Komentáře 3

Lamarr | Fandíme filmu
Lamarr | 2019-01-01 16:08:28 | 1 0
to Roman: Luke je v EP8 genialny horsie keby ho zhovadili tym zeby tam skakal a vsetkych sekal a strhaval Silou lode z oblohy tfuj :P

Skusim ti to vysvetlit. Vsetci aj Mark cakali ze sa vrati v novej trilogii ako Luke Skywalker, ale jeho postava sa stala novym Obim.

Ked si porovnas Obiho v EP3 a EP4 tak je to podobny posun, navyse pre Rey je rovnako myticky ako bol pre Luka Yoda. Luke je teda pre mna duchovnym nastupcom tychto dvoch Jediov v tejto epizode - Zacinas Rey ako Obi a pokracuje skolenim ako Yoda. Treba si spomenut ako ucil Obi ci Yoda mladeho Luka a uvidis ze mnohe je podobne ako Rey, vratane jaskyne v ktorej zlyha.

Spomen si na cast kedy Luke odlieta z Dagobah. Na jeho rozhovor s Yodom a Obi Wanom. Yoda s Obim ho presviedcaju aby ostal a dokoncil vycvik, aj ked tym mozno odsudi svojich priatelov na smrt. Luke sa rozhodol odist, zchranil ich a zachranil galaxiu. V EP8 Luke vedel ze galaxia ho potrebuje, ze potrebuje Jediov aby za nu bojovali. Tu ale musia divaci pochopit jeho vnutorny konflikt spojeny s EP5. Vtedy odisiel aby priatelov zachranil, po tazkych bojoch porazili Imperium ale po tejto malej vyhra galaxiu ovladol Rad. Sithovia zas povstali a cely cyklus boja dobra a zla sa pokracoval a pokial by znovu Luke zakrocil tak cyklus bude takto pokracovat dokola co povedie len k dalsim vojnam.
Preto sa tento raz rozhodol ostat mimo diania a nechat osud galaxie na jej obyvateloch.

Ked to vyzera zeby Rey mohla podlahnut temnej strane Sily, Luke sa rozhodne zo vsetkym skoncovat a znicit strom s ucenim Jediov.. Ozve sa nostalgicke "Young Skywalker" A prave tu! Teraz v tej chvili je to zas ten Luke z EP5 a Yoda mu vravi aby nehladel do buducnosti a netrapil sa co bude, ale aby pozeral na to co je teraz a cim je. Yoda mu predava odkaz aby ostal taky akeho ho galaxia potrebuje a Luke sa rozhodne dat galaxii znova nadej. Tu je postava verna svojej mladej verzii z EP 4-6 kedy prichadza pomoct pricom sa obetuje.

Chapem ze Mark mozno nesuhlasil s takymto osudom pre Lukea, navyse ked Leia ostala takou princeznou aku si Ludia pametaju. Solo rovnakym paserakom, ale toto zobrazenie je podla mna lepsie nez keby bol Luke ako superhero co zachranuje svet a seka vsetko na kasu. Tu v EP8 je niecim viac, tu je legendou.


ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2018-12-30 22:21:43 | 0 0
Propo, docela dost o ději se dá odhadnout z toho co je známo o nepoužitých scénách Leii z předchozích filmů. Ostatně zápletka z toho bude muset vycházet, aby její účast nepůsobila nepřirozeně. A i když význam scén může být ještě solidně překontextován. Už teď je patrné, že určitý vliv tam prostě bude. Například znovuskutí Lukova meče, nebo návrat Renovy masky. Ty se prokazatelně musí vrátit do podoby v jaké byli během Epizody 7, ze které nejspíš většina záběrů bude pocházet. A obdobné to bude nejspíš i se zbytkem. Jak už jsem řekl komentech předtím, bylo potvrzeno, že z Epizody 7 byla vystřižená celá jedna podzápletka zahrnující Leiu, takže pokud jí tu vyloženě nezrecyklují, čeká nás minimálně děj jí hodně ovlivněný.
Roman | Fandíme filmu
Roman | 2018-12-30 21:04:00 | 0 0
ten Luke mohol byt genialny nie to co s nim urobili

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest