Avatar 2: Světe div se, film se opět odkládá

Avatar 2: Světe div se, film se opět odkládá | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
James Cameron promluvil a nemá pro netrpělivé fanoušky dobrou zprávu.

Poslední přibližné datum premiéry, které jsme pro Avatara 2 měli, byl prosinec 2018. Kdo hádal, že se tenhle termín nakonec opět nestihne, hádal správně. Potvrdil to sám James Cameron, který dodal, že pevné datum nikdy nebylo stanoveno, jednalo se pouze o odhad. Potíž je v tom, že se točí Avatar 2, 3, 4 a 5 naráz. Je to ohromná porce práce, která prý Cameronovi zabere dalších osm let života. Také mu nepřipadá, že by čas příprav byl nějak nerozumný. Jednička se připravovala čtyři a půl roku a to byl jeden jediný film. Příprava dalších Avatarů je pro Camerona jeho každodenním regulérním zaměstnáním, která brzy přejde v plný zápřah, 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Už teď štáb pracuje naplno, mimozemští tvorové i všechny lokace jsou navržené, Cameron by se chtěl o všechny ty návrhy podělit se světem, ale zatím to nejde – jako správný showman musí odhalit oponu až ve správný moment.

Cameron nicméně v interview nezmiňuje nic o tom, že by se měl odložit start natáčení, který je naplánovaný na letošní léto. Vzhledem k tomu, že se má točit skoro rok, je celkem uvěřitelné, že by se vánoční termín 2018 nestihl, když vezmete v potaz masivní postprodukci, kterou si Avatar 2 bude muset projít. Přeci jen se bavíme o snímku, který bude vytvořený z opravdu velké části za pomoci digiálních triků. Také se už delší dobu objevují nepotvrzené drby o tom, že by Disney mohl na prosinec 2018 přesunout Hana Sola (zatím se chystá na květen), protože oba jeho dosavadní Star Wars filmy si vedly v prosinci velice dobře – jedná se o ceněné datum v kalendáři, kdy velkofilmová konkurence není v kinech tak silná. A co si budeme povídat, jakkoliv si Avatar může věřit, proti Star Wars by nejspíš jít nechtěl. Ale to jsou jen dohady, podstatné je, že v prosinci 2018 se film zkrátka a dobře do kin nepodívá.

Ve stejném rozhovoru Cameron také připomenul, že Avatar je o lidské pýše a o tom, jak nadužíváme přírodní zdroje a snažíme se nad přírodou převzít nadvládu. Přitom bychom se spíš měli naučit být její součástí. Nebo podle Jamese nemáme šanci přežít.

Původně se s premiérami jednotlivých filmů počítalo na Vánoce 2018, 2020, 2022 a 2023. Uvidíme, jestli se posune pouze první datum nebo se bude hýbat s úplně celým rozvrhem. Na závěr se můžete podívat, jak to bude vypadat v části Disneylandu, která se inspiruje Pandorou:

Avatara 2-5 režíruje James Cameron, který natočí všechny filmy naráz. Pokračování budou rodinnou ságou o Jakeovi, Neytiri, jejich dětech a jejich konfliktech s lidmi. V hlavních rolích se vracejí Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver a Stephen Lang. Produkuje Jon Landau, scénáře k filmům napsali s Cameronem Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver, Shane Salerno.

Zdroj: Toronto Sun

Avatar 2

18.12.2020 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 6

Avatar 2: Světe div se, film se opět odkládá | Fandíme filmu Avatar 2: Světe div se, film se opět odkládá | Fandíme filmu Avatar 2: Světe div se, film se opět odkládá | Fandíme filmu Avatar 2: Světe div se, film se opět odkládá | Fandíme filmu Avatar 2: Světe div se, film se opět odkládá | Fandíme filmu Avatar 2: Světe div se, film se opět odkládá | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest