Bond 25 si vybral scenáristy

Bond 25 si vybral scenáristy | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Příštího Bonda se mají ujmout staří známí bardi.

Žádné velké překvapení se nekoná, produkční společnost si jako scenáristy příští bondovky vybrala Neala Purvise a Roberta Wadea. Informaci přinesl britský Daily Mail. Pánové se podíleli na scénářích už šesti bondovek. Začínali v roce 1999 na filmu Jeden svět nestačí a oficiálně jsou podepsaní pod všemi následnými díly série, i když není žádným tajemstvím, že za Casino Royale je zodpovědný především Paul Haggis, a že při natáčení Quantum of Salace probíhala stávka scenáristů a film za chodu přepisovali režisér Marc Forster a Daniel Craig. Bondovku Skyfall po nich přepisoval John Logan (seriál Penny Dreadful), jen aby se následně role obrátily, když Logan začal sám připravovat Spectre a Wade s Purvisem byli přizvaní později, aby jeho práci oživili, dodali jí větší lehkost a smysl pro humor.

Po zprávách o tom, že produkční společnost zakoupila nový natáčecí vrtulník a vyjednává o natáčení v Dubrovníku, se tak jedná o další bondovskou zprávičku z poslední doby. Zdá se, že se kolem projektu momentálně něco děje, i když vlastní natáčení je pořád ještě daleko. Podle Daily Mail se začne točit nejdřív na podzim (to by odpovídalo tradičnímu bondovskému schématu, kdy se jeden film připravuje vždy zhruba rok, aby byl závěrem následujícího roku připravený k uvedení do kin), takže je stále čas dořešit vše potřebné. Otázkou číslo jedna stále zůstává, jestli se vrátí Daniel Craig. Produkce si jeho návrat přeje, ale vše záleží na okolnostech – Craig se nebude rozhodovat jen na základě scénáře, ale rozhodující jsou pro něj i další faktory, včetně osoby režiséra. Jak víme už delší dobu, Sam Mendes se po dvou předchozích bondovkách vrátit nechce.

Oba dva scenáristé shodou okolností před časem o Bondově budoucnosti mluvili. Domnívají se, že v současné geopolitické situaci bude hledání dalšího příběhu extrémně složité. Británie si zažila Brexit a její postavení ve světě se tak mění. V USA se dostal k moci Donald Trump, což podle scenáristů dělá z filmových padouchů realitu. Z fantazie se stává skutečnost a je tak otázka, jakým způsobem by to měl Bond reflektovat, protože agent 007 byl podle Wade a Purvise vždy určitým odrazem okolního světa.

Zdroje: Daily Mail, Telegraph, Baz Bam

Galerie: 8

Bond 25 si vybral scenáristy | Fandíme filmu Bond 25 si vybral scenáristy | Fandíme filmu Bond 25 si vybral scenáristy | Fandíme filmu Bond 25 si vybral scenáristy | Fandíme filmu Bond 25 si vybral scenáristy | Fandíme filmu Bond 25 si vybral scenáristy | Fandíme filmu Bond 25 si vybral scenáristy | Fandíme filmu Bond 25 si vybral scenáristy | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu