard a nenechal se tam jak ovce zabít Helou, o níž byl Loki přesvědčený, že na ni nemá (což ostatně byla pravda). Kdyby o tohle nešlo a byla to opravdová prospěchářská zrada, mohl se následně na nějakou záchrannou (no, spíš sebevražednou) misi vybodout, neletět za ním, sbalit Korga a spol a zmizet s nimi jako jejich velitel do západu slunce.
Carnage | Fandíme filmu
Carnage | 2019-06-11 14:24:16 | 0 0
Loki dokonce nějakou dobu v komiksech mohl používat Mjolnir když v komiksu Axis Doom se Scarlet Witch myslím prohodili hrdiny se záporáky, Thor byl zlý a nebyl hoden kladiva a naopak Loki ano.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2019-06-11 14:23:52 | 0 0
Tak mě asi nejvíc zajímá Falcon a Bucky...
Martin | Fandíme filmu
Martin | 2019-06-11 14:00:50 | 0 0
S těmi seriály pouze Loki a What If mě přijde zajímavé jinak mě tam nic neláká.Těch několik dílů se dá shlédnout pokud teda k tomu někdo udělá titulky.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2019-06-11 12:19:10 | 0 0
chtěl aby si ho bratr vážil, což opět v Raganaroku dostal (výtahová scéna), přesně tak a za vteřinu ho zradil a šel si pro svou loď...

Lucifera fakt nedoporučuji
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2019-06-11 12:15:42 | 0 0
Fimi: tak já Lucifera nesleduju, tak nemůžu srovnat, ale beru to podle toho, co nám bylo ukázáno v IW a tam jsme jasně došli do bodu, kdy se Loki dokázal za Thora obětoval, protože se konečně plně identifikoval se svou Asgardskou rodinou a svým způsobem vlastně dosáhl toho, o co od malička usiloval a co si v prvním Thorovi myslel, že definitivně ztratil, když zjistil, že do té rodiny nikdy doopravdy nepatřil. Chtěl, aby ho Odin bral a otcovsky miloval stejně jako Thora, což v Ragnaroku dostal (Odinovo umírání), chtěl aby si ho bratr vážil, což opět v Raganaroku dostal (výtahová scéna), chtěl aby ho lid miloval a uctíval jako vládce a zachránce, což opět v Ragnaroku dostal (scéna s lodí). Kdyby zkrátka nedošlo k té Thanosově akci, bylo by načase najít mu úplně novou motivaci, protože ty jeho dosavadní byly naplněny. A bylo by IMO prostě divný a nekonzistentní, kdyby ta nová motivace byla nějaká opětovná zrada. A stejně tak by mi přišlo zvláštní kdyby jsme teď z jeho minulosti odhalily nějaké zásadní negativní výkyvy, které by popíraly to, že jde v jádru o charakter, jež mohl v Ragnaroku a IW dojít tam, kam došel.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2019-06-11 12:10:27 | 0 0
Altherot promiň jen se zeptám, proč používáš občas anglický slovní spojení v komentáři jinak psaném v češtině?
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2019-06-11 12:07:26 | 0 0
Altherot: Nic alternativního, popírajícího dosavadní události v MCU na možnosti, že se Loki v minulosti pohyboval na Zemi nevidím. Naopak, už v prvním díle Thora bylo víceméně jasné, že zatímco Thor a jeho přátelé Zemi brali jako svět nehodný zájmu a neměli absolutně tušení, jak to na ni chodí, Loki se na ní uměl pohybovat naprosto elegantně a bez problémů (dokonce se na ni nejspíš dokázal dostat bez použití Bifrostu, což ostatně potvrdil i TH2). A první Avengers pak tohle mezi řádky jedině potvrdily, takže bych s těmi kritickými soudy nebyla tak hrr. Součástí platného kánonu přeci není jen to, o čem se postavy ve filmech nahlas baví, nebo co nám je na vlastní oči ukázáno. To by ty filmy (zvlášť v rozvětveném universu) musely mít každej osm hodin, aby nemohlo dojít k tomu, že se z minulosti vynoří nějaká něčekaná novinka (která však nemusí nic popírat).
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2019-06-11 12:06:22 | 0 0
Emma to jsi špatně pochopila, on je Loki v komiksech pořád skvělý a zajímavý a úžasně intrikaří a tahá za nitky. Dokonce byl i chvíli supreme sorceror po Strangovi, ale nakonec téměř vždy zradí. Hlavně je zhrzelý že ho jeho táta Laufey nebere jako syna a chce se mu zavděčit. No v mcu mění špatný, rozhodně má vývoj a skvělý charakter ale bojím se právě toho že dopadne jak ten Lucifer

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest