Komentáře 52

SkiteX | Fandíme filmu
SkiteX | 2017-05-17 15:35:46 | 0 0
Včera viděno ve 3D a opravdu parádní fantasy film!!! Vřele doporučuju!!!
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2017-05-16 15:45:38 | 0 0
Fimi: No hele, tahle práce s hlavní postavou a její příběh se mi líbil. Nelíbila se mi ta poslední cca třetina filmu, která vlastně byla jednou jedinou, téměř nepřerušovanou a podle mého názoru nepříliš záživnou, zajímavou a originální akční digi řežbou. To mi ten výsledný dojem dost pokazilo a napodruhé už to byla vyloženě nuda. A taky mi Cavil v té roli přišel trochu prkennější, než by si IMO zasloužila. Myslím, že se do né mohl víc herecky položit a pořádně si tu jeho schízu, která ho odlišuje od jiných zpracování Supermana, vychutnat (což ale asi nebude tak úplně chyba jeho herectví, protože např. v Tudorovcích hrál dost dobře-možná mu to celé jen nějak nesedlo, nebo kdo ví).
Fimi. | Fandíme filmu
Fimi. | 2017-05-16 14:26:35 | 0 0
Ema pěkný skoro mám z toho popisu pocit že se ti superman jako film líbil
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2017-05-16 14:22:45 | 0 0
Fimi: Jestli se ti to chce číst, proč ne :-). Tak Supermana sledujeme v MoS od mala a tak máme možnost vidět, že své schopnosti od začátku vnímá spíš jako handicap, který mu komplikuje a ztrpčuje život, ale kterého na rozdíl od Hulka ani nepokouší zbavit, protože jde o jeho vrozenou součást. Je to tedy příběh někoho, kdo se snaží se svým neléčitelným postižením vyrovnat a najít způsob, jak ho využít, aby mu nepřinášelo jen bolest. Bohužel od začátku je to pro něj dost schizofrenní situace, kterou mu ještě komplikují jeho otcové (jeden ho nutí k utajování a druhý naopak tvrdí, že má pomáhat a vést lidstvo). A v MoS se to nijak nevyřeší, naopak se to dilema ještě víc zkomplikuje, protože lidstvo mu tu schízu ještě prohloubí, když ho půlka díky nevyhnutelnému boji se Zodem miluje a půlka nenávidí (a v BvS se ta nenávist stane až fanatickou a pak, když na konci umře, stane se naopak fanatickým jeho uctívání). Takže když to sečtu, je to vlastně docela chudák plácající se ode zdi ke zdi (a IMO bude ještě hůř, až ožije).
No a Batman z BvS je na tom podobně. Taky je celý život nenáviděn i obdivován, akorát na rozdíl od Supermana vlastně ani nemůže utéct do své "civilní role" a mít klid (zatímco Kent nikoho moc nezajímá, Wayne je taky dost kontroverzní veřejnou osobou). A po tom zničení jeho budovy z MoS, kterou mu někteří vyčítají, se to jen zhorší, proto asi taky ta echt nenávist vůči Supermanovi. Nejen že mu leze do zelí jako hrdina (a dělá to způsobem, který ho dráždí a který neschvaluje, protože ho jeho neomezená síla děsí), ale ještě mu narušuje civil. Až na konci díky "Martě" pochopí, že jejich osudy jsou vlastně podobné. Bohužel mu to ale dojde pozdě, a proto pak logicky cítí, že Supermanovi křivdil a z části zavinil i jeho smrt a ohrozil celé lidsto (načež následuje jeho snaha ho nahradit pomocí Ligy).
Fimi. | Fandíme filmu
Fimi. | 2017-05-16 13:29:00 | 0 0
Emma děkuju .....a teď mi to samé řekni prosím o man od steel (superman) popřípadě Batman z dceu....jak to vidíš to by mě zajímalo tvůj názor na to
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2017-05-16 13:16:49 | 0 0
Fimi: Tak u Thora jde od začátku o dvojitý origin, protože film se sice jmenoval "Thor", ale, jak potvrdil i sám autor scénáře, od začátku šlo o to dát origin i Lokimu a "vychovat" ho do Avengers. Jejich linky jsou tak vlastně poměrně rovnocenné, byť Thor je na plátně mnohem delší dobu, Každopádně rozdíl od Starka u něj jde o syndromem "zlaté mládeže" a tatínkova mazánka, který musí pochopit, že papínek za něj jeho maléry vždy žehlit nebude. Něco takového Tony nikdy nepoznal, protože jemu dodává sebevědomí především vlastní genialita, zatímco u Thora hraje prim původ, který neovlivní. To spíš Loki se Starkovi v mnohém podobá (na což je poukazováno i v A1).
Antman, ten byl možná namachrovaný kdysi dávno, než skončil v krimu a přišel o rodinu, ale v rámci filmu už si jen restauruje život. Z jeho strany žádné "Starkovské" ambice napravit křivdy spáchané na lidstvu neplynou. Ten má "sobečtější" pohnutky spíš á lá ti Strážci Galaxie. No a Hulk už jede úplně bez originu, jako "postižený" chudák bojující se svým handicapem i se společností, kvůli které se nechal zmrzačit. Nicméně koncept jeho filmu je naprosto odlišný od zbytku MCU, protože je jediný z jeho postav, co se chce své odlišnosti zbavit a žít normálně.
Fimi. | Fandíme filmu
Fimi. | 2017-05-16 11:35:16 | 0 0
Ema mohla bys mi tím tvým způsobem říct co vidíš v ant manovi hulkovi a Thórovi? On strange je koncepčně skoro stejný jako iron man namachrovany píčus co dostane facku od života a chce být lepší akorát strange mi v tomhle přijde lepší.....
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2017-05-16 11:13:20 | 0 0
Joser: Ano, vidím to jinak. Vidím za a) příběh o bohatém zhýčkaném spratkovi, který se následkem bolestivě šokujícího prozření a zrady z řad blízkých rozhodne napravit své chyby a odškodnit společnost za to, co jeho rodina v honbě za ziskme napáchala. Dále vidím za b) šikanovaného, slabého kluka bez rodiny, ale se smyslem pro spravedlnost, který chtěl tak moc pomáhat nevinným, že na sobě nechal experimentovat a následně si po zdolání byrokratických překážek splnil svůj sen, který se ale dost zvrhl a v druhém pokračování hostál ideály a málem i krk. A za c) vidím bandu loserů a vyděděnců, kteří jeden v druhém našli přátelství a rodinné zázemí a "hrdiny" se stali nedobrovolně. A to jsou samozřejmě jen tři namátkou vybrané příklady, v MCU je dost jiných, protože pokud se dva jejich filmy nějak více dramaturgicky podobají, tak je to první IM a Doctor Strange (i když to je zas do určité míry záměr).
Prostě nevím, no. Ať dělám co dělám dramaturgickou šalbonovitost prostě nevidím. Dokonce ani ta zmiňovaná "stavba" těch filmů není stejná, protože na rozdíl od jiných hrdinských originů, zrovna v GotG nevidíme žádný výcvik, ani žádné v týmovkách tak oblíbené selhání, rozpad skupiny a následné hrdinské shledání. Nebo co přesně ty schováváš za to slovo "dramaturgická výstavba"? Ono je totiž hodně široké a každý ho vnímá jinak. Já ho například vnímám tak, jak jsem popsala (skloubení děje, charakterů a příběhových linek) a tím pádem trvám na tom, že do "dramaturgické šablonovitosti" á lá filmy MCU narveš třeba i ten Dirty Dancing, když budeš hodně moc chtít vidět, jak je to "stejné a šablonovitá a konzervativní a liší se to jen pajďulákama". Však Baby to je celej alturista Cap, co potřebuje sundat nohama na zem, Johny to je celej namachrovanej Stark, co potřebuje facku od života a cesta těchhle dvou nešťastných, zdtracených duší které spojí "nucené hrdinství" v podobě společného vystoupení, to jsou celý GotG, ne?
Joser | Fandíme filmu
Joser | 2017-05-16 06:39:04 | 0 0
Ano, tady paní učitelka to víceméně nakousla, v marvelovkách se liší pouze jednotlivý pajďuláci, čili ''arogantní milionář'', ''voják z druhé světové'' a ''banda vesmírných kovbojů'', čímž si i částečně odpovídá sama… S tezí o ''rozdílnosti'' celkem překvapivě souhlasím za předpokladu, že z rovnice vyloučíme všechna ta líbiva a svítící filmařská pozlátka. Já zde proklínanou a nepochopenou ''šablonovitost'' myslel v souvislosti s dramaturgickou výstavbou filmu, ta je totiž ve všech marvelovkách až konzervativně ''šablonovitá'', jediné, co marvelovky odlišuje jsou právě výše zmínění jednotlivý pajďuláci a s tím související zbytek teze paní učitelky o ''rozdílnosti'' Já bych do toho jinak nerýpal, problém je, že právě v prvních Strážcích je to až příliš patrné. Právě tahle disneyovská strukturovaná konzervativnost je odpovědí na všechny otázky ohledně finančních úspěchu studia…. Pakliže to ovšem paní učitelka vidí jinak, rád se nechám poučit…
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2017-05-15 21:32:16 | 0 0
kdy bude recenze na GoG2? nebo ji neuděláte?
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2017-05-15 20:16:09 | 0 0
ty jo koukám na čsfd že Vetřelec je v modrých 64% ale hodnotilo to jen 32 lidí, tak dobrý.....stejný případ byl GoG2 po hodnocení 15. lidí....
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2017-05-15 19:37:23 | 0 1
Genius: Ale to víš, že jsem pochopila, že se tu všem snažíš podsouvat, že já jsem ta (TA, prosím, to je ženský rod, víš :-)), která nesnese negativní kritiku, protože si myslí, že filmy o kterých je řeč jsou bezchybné. Jenže vzhledem k tomu, že nic takového netvrdím ani tady ani nikde jinde, jsem doufala, že když budu tak ohleduplná a budu tvůj zjevný "omyl" ignorovat, pochopíš jakou blbost jsi napsal a necháš to pro své vlastní dobro vyšumět. Ale jak chceš, napíšu ti to tedy polopaticky:
To, že si nemyslím, že GotG jsou stejné jako jiné filmy od Marvelu (jinými slovy jsou "šablonovité" a "klasické") opravdu neznamená, že jsou pro mě GotG2, nebo jakékoliv jiné filmy MCU dokonalé. A dokonce to ani neznamená, že je jakkoliv hodnotím (ať už záporně nebno kladně). Rozdílnost snímků zkrátka nemá co dělat s jejich kvalitou, chápeš? Jsou to dvě odlišné věci. Kvalitní NErovná se rozdílné a nekvalitné NErovná se šablonovité. Nejsou to prostě synonyma (a pokud pro tebe jo, budeš se holt muset vyrovnat s tím, že po jazykové stránce ne).
A pokud jde o ty "argumenty", tak promiň, že jsem je po tobě chtěla. Holt jsem staromódní a předpokládala jsem, že když se někdo vkládá do něčí diskuze, má k tématu co říct (má na věc názor a tudíž i argumenty). Moje chyba, to víš, holt akademické prostředí. Nicméně pokud se vrátíme k tématu, a ty vážně považuješ za nutné, abych zde vypsala, proč mi něco NEPŘIJDE stejné jako něco jiného (což mi přijde, nezlob se na mě, ale dost úsměvné), tak odpovědí je, že ty filmy mají rozdílný děj, postavy, vývoj, zápletky, vizuál, prostředí, hudbu, kameru, střih, přístup k efektům a... asi ještě tak milion věcí. Takže ta "šablona" do níž by se vešel zároveň příběh o arogantním milionáři, vojákovi z druhé světové a bandě vesmírných kovbojů by musela být tak široká, že bys do ní nacpal asi i Hříšný tanec, LOTRa, Star Wars a Sedm Samurajů. Spokojen? :-)
peté13 | Fandíme filmu
peté13 | 2017-05-15 19:17:14 | 0 1
Emma je tuším vychovatelka v družině nebo učitelka či co, jestli si dobře pamatuji z jedné naší dřívější diskuze.
Fimi. | Fandíme filmu
Fimi. | 2017-05-15 19:09:48 | 0 0
Génius pokud jsi tím myslel mě tak jen říkám že já si nehajim svou oblíbenou značku mluvím obecně pokud někdo řekne že je něco (dc, Marvel, Troškoviny, cokoliv) sračka a nic vic k tomu neřekne tak to je nulová.informace....jen poukazují na to že jsou lidi co něčem řeknou že je to sračka a vlastně ani neví proč neumí to popsat neumí vysvětlit svůj názor. .....nic víc
Já třeba můžu říct proč je pro mě ssq nebo aou sračka ale jiní to říct neumí stačí jen od koho to je a mají hned jasno....

Jinak si nejsem jistej ale Emma je podle mě ženská
Genius | Fandíme filmu
Genius | 2017-05-15 17:43:46 | 1 0
Emile nemusím ti předkládat vůbec žádné argumenty, jelikož já nejsem ten, který tvrdí uvedené. Nehájím tu konkrétní názor, ale názory obecně. Pro ty argumenty se musíš jít zeptat vedle uživatele, který zde toto psal. Ovšem tys to neudělal. Sice se tu teď snažíš celou situaci zachránit tím, že řekneš, že jsi schopen respektovat jiný názor, pokud jsou k tomu jakési argumenty. Při psaní svého prvního komentáře jsi se ale o ně moc nezajímal že? Ne jediné na co jsi se zmohl byly cílené narážky ve smyslu, ten kdo toto tvrdí je nýmand. Ani ti nemusím předkládat žádné argumenty odůvodňující můj odkaz na "Teoretické" diváky. Pokud jsi můj komentář správně pochopil, jakože vidím, že nepochopil, jelikož jsi položil tu podivnou otázku, tak by ti bylo jasné, že existence těchto diváků se šablonovitostí filmů nemá nic společného. Jádrem věci bylo, že právě tito diváci se zničeho nic objeví na povrchu diskuzí, když někde někdo řekne něco negativního o filmu, který v jeho očích disponuje všemi vlastnostmi, které jsem napsal. A těmto fanouškům se tento cizí názor potom nelíbí a školácky se snaží druhému naznačit, že je nýmand z opuštěného ostrova. No konkrétní příklad snad nemusím ani říkat, přečti si pár posledních příspěvků a jistě ti to dojde samotnému.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Král Artuš: Legenda o meči

27.04.2017 | USA
Akční, Dobrodružný, Drama, Fantasy
Info o filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest