Komentáře 52

?? | Fandíme filmu
?? | 2017-05-31 21:17:14 | 0 0
Juj to tu skapate je.. inak Neillovi tie scifi idu kuk OATS STUDIOS Trailer (2017) Neill Blomkamp Movie HD : https://m.youtube.com/watch?v=…
Smashak sa tu zastavis tak popis svoje postrehy k covenant dik :)
?? | Fandíme filmu
?? | 2017-05-28 11:56:10 | 0 0
Fimi :ano film ma svoje slabsie stranky ale je v pohode pre mna. Atmosfera v derelicte je podobna ako v a1, ten liahnuci sa neomorph mi pripomenul aliena z 3ky a davidova dielna zas panoptikum z alien4ky, ked sa david dival na protomorpha tak hned sa mi vybavila scena ripley s newbornom, vsemozne odkazy na shaw a hudobny motiv z promethea na pistalke mi vohnali az slzicku do oci :) niekto by povedal ze to je xty krat to iste ale prave ten zaver filmu a podtitul vo vesmire vas nikto kricat nepocuje a pohlad na kriciacu hl hrdinku a davidov uskrn ma potesil :) vedel by som o tom pisat vela pre mna 8z10
Fimi. | Fandíme filmu
Fimi. | 2017-05-28 08:51:52 | 0 0
?? To je všechno moc hezky ale jak se ti líbil film? Myslim film jako takový
?? | Fandíme filmu
?? | 2017-05-28 08:15:25 | 0 0
Dodatok k spoilerom nizsie



Viemze napisat ze huba a v nej zijuca spora dala vzniknut alienovi je troska hate ale zoberte si vznik ludstva aky bol prvy zijuci organizmus na planete? Alien bol produkt bioinziniersta z akcelerantu azdrojom akcelerantu bola podla mna spora zijuca v tej vajcoidnej hube :) budova tvorcov ci sklad v prometheovi ma tvar tej vajcovej hubya a na vrchu kde ma byt otvor je vytesana lebka co len naznacuje podobne ako pri hube ze vo vnutry prebyva smrt. Deacon bol prvy svojho druhu tak ako neomorph ale na freske vidime ze uz predtym existoval daky druh morpha ktory vznikol ked inziniera infikovala spora. Pravdepodobne tamojsie osadenstvo zabila prave infekcia sporami a nasledne vyliahnutie morphov ktorych osud je nejasny podobne aj spodob ako a kde sa posadka inzinierov sporami nakazila. (To ale nie je take podstatne)

Otazka derelictu z a1 len naznacuje ze Davidova cesta bude pokracovat, znova sa stretneme s inziniermi a v derelicte bude prebyvat aj kralovna ktoru David konecne vytvori a tie vajcia tam bude mozno jej prva znaska. Ohladom stavu derelictu a space jockeya z a1 ktory niekomu prisiel ako zkamenelina, tak to moze suvisiet s atmosferou a povrchom planety. Ved uvidime snad nabuduce :)
?? | Fandíme filmu
?? | 2017-05-28 07:50:34 | 0 0
SPOILERY A PAR POSTREHOV



Space jockeys su kapitola sama o sebe, ich lod z prometheusa v uvodnej scene nema tvar "podkovy" ci rebra a dokonca ani mesto nevyuziva jaj art styl, preto sa vytvara otazka ci im naozaj ta technologia patri alebo ju len prevzali. Mimo ine niekomu pripomina prave podkovu niekomu zas symbol omega - konecne riesenie, co by sa hodilo nakolko prevaza smrt.

Spory - vznikli potom co david vypustil akcelerant alebo boli povodnym druhom? Vajciam aliena sa zvykne vraviet ovomorph a tie huby z ktorych spora pochadza maju tvar vajicok s otvorom na vrchu a co ked prave tie huby a hlavne spory su zdrojom z ktorych akcelerant vyrabali na tej planete. Ked taka spora nakazila cloveka a vznikol neomorph je mozneze ked spora nakazi inziniera tak vznikneto co bolo na freske v chrame promethea a teda nieco medzi deaconom a neomorphom. Co zabilo inzinierov v prometheusovi? No kludne mohlo par spor uniknut a nakazit ich a podla mna to do seba zapada. Treba pozriet concept arty a storyboardy s tou sporou aby ste videli povodny dizajn aj co sa vajec tyka tie na nacrtoch tiez vyzerali akoby boli z tych hub.

Davidova dielna - podla mna tie vajcia nenakladla ziadna kralovna ale vznikly z hub ktore vytvaraju spory a bioinzinierstvom na zivych organizmoch a parazitoch. Tieto protovajcia boli vypestovane nie nakladene. Davidovim cielom bolo vytvorit dokonaly organizmus ale potreboval vytvorit cyklus zivota , nie len sterilneho jedinca - jedincov bez moznosti reprodukcie. Cize sa snazil vytvorit kralovnu resp prist na mozny reprodukcny system. Ak bola spora zdrojom akcelerantu ktory vytvara mutaciu a zrychluje syntezu jemozne ze prave kvoli silnemu zakladu bol cyklus dospievania rychlejsi nez zvycajne.

Preco David zabil protomorpha na lodi? Sak logika, nemal ho uplne pod kontrolou a neohrozi predsa tolko ludi v spankovych komorach na ktorych moze robit pokusy bez toho aby mu ich protomorph pozabijal. Inak bol protomorph samozrejme sterilny cize pre Davida nemal tak velku cenu nez aby riskoval ze pride o cely naklad spacej posadky covenantu. 
?? | Fandíme filmu
?? | 2017-05-23 17:50:32 | 0 0
pekny obal hend by som bral taky plagat https://i2.wp.com/bloody-disgu…
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2017-05-21 22:57:33 | 0 0
smash: jinak ano, přišlo mi to až moc stejné a jako bych to mě od něj nicméně nemám...a proto to musí být jiné a lepší....i když myšlenka podobná
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2017-05-21 22:04:52 | 0 1
Smash: to je fakt dlouhý komentář, ...nakonec musím říct a přiznat se k jedné věci, mluvil jsem ve smyslu přirovnání...u filmu jsem neusnul, ale nudil jsem se takovým způsobem že jsem málem usnul, když si tam dva roboti hráli na flétnu bylo to tak nudné že jsem myslel na úplně něco jiného a celkem dlouho, a když jsem se probral a znovu zaměřil na film, ti dva pořád hráli...takhle jsem to myslel...u filmu v kině jsem usnul opravdu jen asi dvakrát..ale u tohoto jsem byl myšlenkama chvíli fakt jinde protože nemám rád scény co se tváří opravdu hrozně vážně ale jsou nudné a šíleně dlouhé to potom myslim na něco uplně jiného a možná jsem to neměl nazvat usnutím jinak bychom se tu nebavili tak jak nyní :-D takže vám i Danielllovi se omlouvám špatně jsem se prostě vyjádřil.....a myslim že nějaké zásadní spojlery jsem nevyzradil to že je posádka určena jen na porážku se vědělo od samotného začátku, možná jen kdo přežije a že jsou tam samí manželé....tak to pardon....no já jen že to z toho vyznělo že komu se to nelíbí je prostě jen hlupák ale po tom vašem dlouhém komentáři je vše jasné...tak snad jsem zase u vás vzrostl na druhou stranu se neznáme, takže pokud jsem klesl je i to upřímně jedno, prominte mou upřímnost....

jinak na tu spolupráci se těším, pomálu vymýšlím druhý díl, respektive mám dvě verze druhého dílu a nevím která je lepší....tak si užijte kino a potom dejte vědět.....
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2017-05-21 19:28:08 | 1 1
Fimi - Ptáte se, odkdy má chápání filmu něco společného s jeho kvalitou?
Podívejte se, pokud jste prospal určité procento záběrů, potom je důvěryhodnost vašeho názoru ta tam. To je jako zpovídat svědka který si toho moc nepamatuje.
Myslím si, že o kvalitě filmu bych se měl bavit s někým, kdo u filmu dokázal zůstat bdělý, třeba i když se nudil. Kdybych měl totiž já usnout pokaždé když se u něčeho nudím, brzy by mě vyhodili z práce.
Píšete, že podle mě komu se film nelíbí a má podobné názory, tak film prostě nepochopil jenom proto, že já miluji tuto značku.
Nutno dodat, že já tuto značku opravdu miluji, to ale neznamená, že se jí budu za každého případu zastávat jako nějakého umírajícího hřebce, k chybám ani nedostatkům slepý nejsem. Není film který by se mi líbil a přitom byl naprosto bezchybný.
Lidé kteří se nebojí film přímo kritizovat by však měli umět vyvážit své názory, vždy si proto raději poslechnu nebo přečtu názor který umí košatě i logicky zároveň obhájit obsah vlastního sdělení. . říct jednoduše, mě se to nelíbí. . to je příliš strohé, a jen stěží uvěřitelné.
Když k tomu jako třešničku na dortu dodáte fakt, že jste během filmu dokonce i několikrát usnul. . podkopáváte si tím vlastní autoritu a tím pádem v tomto případě i svůj vlastní názor na tento film. Já se upřímně řečeno divím tomu, že jste si dovolil po takto "nekvalitním" shlédnutí vůbec zveřejnit vlastní, řekněme plnohodnotný názor, opravdu se divím.
Nepotřebuji se přenášet přes to, že někdo jiný má na film jiný názor. . pokud si myslíte, že jsem netolerantní vůči jiným názorům, poté z vás jen mluví arogance a podrážděnost.
Měl by jste vědět, že proti vám nic osobního nemám, a už vůbec tedy nemám potřebu otáčet lidi na svoji stranu nebo se o to alespoň snažit, k čemu by mě to asi tak bylo?

Ptáte se, co má věk společného s chápáním filmu a tím že jste si žádnou postavu ve filmu neoblíbil? Opět, věk toho má s chápáním společné mnoho, nemyslíte? Kolik toho asi tak pochopí malé 8leté dítě a kolik naopak dospělá 40letá osoba? Tímto nechci naznačovat, že vás snad chci přirovnat k malému dítěti, to ne. Nemám zájem ani potřebu zde nikoho urážet.
Píšete, že zde odsuzuji někoho jen na základě toho, že má malé myšlenkové pochody? Nikoho zde neodsuzuji, a o malých myšlenkových pochodech jsem se zde rozhodně nezmiňoval.
Napsal jsem, že jste u mě klesl na váze. . mám k tomu dva zřejmé důvody.
První důvod je ten, že na rozdíl od vás, do teď nikdo v diskuzi nekonkretizoval a neuplatňoval žádné spoilery, skutečně jsem si nevšiml žádného, jediného spoileru.
Teprve váš komentář na to upozornil, přičemž podotýkám, že teď už je tu situace jiná a spoilerů (kterým se stále vyhýbám) je teď plná stránka.
Druhý důvod je absence vaší pozornosti. . jednodušeji to snad ani napsat nelze. Vy se totiž paradoxně považujete za stejně tak kořenovitého fanouška jako já. . ale na druhou stranu se nestydíte u filmu v klídečku i několikrát usnout, a pozor. . poté si i usmyslet nějaký ten objektivní názor? Všimnul jste si toho slovního spojení které jsem napsal v předchozí větě? Napsal jsem "nestydíte se usnout". . tím vám dávám nepřímo najevo jak pasivní celý váš pohled na tento film zřejmě musel už při jeho sledování být, protože kupříkladu já chci po shlédnutí filmu který mě nebaví svědomitě říct "viděl jsem ho a nelíbil se mi". . a ne tak jako vy píšete "nelíbil se mi, několikrát jsem u něj usnul". . takový názor je na hovn* a divím se, že se s ním nestydíte ukázat.
Pokud tímto stylem sledujete všechny filmy o kterých v průběhu sledování zjistíte že vás nebaví a jsou nudné, poté vás tedy skutečně lituji, a tím pádem u mě na váze klesáte ještě níž, alespoň jako filmový fanoušek a diskutér v jednom.
Nezlobte se na mě, ale ten lístek by si snad zasloužil raději někdo kdo u filmu bude dávat pozor, jsou zde i lidé kteří na film nemohou jít, ať už z jakýchkoli důvodů, zkuste se vžít do jejich pohledu.
Ve vašem případě by snad opravdu stálo za to zvážit, jestli se na daný film opravdu chcete dívat či ne, pokud je zde totiž to riziko, že vás film bavit nebude a vy u něho usnete. . poté se z vás stává jen závaží zbytečně obtěžkávající své sedadlo, a tím pádem možná i zbytečná přítěž pro ostatní sledující, a to prosím bez urážky.

Jinak, co se naší spolupráce týče, tenhle můj postoj k vašemu názoru na nejnovějšího Vetřelce mě sice nesmírně zaskočil a hlavně šokoval, nicméně přesto z vás nehodlám dělat nějakého jednorázového Jidáše, jak některým zde nejspíše může připadat.
Na comicsu se spolu určitě domluvíme. . jen se budu muset nejdříve oklepat z toho infantilního pocitu který ve mě zanechala vaše zkušenost s Covenantem, resp. její psaná forma.
A ano, podobnost se scénářem comicsových kolonistů je zde celkem veliká, až se zdá. . jakoby jste nahlížel do produkce Ridleyho Scotta a nechal se jím přímo inspirovat.

My jdeme s přítelkyní na Covenanta teprve až příští týden, po shlédnutí se plánuji věnovat kresbě Vetřelců, mám v plánu aktualizovat své poslední kresby na toto téma a přihodit k tomu nové typy Vetřelců ze Scottova filmu, tak abych obohatil sbírku. Někdy v této době bych se tedy rád pustil do tvorby vzhledu příšer o kterých je váš scénář s kolonisty, myslím že to pro mne bude ideální přechod, od Vetřelců k vašim příšerám.
Krom toho, udělejte mi pro příště radost. . a už nikdy u filmu nechrápejte, a pokud ano. . tak raději odejděte z kina, nebo lžete a raději vůbec neříkejte že jste spal. Každá z těch možností je pořád lepší než fakt, že jste to viděl a přitom vlastně neviděl. To, že se vám nelíbí Rychle a Zběsile z vás idiota nedělá, máte právo na názor. . tedy za předpokladu že jste u filmu nespal.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2017-05-21 18:08:55 | 0 0
mrkněte na Odvážné palce https://www.stream.cz/odvazne-…
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2017-05-21 18:02:33 | 0 0
každopádně doufám že Awakings uzavře celou trilogii a celek bude dávat smysl, na poslední díl se těším i přesto že druhej díl byl slabý, doufám že to zodpoví na všechny otázky který si sami můžeme zatím jen domýšlet
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2017-05-21 17:58:41 | 0 1
Danielll: hele stejně jako já píšu bláboly tak ty je píšeš také...to prostě může říct každej o názoru toho druhého...a že se tady otevře taková diskuze jen protože se film někomu nelíbí a má k tomu své důvodu je celkem smutný a zároven vtipný......a já se nepovažuju za nej znalce a rozhodně se s nikým nehádám, (teda pokud tim myslíš mě), to já tu nikoho neurážím jen protože se mi nelíbí jeho názor, nikomu neřikám že píše bláboly a ano film jsem viděl, každopádně mi přijde že se posádka chovala jako banda hlupáků a mám k tomu svoje důvody jako ty k tomu že se chovali nanejvýš logicky..., jak řikám film má skvělou výpravu, myšlenku, ale samotné zpracování mi opravdu nenadchlo....

Abrams: pěkně jsi to napsal ale asi tu u některých hodně klesneš a budeš vystaven kritice že sis dovolil o filmu pochybovat a že se ti nedej bože film nelíbil
m.abrams | Fandíme filmu
m.abrams | 2017-05-21 16:40:46 | 0 1
Vizuální stránka filmu je krásná a technické zpracování je na vysoké úrovni, ale to už je od Scotta samozřejmost. Film bohužel nedokáže budovat atmosféru, protože se neustále mění tempo. Po prvním zrození na Landeru a prvním střetnutí s Neomorphem, přijde dlouhá nuda v jeskyni.
Prometheus postupně gradoval až do konce, ale tady se každá nervy drásající část, utne filozofující scénou, které ovšem nedosahují kvalit těch z Promethea. Kde opravdu filozofující scény měly svůj důvod, protože byly většinou spojené s nějakou otázkou, kterou si kladl člověk (většinou Elizabeth Shaw), ale Covenant má většinu těchto scén pouze na efekt a proto nudí.
To, že se Prometheus pídil po počátku lidstva někde ve vesmíru a zároveň se mělo postupem dílů dopátrat i událostí co předcházeli původnímu filmu, byl úžasný nápad, ale Covenant tohle všechno ignoruje. Tím, že se teď vše soustředí na Davida, se před otázkami, které položil Prometheus, zavřeli dveře.
Fassbenderův herecký výkon je jako vždy kvalitní, ale to, že jeho postava Davida se stane katalyzátorem všeho dění a to, že ho scénáristé pasují do vývoje vetřelce jako rozhodující článek, považuji za špatné rozhodnutí.
Derelict s nákladem vajíček havaroval na LV-426 už dávno a vetřelci proto museli existovat již před dějem Promethea.
Pátrání Elizabeth Shawové po odpovědích bylo opravdu zajímavé a tajemné. A je velká škoda, že se v tom nepokračovalo dál.
Covenant je promarněná šance a ve Vetřelčím universu to je prostě slepá ulička. Hodnotím 6/10
Carnage | Fandíme filmu
Carnage | 2017-05-21 15:21:49 | 0 1
Danielll: a co to s tim má co společnýho, že na tý planetě se chovali jako hlupáci?
Danielll | Fandíme filmu
Danielll | 2017-05-21 14:38:26 | 1 1
:-DD hm docela se bavím, dva nej znalci sem hážou sve moudra, přitom SPOILER..... SPOILER! NEČTETE POKUĎ JSTE NEVIDÉLI (embrya s kolonistama, zustala na lodi Covenant a na planete přistáli s menším plavidlem určené na takovehle mise.Až pak s důvodu ohrození členů posádky onoho plavidla a po ověrení alespoň dvou autorizačních kodu, které počitač lodě Covenant vyžadoval, mohla posádka opustit minimálni ochranou vzdálenost 80 tisic km od povrchu planety.Navíc i při vstupu na planetu, lod byla pořád ve vzduchu a byl otevřen jen hangár lodě a zbyvajíci přeživší poté naskákali dovnitř.Navíc za prvé..jinak onu situaci nešlo řešit-v ohrození byli lidské životy a za druhé..embrya byla uložená v mistnosti s maximálnim zabezbečením ) Každopádne je třeba sledovat film, než začnu psát bláboli, anebo když něčemu nerozumím jsem sticha, nebo se zeptám (osobně i mě vrtal v hlavě ten konec), přesto pak budu rád pokuď mi třeba pan Smash řekne o co šlo, anebo se o záměru Davida dozvím, až v dalším pokračovaní.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Vetřelec: Covenant

19.05.2017 | USA, Velká Británie, Kanada, Austrálie, Nový Zéland
Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller, Horor
Info o filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest