Baby Driver: Novinka Edgara Wrighta v prvním traileru

Baby Driver: Novinka Edgara Wrighta v prvním traileru | Fandíme filmu
Sony
Zobrazit dalších 5 obrázků
Jeden z předních režisérů své generace přináší akční kriminálku, která veškerou akci zcela podřizuje hudebnímu rytmu. AKTUALIZOVÁNO o další trailer

AKTUALIZACE: Zatímco z festivalu SXSW provázejí premiéru filmu pozitivní až nadšené reakce, přidáváme ještě jeden trailer:

Původní novinka: Edgar Wright je bez jakékoliv pochybnosti jedním z nejvýraznějších filmařů dneška. Je proto ohromná škoda, že poslední film jsme od něj viděli naposledy v roce 2013, kdy nám dal U Konce světa. Následně měl točit Ant-Mana, avšak Wright chtěl točit film po svém a studio si žádalo, aby film zapadal do jeho provázaného vesmíru. Proto nakonec obě strany ukončily spolupráci. Dalším Wrightovým projektem se tak stal Baby Driver.

Ten by měl být jeho dosud nejméně komediálním snímkem. Humorné momenty v něm chybět nemají, ale jedná se o akční kriminálku, která má být napínavá, dramatická a má vytvářet pocit nebezpečí. Zajímavé je, že ještě víc než v kterémkoliv předchozím Wrightově filmu bude akce svázaná s hudbou. Hrdinou filmu je řidič únikového vozidla (Ansel Elgort) přezdívaný Baby, který trpí tinnitem (lidově řečeno chronickým zvoněním v uších). Aby nesnesitelný zvuk přehlušil, neustále poslouchá nějakou hudbu. Jeho hudební vkus je skutečně rozmanitý a ve filmu se můžeme těšit na velehity i skutečně obskurní skladby. Rytmu hudby se pak má podřizovat úplně všechno. Kroky, střelba, střih, prostě všechno.

To zní jako skutečně ambiciózní koncept, který může dopadnout výtečně. S hudbou byly úzce spjaté už akční scény ve Scottu Pilgrimovi a ty byly parádní. Ve filmu za ně bude zodpovědný Darrin Prescott. Musím se přiznat, že osobně mne maličko trochu mrzí, že si Wright nepřizval znovu Bradleyho Jamese Allena, který má na svědomí naprosto geniální akční scény v Kick-Ass, v U Konce světa, ve Scottu Pilgrimovi a v Kingsmanovi. Ale nenechte se zmýlit, Darrin Prescott je také naprostá špička ve svém oboru. Pochlubit se může akcí v Johnu Wickovi 1 a 2, Captainu Amerikovi 2 a 3 nebo v Drive. Odpozorovat mohl ostatně řemeslo od těch nejlepších – na Matrixu pracoval s Yuen Woo-pingem, u Bournea se zase sešel s Danem Bradleym a Garym Powellem. Všechnu tu parádní akci pak zaznamená Bill Pope, který točil Matrixy nebo Raimiho Spider-Many. Naposledy se může pochlubit Knihou džunglí.

Scénář k filmu napsal sám Wright a ani u zbytku hereckého obsazení není nouze o samá vynikající jména. Vedle Elgorta si ve snímku zahráli Lily James, Jamie Foxx, Jon Hamm, Kevin Spacey, Jon Bernthal nebo Eiza González. Česká premiéra filmu je oznámená na 24. 8., slovenská na 17. 8. Dole v galerii najdete fotky a teď už následuje první trailer. Dejte vědět, jak se vám líbí.

Galerie: 6

Baby Driver: Novinka Edgara Wrighta v prvním traileru | Fandíme filmu Baby Driver: Novinka Edgara Wrighta v prvním traileru | Fandíme filmu Baby Driver: Novinka Edgara Wrighta v prvním traileru | Fandíme filmu Baby Driver: Novinka Edgara Wrighta v prvním traileru | Fandíme filmu Baby Driver: Novinka Edgara Wrighta v prvním traileru | Fandíme filmu Baby Driver: Novinka Edgara Wrighta v prvním traileru | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu