Komentáře 23

Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2018-12-07 14:01:35 | 0 0
Kašpárek už je pro Dceu na čase
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2018-12-07 14:01:05 | 0 0
RobbDavis: Já ti nevím, ale přijde mi, že to vidíš hrozně jednostranně. Říct, že ve filmech z "DCEU" vnitřní konflikty a silně nepříjemné životní peripetie hrdinů jsou a v MCU (skoro) ne, to je spíš o tvém subjektivním pohledu, zda je tam chceš, nebo nechceš vidět a kolik práce a zamýšlení si s tím dáš. Ano, Superman to určitě neměl snadné a hodně ztratil a obětoval (a Batman nebo WW jak by smet), ale "konkurenti" z MCU na tom fakt nejsou líp jen proto, že v jejich filmech je (mimo jiné) více barev a humor.
Např. v IM1 si Stark prožil únos, čelil smrti, ztrátě důvěry, vlivu, musel zabít člověka, kterého bral jako otce a riskoval vše, aby se stal hrdinou a napravil vlastní lehkovážné chyby, co stály život miliony nevinných. V IH si Banner už od úvodních titulek prožil peklo, vedoucí ke ztratě celého dosavadního život, všech blízkých i jeho vlastního já, O Thorovi netřeba mluvit, ten spadl během všech filmů až na samý dno a skončil jako zoufalec bez domova, rodiny i přátel. Capa zas půl života šikanovali, aby se následně stal pokusným králíkem kříženým s cvičenou opičkou a po boji s nacisty a desetiletí trvající "klinické smrti" nakonec zjistil, že byl jen loutkou hydry a skončil jako válečným zločinec. A takoví GotG, ti jsou vyloženým prototypem zoufalců a vyvrchelů, jejichž životní příběhy připomínají noční můru. A tak dále a tak dále... každý Avenger si prožil své a hrdinu, který by to měl snadné a byl "okamžitě přijat" mezi nimi teda nevidím. Spíš vidím úplně stejné rozervané mučedníky jako u DC, jejichž hrdinství je vykoupeno tunami utrpení a osobních ztrát. Takže v tomhle ten rozdíl asi nebude. Ten bude spíš ve způsobu zpracování jejich životních peripetií a výrazových prostředků, které filmaři používají, aby nám vylíčili jejich osudy.
KasparekCZ | Fandíme filmu
KasparekCZ | 2018-12-07 13:47:21 | 0 0
Já si myslím, že DC/WB mělo nechat Snydera, aby dodělal tu svoji vizi, kterou otevřel v BvS. A když už ne celou vizi - pět plánovaných filmů - tak alespoň část té vizi - zakončení v JL2. Alespoň by ta "Nightmare" scéna z BvS nevyznívala do ztracena a (Snyderovy) fanoušci by dostali uzavřený příběh. Také by mě docela zajímalo, zda se ten odlehčenější styl Aquamana plánoval už v době Snyderovy "vlády" nebo až po špatném přijetí BvS?
KasparekCZ | Fandíme filmu
KasparekCZ | 2018-12-07 13:40:37 | 0 0
Tak po této informaci opravdu věřím, že má Aquaman našlápnuto k hodně vysokým tržbám.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2018-12-06 22:34:42 | 0 0
Robb: ale jo souhlasím, no já myslím, že největší chyba hlavně byla to, že Warner už od začátku pořádně nevěděl, co vlastně chce, kam chce směřovat a jak to vlastně budou dělat...a jak řikáš, že se ledy konečně očividně hnuly, stálo to pohnojení dvou největších postav s tím, že s tou zcela nej se nejspíš na nějakou dobu rozloučíme a s tou druhou to nevypadá moc lépe
RobbDavis | Fandíme filmu
RobbDavis | 2018-12-06 22:12:40 | 0 0
Fimi: Věděl jsem, že mi vpálíš Captaina :) fakt :). Nicméně nemyslím, že ve dvojce má nějaký problém či boj...ten přišel až v Civil War. A Civil War je až 13tý film, kde už prostě to přijít muselo. Do té doby si postava žila relativně,,v klidu,, . Věřím, že těch komiksů je víc, v tom bych se s Tebou přece nepřel, srovnávám jen dle svých zkušeností :). Oni je Fimi nekopírují cestou těch filmů, ale stylem...proto vznikají,,nesourodé projekty,, viz. Birds of Prey, který mě nechávají naprosto chladným...jenže to bude masivně úspěšný, protože je to poplatný době. Tím myslím čistě,,ženský film,, a to je od WB trapné a prozíravé - kalkul. Humor beru, ale nesmí být nucený. A ne, není a nebude špatně, když ty filmy budou úspěšné. Špatně je to, že to muselo stát zkurvení dvou největších komiksových postav a brutální pošramocení Snyderovy kariéry - to je špatně. Mimochodem: Venom je nejsvěžejší a nejoriginálnější komiksový film za hodně dlouhou dobu! Neotřelá cesta, netypický film - ve svém žánru - a přitom krásně zachovaný Venom. A podívej...Sony se nebálo a věřilo(o.k. taky se stříhalo) a mají hit a pojedou dál. Aspoň doufám, už jenom kvůli scéně s Woodym :)
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2018-12-06 21:13:11 | 0 0
Robb: no všechny komiksy Batmana rozhodně takový nejsou a rozhodně ne jen Wolverine je takový jak říkáš, těch komiksů a postav je víc... k tomu co píšeš o MoS a BvS, ano s tím souhlasím, ale co třeba u konkurence vnitřní boj Capa, zda se má obrátit proti systému a svým přátelům a kopat za někoho kdo je téměř století vrahem, zabil Tonyho rodiče, ale dřív to byl prostě Stevenův kamarád? ve dvojce je to také vyvrhel v čase který se s tou dobou sžívá....a ano asi největší tragédie postihla Thora s tím souhlasím....no rozhodně si nemyslím že DCEU kopíruje MCU, možná trochu ale ne že by na to šli jako oni, to bychom tu neměli v plánu tolik filmů které jakože plánují a chtějí, ale připravovali by se uplně jiné a jak říkám, tuhle ,,temnotu,, nejde napasovat na celé univerzum, to prostě nejde, jsou tu postavy zcela odlišného charakteru které se na to prostě nehodí, nebo vám přijde že Aquaman nebo Shazam budou kopírky Marvelu? Shazam si přímo říká o ten humor a Aquaman takový prostě být musí, navíc po tom všem musel Warner najít zcela jiný přístup....a ted se ptám, pokud si stále myslíte že je to kopírka Marvelu, je to špatně? filmy budou s největší pravděpodobností úspěšné, je to tedy špatně?
RobbDavis | Fandíme filmu
RobbDavis | 2018-12-06 19:56:12 | 0 0
Temnota....jako nevim co se tady, ale i ve světě z toho stalo. Podle mě jsou komiksy s Batmanem(ty znám nejvíc, ale i tak je to málo :) ) mnohem dospělejší a méně veselé než mainstream Mavelu. Ovšem kromě Wolverina. Ten je dost drsnej sám o sobě. Temnota v filmech DC rozhodně nejsou a nikdy nebyly filtry kamer neb déšť - no tak, takové filmy dělal Snyder vždy!
Dle mě jde o věci a kontext věcí, které tam daní hrdinové řeší. V MoS je super, že Superman hledá sám sebe v neznámém světě, který ho nepřijíma, tak jak ve starých filmech, což je super! Jak říká Lara - he will be an outcast. A freak to them. They will kill him. A přesně tak to tam je. Navíc na konci Superman vlastnoručně zlomí vaz poslednímu příslušníkovi své rasy. A nechce se mu do toho...takový věci se v MCU moc neřeší. Všichni hrdinové jsou v podstatě přijati s pompézou a radostí. A hned. Nejtemnější osud potkal Thora - což je super! Ale on je jediný. Jinak ty filmy moc takových věcí neřeší....v BvS kdy Superman říká - You cannot stay good in this world - to jen přisolí jeh vnitřní rozpor. A to byla skvělá a netradiční cesta, jak s postavou tohoto formátu pracovat. Jenže WB si z toho na*ralo do kalhot a následně po*ralo co mohlo....
To byl ten největší rozdíl mezi DC a Marvel filmy a bylo to zatraceně dobře!
Tímto se tento rozdíl bohužel maže a z toho já osobně nadšenej nejsem. Konkurence je zdravá, napomáhá tvůrcům ze sebe dostat to nejleipší, aby trumfli protivníka.
Jenže WB vše podělalo a začíná tupě kopírovat.....
Počkejme si však na film samotný, do tý doby nemí cenu cokoliv.
Přeju tomu úspěch a attack 1 mld.!
Avšak přeju to komiksům od DC, přeju to Wanovi a Momoovi...rozhodně to nepřeju těm kurvičům z WB...aby se pak plácali po ramenou, jak to skvěle vymysleli.
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2018-12-06 16:31:29 | 0 0
Když ona taky není temnota, jako temnota. Dobře načasovaná temnota ve smyslu propracovaných dějových linek a zvratů, které skutečně fungují, pro velkou část diváků asi nebude problém. Problém podle mě bude spíš konstantní temnota ve smuslu bezdůvodně zamračenejch ksichůt, deště, tmavýho filtru, nočních záběrů a primitivního kýčovitého patosu projevujícího se umělou osudovostí a trapných klišé typu "hrdinské sebeobětování, které do pár minut spláchne do kanálu avízování zmrtvýchvstání". O takovou temnotu, jak to tak z tržeb i kritiky některých dosavadních DC snímků, vypadá, stojí málokdo.
Spíše se zdá, že frčí realističtějšího pojetí "temnoty a světla", při němž drsnější momenty střídá humor a odlehčenější motivy (ostatně jako v reálném životě, který taky není jen smutný, nebo jen vtipný a člověk v něm prožívá humorné chvíle a příjemné okamžiky souběžně, nebo v rychlém sledu po těch smutných a nepříjemných). Taky to tak mám radši a proto za sebe říkám, díky bohu, že to zatím vypadá, že se u Aquaman dočkáme lehčích i drsnějších momentů. Za to si podle mě těch více kin a větší zájem diváků určitě zaslouží!
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2018-12-06 12:29:11 | 0 0
T4 tak já beru obecně komiksové filmy bez ohledu na značku takže je mi jedno zda je to Dark Horse, Marvel Dc nebo třeba Valiant...jelikož ty komiksy znám a vím že Dc není o nic temnější než Marvel tak u filmů tomu vůbec nedá am váhu navíc slovo temný už tak zevšednělo že člověk vlastně ani neumí říct co to je...idiotgay říká že i pára ve tmě je Dc temnota, tak co potom chceš...
T4 | Fandíme filmu
T4 | 2018-12-06 12:19:45 | 0 0
Fimi: vidíš a to je zvláštní u mě, nelíbí se mi GOG a ni GoG 2, Black Panther, Doktor Strange, ikdyž to nebyli propadáky. Ovšem zrovna ten Thor 3 mě nevím proč bavil. Což je divné, protože Thora sem nikdy nemusel. Záleží na každém. Já posuzuji filmy dost individuálně. I když DC mám radši.
T4 | Fandíme filmu
T4 | 2018-12-06 12:15:54 | 0 0
filipus: ale jo to je v pořádku , že máš svůj názor. Já sem třeba zase toho názoru, že nezáleží na tom jak temný film je, ale hlavně na celkové kvalitě a na tom aby mě film bavil. Právě ten temnější nádech nejspíš původně zamýšlel Snyder ve svých pěti filmech. Ovšem zatrhli mu to a tak sem rád, když se točí alespoň jiné DC filmy bez ohledu na to jestli je temný nebo světlý.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2018-12-06 12:01:27 | 0 0
Flipus hele ono to funguje v pár filmech ale nemůžeš na tom udělat nějaké celé univerzum od kterého se očekávají vysoké tržby a X filmů...a to že je někde pár vtipů neznamená že je to komedie hned..já ti to neberu akorát ti říkám že s tím nic neuděláš... Ragnarok každému nesedl to je pravda..
flipus | Fandíme filmu
flipus | 2018-12-06 11:57:07 | 0 0
Nwm mě na tom záleží. Aby to bylo furt vtipný mi nepřijde zazivny. To znám z Marvelu napr. Thor 3 tragédie. Někde mi to přišlo přehnaný a u DC se mi líbilo že to nebylo takové ale podle traileru na Aquaman to bude něco v tom duchu. Je to můj názor lidi tak mi ho neberte ;). Taky vám neříkám jaké jsou vaše, ja je prostě beru. Napíšu si tu co si myslím o tom ale tím to končí žádný kdo má nebo nemá blbý názory. Každý názor má něco a doplňují se zkuste to pochopit. Dík :).
T4 | Fandíme filmu
T4 | 2018-12-06 11:37:42 | 0 0
flipus : není jedno jestli bude film temný nebo světlý? Pokud jsou filmy dobré tak na co temnotu? MOS a WW byli vyloženě filmy bez té tvé temnoty a byly zatím to nej z DCEU. Aquaman bude určitě také bez té tvé temnoty a bude také super. Záleží přeci na kvalitě ne na tom jestli je film temný nebo světlý.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Aquaman

21.12.2018 | USA, Austrálie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu