Komentáře 10

Lamarr | Fandíme filmu
Lamarr | 2019-04-15 07:45:44 | 0 0
tak Abrams moc na vyber nemal, co sa zaporaka tyka kedze Snokea mu zabili a Kyla nechcel postavit do tejto pozicie lebo by stratil svoju nepredvidatelnost a ludia by si povedali no jasne druhy Vader naco nas dve epky tahali za nos. Cize tak ako hral na nostalgiu v EP7 tak potreboval dake eso pre 9ku. Torzo Hviezdy Smrti a Palpatin je odvazna volba. Taktiez neviem co vsetci stresuju ze aka hviezda to je, ved je uplne jasne ze ta z Endoru lebo bola najblissie jeho obeznej drahe a predpokladam ze Palpatin necestuje z planety na planetu po troskach aby sa v nich rehnil. Kto vie v akej forme prezil, mozno daka astralna verzia, alebo ako matoha co si dava Ewokov varenych aj pecenych na ranajky, obed aj veceru. Alebo ako hlava na ktorej parazituje ten pavucik. Myslim ze Prvy Rad bud o nom nevie alebo o nom vedel iba Snoke, ktory tu svoju deformaciu mohol ziskat niekde pocas toho vychu hviezdy napr.. ale to su len spekulacie. Mna potesil The Mandalorian ked som videl ukazku tak som si myslel ze kukam na dake vystrihnute sceny z EP4 vyzera to paradne!
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2019-04-14 22:43:39 | 0 0
YYX nevím na jakou společnost se mě přesně ptáš, ale budu předpokládat, že myslíš naší společnost lidí. Na to mám pouze 2 varianty. Pokud lidí bude jako kobylek, pak takovou která funguje v Japonsku. Kdybych měl ale na vybranou, tak si myslím že i miliarda lidí je na planetu moc, takže bych si půjčil Thanosovu rukavici a nechal vymřít 90% lidský populace s podmínkou že by zůstali nejsilnější (nejméně fyzicky a mentálně zdegenerovaný) kusy z každého lidského plémě (rasy).

Mimochodem jsem ještě zvědavý jak to hodlají uhrát s Palpatinem. Pokud přežil, tak bylo TO Anakinovo/Lukovo proroctví které bylo středobodem Lucasovi ságy úplně k ničemu. Mě prostě přijde, že čím víc se snaží tím hůř to dopadá. V první řadě si měli před epizodou 7 najmout někoho, kdo svůj život SW zasvětil a říkal by jim co je logický a co není. Nejvíc ze všeho ale nemůžu pořád rozdejchat, že si J.J. dovolil zastat postoj, že nemá prequely rád a proto je bude více méně ignorvat jak jen mu to návaznost dovolí. To se prostě dělat nemá a celkově mě na Síla se probouzí děsně vadilo, že se síla chová naprosto jinak než ve zbytku universa.
Lamarr | Fandíme filmu
Lamarr | 2019-04-14 20:03:25 | 0 0
V niecom mas Karel pravdu, tych zapamataniahodnych momentov je pomenej.. ale ja nemozem povedat ze filmy su zbytocne. Pre mna je tam par postav a udalosti ktore ma potesili..

Z postav Kylo Ren je pre mna stelesnenim Anakina z EP3. Pri trojke ma mrzelo ze Anakin dostal tak rychlo brnenie Vadera a neuzili sme si jeho psychozu naplno. Nastastie Kylo nam uz tri epizody predvaza uzasneho psychopata, ktory je proste nepredvidatelny a tesi ma ze sa neda rovno zaskatulkovat ale balancuje na miske vah dobra a zla.
Dalsia postava ktora sice nedostala vela priestoru ale zahviezdila je Phasma. Predtym ma Stormtrooperi nezaujimali a nevenoval som im ziadnu pozornost ale tato zenska si ukradla moje srdce :) paradna zbroj len skoda ze nevyuzity potencial.
Luke - tak nanho som sa strasne tesil a nesklamal! Nech mi nik nevravi ze za tie roky sa clovek nezmeni, jeho zmena je presne taka aku si postava zasluzi a totiz stal sa majstrom Jedi. Ano uz to nie je ten mladik co sekal Jabbovych lumpov na Tatooine ale majster slova a dovtipu ako Obi v EP4.

Teraz nieco k scenam:
EP7
- Starkiller v prevadzke, ano ten uzasny pohlad kedy tato zbran vystreli a my sledujeme ako umiera nadej na rebeliu, hviezda smrti z rogue one pri nej vyzera ako prskavka :)
- Bitka v zasnezenom lese - nebudem rozoberat kto mal vediet ci nemal vediet sermovat, proste vizualna fajnovka :)
- Znovustretnutie s Hanom, ci Leiou je proste silna nostalgia
EP8
- Yoda spali strom a pokeca s Lukom - dokonala scena a moja TOP, tak dobre som sa nezasmiala a nepoplakal si ako tu
- Bitka so Snokeovou strazou - dalsia eyecandy scena s mecmi :)
- Crait - Palba at-m6 na Luka ktory si oprasi plast - hned po Yodovi moja druha najoblubenejsia scena z celej serie, proste MAJSTER JEDI

Ano je toho malo ked to porovname z predoslimi castami, ale keby som mal hodnotit iba EP1 a EP2 bez trojky nebolo by to o nic lepsie. Takze som zvedavy na EP9
S povodnou trilogiou sa to samozrejme zrovnavat neda pretoze tam je takmer kazda scena kultova
YYX | Fandíme filmu
YYX | 2019-04-14 15:07:09 | 0 0
Karel: Akú spoločnosť navrhuješ teda ty?
DanielFF | Fandíme filmu
DanielFF | 2019-04-14 13:59:55 | 0 0
Upřímně nevím, jestli by se Kylův příběh dal vůbec označit za něco jako vývoj. Závěr Epizody VII byl podle mě pro jeho postavu dobrý v tom, že zabitím Hana Sola se plně oddal temné straně, od čeho se mohla Epizoda VIII dobře odpíchnout. Jenže hned na začátku Epizody VIII dostane Kylo od Snoka vyhubováno a rozbije si svojí cool masku, takže máme zase rozpolcenýho Kylo Rena. Pak se doopravdy zdálo, že přichází nějakej vývoj a i když byla smrt Snoka naprosto stupidní, tak to mohlo alespoň Kylo Rena trochu vyburcovat, aby se víc pochlapil, nebo spíš, aby se stal lepším a rozhodným záporákem. Jenže v poslední půlhodině je zase úplně stejně rozpolcenej jako předtím. Jak mám mít respekt nebo pocit ohrožení z někoho, kdo sice říká "I will destroy her, and you, and all of it", ale třese se u toho jak ratlík? Navíc Kylo ve finále zase prohrál, stejně jako v Epizodě VII. Vyhrál vlastně někdy vůbec něco? Maximálně, když měl po boku nepřemožitelnou Rey. Ve zkratce to tedy v půlce filmu vypadalo tak, že tam nějaký vývoj může být, ale v závěru je Kylo zase úplně stejný, jako na začátku Epizody VII. Někdo říká, že je Kylo díky své rozpolcenosti nepředvídatelný a tím je zajímavý, záleží ale na tom, jestli je i tahle rozpolcenost dobře napsaná a jestli je někde nějakej vývoj, což tady evidentně není. Smutný tak je, že i když Kylo nemá žádný vývoj, tak je přesto asi nejpropracovanější postavou ze všech nových postav. To asi mluví za vše, řekl bych :D
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2019-04-14 12:25:37 | 0 0
Jarvis: jenže to je to o čem mluvím. Star Wars, minimálně filmy byli vždy pohádá. Anakin propad zlu, protože miloval a měl strach a díky lásce se k dobru opět obrátil. Vždyť jsem to psal, že pohádka je pohádku protože je jasný kdo je zlý a proč a kdo je dobrý a proč.

Na nových postavách není nic komplexního. Jsou to jen postavy bez motivace, bez sebeuvědomění, bez víry a smyslu vlastního života. To je problém dnešního světa a většiny lidí. Nikdo neví proč žije tak jak žije. Skoro všichni žijí tak jak se říká že je to správný. Pracujeme jen kvůli penězům, kolikrát proti vlastním zásadám. Zapuzujeme vlastní přesvědčení, touhy, potřeby a kolikrát i lásku. To je potom jasný, že budeme mít rozhašenou psychiku a nikdo nám nepomůže. Sice by nás Freud vyléčil během pár dnů, ale je to v rosporu s dnešní moderní psychologií. Na Kylovi není nic zajímavýho. Je to prostě kluk, kterej potřebuje výzvy a zápřah, narážet. Má strach a neměl nikdy pořádně v dospívání o koho se opřít. Dědeček Vader, maminka hrdinka, otec hrdina, strýček hrdina. Na tom, že se cítí bezcenný a hledá svoje místo není nic zajímavýho. To je prostě chyba výchovy.... a ve skutečnosti by to Leia ani Luk nedopustili. Ne s povahou kterou měli v původních filmech. Rey je v podstatě jeho opak. Snaží se dělat správný věci, protože se jí v dětství stala špatná věc a vyrůstala sama. Ona by 100% časem temný straně propadla. Poe je... ani nevím. Zatím mi byl nesympatický. A Finn, Finn je zase jen kluk, co se snaží odčinit věci který dělal i když neměl na vybranou. Hux? Další mladší labilní postava... a to čistě jen labilní. Není ani zlověstnej, v porovnání s Tarkinen je k smíchu. A ta Vietnamka je sice fajn holka ničím mi nevadí, ale kdyby v ději nebyla, tak to ničemu nevadí.
A ano Kylo je nejzajímavější postava, ale jestli je na filmu nejzajímavější někdo kdo má pubertální záchvaty jako má Kylo, tak je něco špatně.

Ano poslední díl může ještě všechno změnit, ale za 2 díly nemám k novým postavám žádný vztah a byli k ničemu. To co bylo v knihách, které film přepisuje bylo nesrovnatelně lepší.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2019-04-14 11:35:34 | 0 0
Jarvis no, upřímně jediné co se mi na ep 8 líbilo byl kylo, měl konečně nějakou polohu a možná i vývoj narozdíl od ep 7 kde jediná jeho ukázka moci bylo rozbití panelu v rámci záchvatu, samozřejmě než byl poražen někým o koho se Síla jen opřela... obecně mám prostě radši původní a druhou trilogii ale na ep 9 jsem zvědav už jen proto že tahle rodiná sága konečně skončí a začne něco nového a ještě inspirované Old republic...takže za mě asi tak.. každopádně souhlasím s tím že postavy v nové trilogii mi jsou totálně u prdele a žádnou jsem si neoblíbil a už vůbec ne tu na sílu vnucenou tlustou asiatku z ep 8
Jarvis | Fandíme filmu
Jarvis | 2019-04-14 11:06:15 | 1 0
Karel, Fimi: Já bych tedy v těchto ohledech byl částečně proti vám.
Karel: Minimálně Kylo Ren je komplexnější postavou, a v tomto ohledu je mnohem více propracovaný než samotný Darth Vader. Tvá představa dobra a zla je rovněž poněkud přízemní. Znám lidi, kteří byli dobří, ale potom se jim stalo něco natolik ošklivého, že to z nich udělalo svině. Bereš to příliš pohádkově a přesně tak, jak to vyčítáš jim - povrchně. Především lidská psychika je natolik složitá, že si s ní pomalu neví rady ani dnešní odborníci a lékaři. Ne, že by nové filmy byly ničím převratným, nejsou tak působivé, nenabízí něco skutečně nového, ale v případě některých hrdinů představují něco, co jsme ve starších dílech viděli v plném rozsahu pouze u Anakina nebo Luka Skywalkera. Tedy jistou proměnu, vývoj. Také mě mrzí, že Han, Luke a Leia jsou již pryč, na druhou stranu jejich odchod má klíčový význam po další chod příběhu. Přiznávám, z hlediska celkové kvality bych rovněž upřednostnil starší trilogie, nicméně, z mého pohledu ta nová přináší relativně složitější pohled na některé zúčastněné.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2019-04-14 08:36:50 | 0 0
Karel sám bych to lépe nenapsal...nová trilogie je jedna velká tragédie bez čehokoliv zajímavého, souhlasím se vším co jsi napsal...
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2019-04-14 00:29:09 | 0 0
Ano pořád jím věřím tu pohádku, že mají 7,8 a 9 držet jakkoliv pohromadě s původními filmy. Věřím, že když to budou dostatečně dlouho všem vytloukat do hlavy, tak to většina začne i papouškovat.
Nicméně nedokážu si vysvětlit jak mám brát vážně, že psychicky labilní holka bez jakýchkoliv vážnějšího výcviku, kromě dojení pofiderního mlíka dokáže víc než nejvyšší rytíři svého řadu zocelený nejen klonovými válkami. Já to dokážu respektovat, dokážu respektovat že se 3 filmy snaží budovat odkaz a že to není nic snadnýho, ale co nám reálně přinesou tyhle 3 filmy?
Návrat Jediho nám dal tu úžasnou naději do budoucna. V Síle se probouzí ho strčej doprdele, aby vznikl dějové ohromně slaboučký, feelingem možná lepší Poslední Jedi, aby nám ve finále dali v podstatě to čím se končilo před 40 lety, nicméně bez nějaký totálně cool postavy nebo kulervoucí scény? Tak kde to žijeme.
Kde je nějaký Boba Fett, Lando, Han, Leia, Luk, Císař, Jabba a nebo Žvejkal.
Kde je Maul, Qui-Gon, bitka na mustafaru, závody kluzáku, nebo paradní vesmírná bitva kterou otevírá Pomsta Sithů.
Původní trilogie stojí hlavně na postavách, prequely, hejtovaný jak moc chcete, mají pro změnu skvělou hudbu, skvělý vesmírný bitvy a spoustu soubojů s mečema, takový to poplácání po kulkách.

Tahla myš maš věc od Myšáka má hlavně nostalgii... jediný co se mi vážně vybaví je HISHIE na The Last Jedi a Akbaruv It's a TRAAAAAAAAAAPPPPP! A pak prakticky jen že se zbavili Hana a Luka jen protože je potřebují odškrtnout.

Trailer na devítku se mi líbí a třeba budu skutečně překvapený a finálem uspokojený, ale zatím jsem na tom tak, že kdyby Disney nenatočil nový filmy, tak zas tak o moc nepřijdu. Prostě, je to pro mě jen vatování, žádná věc, která by stála za to. Z nových postav mě vlastně nikdo nezajímá. Všechny jsou napsaný tak že mají údajně mít víc vrstev a že nejsou tak ploší jako postavy v původních filmech. Ale Poe, Fynn, Rey i Benn jsou tak plochý prototypy dnešních moderních postav, že ze všech dnešních filmů a seriálů z toho jejich chování musí být přejedený každej soudnější člověk.

Ne že bych jim to nepřál, ale ty postavy ani nemáme šanci mít rádi, protože tyvole všichni máme svoje problémy. Každej člověk, já nechci koukat na lidi, kteří nevědí co dělají ani proč to dělají. Já chci koukat na hrdiny, kteří věří a vědí proč konají dobro a pak chci vidět záporky, který jsou zlý a prohnilý, protože to už je podstata zla.
Nechci vidět děti co neznají svoje místo na zemi a brečí, kopou kolem sebe. Všechno ničí a následkem jejich chování umírají postavy, které si zamilujete v té původní pohádce o tom jakž dobro zvítězí nad zlem.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest