Box Office: Malá americká zídka

Box Office: Malá americká zídka | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Damona nechali Američané Číně. Verbinski nalezl Lék na život, ale kasovní horečka jeho film minula. Chodí se na LEGO, Padesát odstínů a další starší věci.

Když 150milionová monstrprodukce otevírá ve Státech s 18 miliony, jako je tomu u Velké čínské zdi, většinou doufáme, že "alespoň prorazí v zámoří". Matt Damon kosící mytické bytosti na východě, se ale o něco podobného nemusí starat.  Film, který je víc čínský než americký, už utržil 262 milionů globálně a ta necelá dvacítka za úvodní (prodloužený) víkend v USA je jen taková nepříjemnost. V Universalu zatáhli čtvrtinu rozpočtu a zpátky dostanou z USA tak padesátku. Coby kinematografický mezinárodní experiment s Čínou by to šlo.

Dál tu máme nuznou komedii Na férovku pane učiteli s Ice Cubem a Charliem Dayem. Jde o prachsprostou vykrádačku filmu Three O'Clock High, ale zřejmě nezbyly peníze na práva, takže se tentokrát neremakovalo. Debut se zastavil na 12 milionech a ani z toho nekoukají nějaké dlouhodobější výdělky. Rozpočet je 25 mega a marketingové náklady podobné, to nevypadá nijak zvlášť optimisticky. Ice má naštěstí naplánované Ride Along 3, takže si brzo spraví náladu.

Největší průšvih je ale Lék na život. Foxové novodobý gotický horor od Gora Verbinského promítali novinářům už v prosinci. Tedy částečně. Tehdy 30 minut většinu dost navnadilo, teď v únoru ale dorazil předlouhý, dva a půl hodin trvající kus, který nepříliš spokojení američtí kritici skoro nedokázali přetrpět (my jsme smířlivější). Se 40milionovou produkcí je debut ve výši 4 milionů velké peklo a na konci roku čekejte Lék na život mezi největšími zklamáními u většiny novinářů a filmových fandů. Snímek jde navíc do kin bok po boku Kruhů (navazují na Verbinskiho starší Kruh), ale dokázaly už utržit 66 mega globálně při 25 milionovém rozpočtu. 

Chodilo se, a asi ještě chodit bude, hlavně na osvědčené kousky. LEGO Batman spadl o 36 procent a končí ve druhém týdnu s 34 miliony a 98 mega z Ameriky. Ano, na všech frontách horší než původní LEGO film, i tak ale hit. Ninjago půjde ještě níž, ale to asi všichni vědí. (Celosvětově to zatím dělá 170 milionů)- Protože na Padesát odstínů temnoty už chodí jen fanynky a fandové, nemůžeme se divit, že je propad oproti předchozímu dílu lepší. Jenom poloviční úbytek diváků namísto nějakých 73 procent jedničky, posílá sequel k 21 milionům. Po deseti dnech to dělá 89 milionů ze Států a 277 mega globálně. 

John Wick 2 je už samozřejmě dávno za konečnými čísly jedničky. Ty překonal v pátek a je teď s 16,5 miliony na 58 milionech + 32 mil. ze světa. Během začátku tohoto týdne padne stovka globálně a stovka americká možná taky bude, pokud film přežije příchod Logana a Get Out.

Foxové sice netrefili s Lékem na život, jinak se jim daří parádně. Skrytá čísla jsou už na očích devět týdnů a mnohým novinkám by vyhovovalo, aby film konečně vypadl z kin. To se ale neděje a snímek si jde pro 7 milionů. V USA jsme na 143 milionech (dalších 22 milionů je utrženo mezinárodně). Mimochodem, pamatujete další produkt 20th Century Fox s názvem Proč právě on? Brzo se nám ztratil z americké kasovní topky (a tím pádem i z našich článků), ale se 38milionovým rozpočtem se aktuálně dostal na 115 mega globálně. Moc hezké číslo.

Výbornými trvalkami nejsou jen černošky z NASA, ale také James McAvoy a M. Night Shyamalan. Jejich Rozpolcený má v pátém víkendu 7 milionů. To znamená 124 mega z Ameriky, což je kousek od konečných tržeb Posledního vládce větru a pozice třetího nejúspěšnějšího filmu málem zapomenutého režiséra. Ještě obscénnější je ale 9milionový rozpočet a globální tržby ve výši 193 milionů. Ne, Shyamalanovi se opravdu nezastaví telefon.

Příští týden náš čeká film, který možná změní kariéru komediálního herce Jordana Peela. Ten napsal a zrežíroval hororovou komedii nebo komediální horor (jak chcete) Get Out a recenzenti hází plné počty. Dorazí i animák Pes ro(c)ku a další odložený projekt zkrachovalého studia Relativity s názvem Collide. Žádný z předchozích filmů zatím produkční dům nespasil a tahle americko-německá koprodukce s Felicity Jones to taky asi nebude.

Zdroj: Forbes

Lék na život

10.12.2016 | USA, Německo
Sci-Fi, Drama, Fantasy, Thriller, Horor, Mysteriózní
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Malá americká zídka | Fandíme filmu Box Office: Malá americká zídka | Fandíme filmu Box Office: Malá americká zídka | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest